cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

One Ui 7 Eleştiri

(Topic created on: 01-27-2025 01:38 PM)
410 Views
EmreS24
Active Level 7
Options
Galaxy S
One UI 7, 7 Şubat'ta kademeli olarak yayınlanacağına dair iyi sızıntılar var fakat bu, diğer cihazlara gelme süresini de ekstra uzatıyor. Koca Samsung, her cihaza (en azından S serisi modellere) aynı anda güncelleme sunamayacak kadar aciz mi? Bu sadece bir satış stratejisi olamaz bence. Elalem Android 15'i yedi bitirdi, 16 betasına bakarken biz 15'e ulaşamadık bile. Kullanılan cihazlar, diğer Android 15 alan cihazlardan yeri geldiğinde daha pahalıya bile satılıyor. Bence Samsung'un çok ciddi satış ve satış sonrası müşteri deneyimi problemi çektiğini düşünüyorum. Zaten S24 serisinde de görüldüğü gibi çok ciddi optimizasyon problemleri var; kameradaki hatalar, batarya, arayüz donmaları vs. Madem yeteri kadar iş gücünüz yok, ürünlerinizin üstesinden gelemeyecek kadar kötü duruma düştünüz, her sene yeni telefon çıkarmayın. BİZ Mİ İSTEDİK S25 SERİSİNİ? Yap adam akıllı bir telefon 3 senede bir çıkar arkasında dur en azından 2 sene önce çıkmış s22 ve s23e full ekran aod vermedin bütün özellikleri destekleyip oynatırken yavaşlat özelliğini s22lere vermedin ama her sene 60k 70k 100k para almayı biliyorsun samsung beyciğim allah için şu stratejinin şirketin ne faydasına olacağını bir allahın kulu mantıklı bir şekilde açıklasın benim kafam basmıyor büyük resmi göremiyorum sanırım.
22 Comments
Doğukan
Active Level 7
Galaxy S
Yorumum büyük kısmına katılıyorum fakat, full ekran aod ltpo ekran teknolojisi ile gelen bir teknoloji bu ilk olarak karşımıza s23 ultra ile çıktı. S23 ultraya verilmemesi büyük saçmalık ama daha düşük modellerde donanım olarak mümkün olmadığından verilmemesinde bir problem yok.
EmreS24
Active Level 7
Galaxy S
Ya dostum, full ekran AOD çalışırken de 24 Hz'de çalışıyor, 1 Hz'e inmiyor S24 serisi zaten, S23 ve S22 serileri de minimum 24 Hz. Yazılımsal olarak açılabilecek bir şey hatta forumda root kullanarak biri baz model S22 cihazında açmıştı.
0 Likes
Doğukan
Active Level 7
Galaxy S
Farkındaysan 1 hz e düşüyor yazmadım ltpo ekran kullanıyor dedim. Ltpo ekranlar pil performansı olarak daha iyi seviyede
0 Likes
EmreS24
Active Level 7
Galaxy S
LTPO ekran teknolojisinin en büyük farkı 1 Hz'e iniyor olmasıdır; bundan dolayı yazdım zaten. Çalışma mantığı neredeyse aynı, ekran olarak inanılmaz farkları yok dostum. Elektrik elektronik mühendisiyim ben.
0 Likes
Melih_S24FE
Active Level 10
Galaxy S
Ben bununda yalan olduğuna inanıyorum, a34 ve s24fe de deneyimlediğim kadarıyla ltpo olmadığı halde wonderlanddan ekran açılıp kapanma hızını en yavaşa çekince aynı s24teji aod gibi duvar kağıdı sönük 1 2snaiye durup öyle kapanıyoe ekran yani kapanma hızı yavaşlıyor. Ayrıca s24fe de adaptif ekran olmasına rağmen aodda 120hz çalışıyor ne anladım ben o zaman adaptif olmasını zaten kullanırken ekrana hep dokunuyoruz 60hz ye düşmesine fırsat kalmıyor asıl aodda lazım 60hz.
kelyesa
Active Level 6
Galaxy S
Kademeli dağıtımın "7 Şubat'ta s24, 15 Şubatta s23 28 Şubatta s22 alacak..." gibi bir şey olduğunu sanmıyorum. s24 cihazları, s23 cihazları ve hatta belki s22 cihazları aynı anda alır. Belki bu aynı anda alma işine a55 a35 de dahil olur ama en kötü ilk kademede onlara verir bir hafta sonra da a serisi cihazlara verir. Samsungun müşteri memnuniyeti konusundaki sorunlarına katılıyorum ama oneui7; oneui 1den beri degismeyen ikonlari değiştiriyor ve ilk defa animasyon kesintisi kaldırılıyor yerine aynı anda iki animasyon oynayabilir bir arayüz geliyor, bir sürü özelleştirme seçeneğinin içerisinde bu akıcılığı sunmak applein ios18 yayınlaması ile eşdeğer olmayabilir. Şunu da ekleyeyim ben de katılıyorum çok geç kalındığına, en kötü açık beta yapsalarmıs diyorum. Son laflarına haklısın ama sırf bu forumda bile tonlarca insan ön sipariş verdi bile hiçbir şey gelişmemesine rağmen. S3den beri Samsung kullanıyorum yıllarca apple kitlesine sallıyorduk şimdi samsung kitlesi de aynı oldu. Açıkçası ben çok büyük bir ihtimalle sonraki cihazımı Samsung almamayı düşünüyorum, ben telefon değiştirene kadar nothing yayginlanmis ve gelişmiş pixel de Türkiye'ye gelmiş olur zaten.
EmreS24
Active Level 7
Galaxy S
Kademeli dağıtım konusunda kesin bir bilgi yok kesinlikle haklısın dostum önceden böyle yaptıklarından dolayı öyle yazdım ayrıca ios geçtiğimiz aylarda yapay zeka güncelleme yayınladı o da hatrı sayılır şekilde büyük bir güncellemeydi ve bütün cihazlara aynı anda verdi burda dediğim yanlış anlaşılmasın appleı savunmuyorum hepsi aynı stratejide ilerliyor fakat bana doğru gelmiyor yani
kelyesa
Active Level 6
Galaxy S
bana da doğru gelmiyor ama muhtemelen arkaplanda samsungun yaşadığı birkaç sorun var hala, 7 Şubat'ta yayınlanıp halen birkaç bug içerirse görmüş oluruz en kötü martta update eder duzeltirler
0 Likes
D_n_z
Expert Level 3
Galaxy S
Bence a55 ve a35i dahil edebilirler dediğin gibi çünkü samsung one ui 6.1.1 ile uğraşırken a55 ve a35 üzerinde one ui 7 testleri yapılıyordu yani s serisinden önce teste girmişlerdi
0 Likes