cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Vulkan grafik api vs opengl

(Topic created on: 05-03-2025 12:44 AM)
568 Views
KaanErsoyS23
Active Level 9
Options
Galaxy S

2 gündür forumda s23 serisine opengl verilip diğer telefonlara vulkan gelmesi hakkında çok post atıldığı için hem açıklayıcı olsun hem de gerçekten fatk olduğunu söylemek için post atma gereği duydum. 

Vulkanlı arayüz örneği(openglden akıcı çalışıyor)

Kısaca açıklamak gerekirse vulkan ve opengl fatkını vulkanda kodlamalar daha detaylı çalışabildiği için direkt sonuç veriyor. Openglde ise daha basit bir sistem olduğu için az kodla kendi içinde bir doğrulama geçirip işlev gösteriyor. Bu da vulkanın daha performanslı ve pil tüketiminde daha cimri bir tutum sergilemesine neden oluyor. 
Yabancı kaynakları takip ettiğim için bu farkı denemek adına daha önceden haberdar olup vulkan api'ye geçiş yaptım. Ortalama 2 gündür vulkan kullanıyorum ve hep pil tüketimi olsun hem de akıcılık adına daha pozitif bir kullanım oldu benim adıma. 
İnternet üzerinde çeşitli yöntemler var değiştirme adına ama yapmanızı önermiyorum. sorumluluk size aittir ancak ben daha memnun kaldım açıkçası. Örnek video da attım fatkı siz de anlarsınız diye umuyorum.
26 Comments
ARDAEFEGRP38
Expert Level 1
Galaxy S
s23 lere cok ayip ettiler cok baba telefon aslinda
KaanErsoyS23
Active Level 9
Galaxy S
Ben şahsen satış stratejisi olduğunu düşünüyorum. Samsung uyumsuzluk sorunu diye açıklama yapmış ancak exynosla snapdragon arasındaki farkı kapatmak adına yaptılar bence. Çünkü s24lerde pek iyi çalışmıyordu arayüz deneyimledim de kendim. Vulkana geçince düzeldi s24ler ve s23ün önüne geçti. S23leri de vulkan yapsaydılar yine 1 tık önde olacağı için böyle yaptılar bence. Kısacası harcadılar bir seriyi 😊😂
ARDAEFEGRP38
Expert Level 1
Galaxy S
evet cok yazik oldu :(
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Güzel bilgilendirme için teşekkürler soranlar için faydalı olmuş 😊🙏
KaanErsoyS23
Active Level 9
Galaxy S
Forumda sizler gibi güzel güzel yazıp güzel gönderiler atamıyorum ama olduğu kadar açıkladım ben de 😂
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Estağfurullah kardeşim, cok güzel olmuş eline sağlık 🙏 Banada özelden çok soran oluyordu fârki ney diye açıklıyordum, şimdi bu ginderiye paylaşacağım onlara 🙏
KaanErsoyS23
Active Level 9
Galaxy S
Teşekkür ederim🙏 umarım samsung sesimizi duyar da bizi de vulkana geçirir ilerdeki düzeltme güncellemeleriyle diyelim😂
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Umarım gelir diyelim beta 1 de vardı ne güzel ,belki 8 ile tekrar ederler aktif 😊
KaanErsoyS23
Active Level 9
Galaxy S
Evet googlenin android 16 ile sistemi vulkan çalıştırmaya zorlayacağı hakkında bir haber gördüm. Bu gerçekleşirse güzel olur