Original topic:

📱 Samsung Galaxy S24 FE – 1 Aylık Deneyim ve Kapsamlı İnceleme

(Topic created on: 07-16-2025 06:30 PM)
1571 Views
AliS24FEVETabS9FE
Expert Level 2
Options
Galaxy S

📆 Geçiş Tarihi: 11 Haziran 2025
📱 Önceki Cihaz: Galaxy Note 10 Lite

IMG_20250716_172659_453.jpg

Merhaba! Yaklaşık 1 aydır kullandığım Samsung Galaxy S24 FE hakkında tüm deneyimlerimi bu yazıda paylaşmak istiyorum. Bu model, Samsung’un FE (Fan Edition) serisine ait. Ne tam bir amiral gemisi, ne de orta-üst segmentte klasik bir cihaz. Doğru tanımıyla “amiral gemisi katili” diyebiliriz. Çünkü güçlü donanımı, uzun yazılım desteğini ucuz fiyatlara sunabiliyor.

Add a subheading.png

📌 Başlıca rakipleri:

• Honor 400 Pro
  • Honor 200 Pro
  • POCO F7

Her açıdan değerlendirelim:

📦 Kutu İçeriği: 1/5

Kutudan çıkanlar:

• USB-C kablo (25W destekli)
  • SIM iğnesi
  • Kılavuzlar

Adaptör ve kılıf yok.
Honor 400 Pro gibi rakiplerde 100W adaptör ve şeffaf kılıf dahilken, Samsung’un bu konuda hâlâ eski yaklaşımı sürdürmesi eleştiri konusu. Özellikle bu fiyat segmentinde adaptör mutlaka sunulmalı.

🧩 Tasarım: 4/5

Tasarım olarak Galaxy S24+ ile neredeyse birebir. Arka taraf bire bir aynıyken, ön yüzde biraz daha kalın çerçeveler yer alıyor. Kasa sağlam ve elde premium his bırakıyor. Çerçeveler ilk etapta göze çarpsa da, kısa sürede alışılıyor

🖥️ Ekran: 4.5/5

• Panel: Dynamic AMOLED 2X
  • Yenileme Hızı: 120Hz
  • Parlaklık: 1900 nit

Ekran kalitesi gayet başarılı. Renkler canlı, görüş açıları net. Ancak LTPO panel yok, bu da ekranın sadece 60Hz – 120Hz arasında çalışabildiği anlamına geliyor. Rakip modellerde daha ince çerçeveler ve LTPO teknolojisi sunulurken, burada bu eksikliği hissedebilirsiniz.

Yine de 1900 nit parlaklık, günlük kullanımda fazlasıyla yeterli. "5000-6000 nit" gibi teorik değerlerin çoğu zaman pratikte erişilemediğini de belirtmekte fayda var.

📸 Kamera Performansı: 4/5

🔹 Ana Kamera

• 50 MP, f/1.8, ISOCELL GN5
  • 4K 60FPS / 8K 30FPS

Bu sensör Galaxy S22, S23, S24 ve S25 modellerinde de kullanılıyor. Performansı hâlâ güçlü ama artık yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Gece çekimleri başarılı, HDR dengesi yerinde.

🔹 Ultra Geniş Açı

• 12 MP, f/2.2
  • 4K 30FPS

Geniş açı performansı ortalamanın üzerinde. Renk geçişleri ve detaylar yeterli düzeyde.

🔹 Telefoto

• 8 MP, f/2.4
  • 3x optik zoom, 4K 30FPS

Zayıf halka bu lens. Özellikle düşük ışık koşullarında ciddi düşüş yaşanıyor.

🔹 Ön Kamera

• 10 MP, f/2.4
  • 4K 60FPS

Sosyal medya kullanıcıları için gayet yeterli. Detay seviyesi ve video kalitesi başarılı.

1.png

2.png
3.png

⚙️ Donanım: 4.5/5

• İşlemci: Exynos 2400E (3.1GHz, 4nm)
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 128 GB (UFS 3.1) / 256 GB (UFS 4.0)

Performans açısından cihaz güçlü. Exynos 2400E, Snapdragon 8 Gen 2 ile 8 Gen 3 arasında bir noktada yer alıyor. Oyunlarda başarılı, Genshin Impact gibi ağır oyunlarda sabit 60 FPS, PUBG Mobile'da 120 FPS alınabiliyor.

🔍 Not: One UI 8 beta sürümünde cihaz daha çok ısınıyordu. One UI 7 Temmuz yamasına döndüğümde cihazın ısınması neredeyse tamamen kayboldu. Yani yazılım optimizasyonu bu işlemcide çok etkili.

Depolama tercihi yaparken 256 GB UFS 4.0 modeli tercih edilmeli. UFS 4.0, günlük kullanımda ciddi hız avantajı sağlıyor.

RAM: 8 GB yeterli gibi görünse de, bazı rakipler 12 GB sunuyor. Yine de One UI’nin Temmuz yamasıyla RAM kullanımı çok azalmış durumda. Benim elimdeki cihazda boşta yarısından az RAM kullanılıyor.

