Original topic:

Tabletlerde One UI 7

(Topic created on: 06-01-2025 02:54 PM)
63 Views
Seyhqn
Active Level 7
Options
Tabletler

Bana göre güncellemede tablet arayüzüne pek önem verilmemiş gibi. Örneğin kilit ekranının en altındaki İki kısayol butonunun bu kadar ortada olması hiç hoş görünmüyor. Bildirim paneli de telefonlardaki gibi ortada ve bir tablete göre oldukça büyük.

image

Tabletin ekranı telefonlara kıyasla büyük olduğu için bildirim ekranını ve quick panel'i üstteki gibi bir arada yapabilirlerdi diye düşünüyorum. Bildirimler ve quick panel'i aynı ekranda kullanınca quick panel'in kapalı ve açık hali hiç uyumlu olmadığından güzel olmuyor. 6.1'de daha iyidi. Bana katılan veya katılmayanlar fikrini belirtirse güzel olur, teşekkürler. 
23 Comments
Tabletler
Bence birlikte durması karmaşık duruyor. 6.1 daha iyiydi ama onda da bildirimler büyüktü zaten. Sadece yukarıda quick panel olduğu için küçük olduğu izlenimini oluşturmuş olabilir.
Seyhqn
Active Level 7
Tabletler
Olabilir. Bana orantısız geldi ya alışamadım bir türlü belki de One UI 8'de daha orantılı hâle getirirler
Tabletler
Belki
ᴇᴄʀiɴ
Expert Level 5
Tabletler
Asıl sorun Telefonlar için yapılmış Bir arayüzün Tabletlere Uyarlanması. Apple gibi Tabletlere Farklı bir arayüz ile gelse olabilir. Hatta direkt işletim sistemi değişiyor IOS yerine IPADOS kullanıyor. Aslında ikisi. Birbirinin aynı tabanı kullanıyor ama Library ve UI olarak birbirinden ayrılan noktaları olması cihazı daha iyi uygulama geliştirmesini sağlıyor
Seyhqn
Active Level 7
Tabletler
Kesinlikle öyle olması lazım zaten. Ama Samsung'un bunu yapmayacağını bildiğimiz için en azından telefonlardaki arayüzü tablete uyarladığında açtığım konu gibi ufak değişikliklerle bu açığını kapatmasını istiyoruz.
Tabletler
İkisi de aynı,**bleep** yok😊
ᴇᴄʀiɴ
Expert Level 5
Tabletler
Taban olarak aynı olsa kütüphanesinde Arayüz ile ilgili birkaç değişiklik var bu yüzden tasarımı büyük ekrana göre dizayn etmek daha kolay ve daha sağlıklı oluyor. Yani evet paket tarafında(uygulama desteği yani) aynı olsada arayüz olarak orada farklılaşıyor😊
Tabletler
ipados büyük ekran için mi tasarlanmış,güldürmeyin beni😂 ikisi aynı sadece adları değişik.
ᴇᴄʀiɴ
Expert Level 5
Tabletler
Uygulama desteği, Kernel bağları, hepsi aynı. Sadece Arayüzü daha rahat tasarlanması için Arayüz kütüphanelerinde birkaç değişiklik var. Yani IOS'u Birkaç küçük değişiklik ile tabletler ile Daha kolay tasarlama ve çalışmasını sağlıyor IPADOS'in yapılma amacı bu. Onun haricinde değişen hiçbir şey yok ama böyle değişiklik olması güzel birşey😊