1.png

🔊 Ses Performansı: 5/5

Gerçek stereo hoparlörle geliyor ve ses kalitesi gerçekten tatmin edici.
Yüksek ses seviyesi, netlik ve bas dengesi çok iyi.
📌 Ben bu alanda hiçbir eksik görmedim. Medya tüketimi ve oyunlarda ses deneyimi üst düzeyde.

🧠 Galaxy AI Özellikleri: 5/5

S24 FE, Galaxy S24 ve S25 serileriyle gelen Galaxy AI özelliklerinin neredeyse tamamını destekliyor.

Mevcut olan Galaxy AI özelliklerinden bazıları:

• arama asistanı
  • yazma asistanı
  • Sözlü Çevirmen
  • Not Asistanı
  • Ses kaydı asistanı
  • Web asistanı
  • fotoraf asistanı
  • çizim asistanı
  • Ses Silgisi
  • fotoraf ortam duvar kağdı
  • Ai select
  • circle to serch 
  • now brief (one ui 8 ile gelicek)

🔜 Tek eksik özellik:

• Now Brief (günlük özet kartı), şu an sadece Galaxy S25'te var. Ancak bu özellik One UI 8 güncellemesiyle S24 FE’ye de gelecek. Ve ben bunu bazı yönetemlerle ekledim profilimde nasıl eklediğim var

🧠 Genel olarak Galaxy AI sistemleri hızlı ve stabil çalışıyor. Özellikle yapay zeka destekli düzenleme ve çeviri araçları günlük kullanımda **bleep** yaratıyor.

2.png

🔋 Batarya ve Şarj: 3/5

• Batarya: 4700 mAh
  • Hızlı Şarj: 25W
  • Şarj Süresi: ~1 saat 11 dakika
  • Ekran Süresi: 7.5 – 8 saat

Batarya performansı gayet iyi. Ancak 25W şarj bu segmentte artık yeterli değil. Rakiplerde 67W hatta 100W destekler varken, Samsung hâlâ muhafazakâr kalıyor.

📌 Not: 9 Temmuz'daki Galaxy Unpacked etkinliğinde açıklanmasa da, etkinlik sonrası elde ettiğim bilgilere göre Samsung şu anda silikon-karbon pil ve daha hızlı şarj sistemleri üzerine çalışıyor. Bu, gelecekteki modeller için umut verici bir gelişme.

📡 Bağlantılar: 5/5

• Wi-Fi 6E
  • Bluetooth 5.3
  • NFC
  • USB-C 3.2 Gen 1

Bağlantı konusunda hiçbir eksik yok. Güncel tüm teknolojiler mevcut.

🛠️ Yazılım + Ekosistem: 5/5

• Arayüz: One UI 7 (Beta ile One UI 8 denendi)
  • Güncelleme Süresi: 7 yıl (6 yıl kaldı)

Samsung’un yazılım tarafı şu anda Android ekosisteminin zirvesinde. One UI sade, akıcı ve özelleştirilebilir. Good Lock sayesinde cihazın neredeyse her kısmını kişiselleştirebiliyorsunuz.

🔐 Güncelleme farkı:

• Honor 400 Pro: Her 2 ayda bir
  • Honor 200 Pro: Her 3 ayda bir
  • S24 FE: Her ay düzenli olarak güvenlik güncellemesi alıyor

📱💻🎧 Samsung Ekosistemi:
Elimde aynı zamanda Galaxy Tab S9 FE var. Bu cihazla birlikte S24 FE çok daha işlevsel hale geldi. Cihazlar arası dosya paylaşımı, çağrı/mesaj eşitleme, internet paylaşımı gibi özellikler çok sorunsuz çalışıyor.

Ayrıca dün Galaxy Buds FE kulaklık da aldım. Bu üçlüyle tam anlamıyla bir Samsung ekosistemi oluştu.

🔁 Cihazlar arası geçiş çok hızlı, bağlantılar stabil.
🎯 Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Bu kadar işlevsel ve entegre çalışan bir ekosistemi başka hiçbir Android markasında henüz görmedim.

📊 Genel Değerlendirme

Kategori

Kutu İçeriği

1/5

Tasarım

4/5

Ekran

4.5/5

Kamera

4/5

Donanım

4.5/5

Ses

5/5

Galaxy AI

5/5

Batarya

3/5

Bağlantılar

5/5

Yazılım/Ekosistem

5/5

Toplam

41.5/50 ️☆

Sonuç: Sınıfının Denge Uzmanı!

Samsung Galaxy S24 FE, fiyat/performans dengesiyle öne çıkan modellerden biri. Özellikle yazılım güncellemeleri, güçlü işlemcisi ve Samsung ekosistemiyle birleştiğinde rakiplerinden ayrışıyor. tabiki eksikleride var

Yakında çıkması beklenen S25 FE, donanımsal olarak büyük bir **bleep** sunmayabilir ancak fiyatı daha yüksek olacak. Şu anda S24 FE’nin 256 GB versiyonu 26.000 TL civarında ve bu fiyat aralığında en mantıklı tercihlerden biri.

💰 Fiyatlar :

8 RAM ve 128GB DEPOLAMA = 23.400 tl ye bulunabiliyor.

8 RAM ve 256GB DEPOLAMA = 26.450 tl ye bulunabiliyor.

21 Comments
ASLAN37
Expert Level 1
Galaxy S
Uzun uzadıya yazmışsın. Ben burda amiral katli diye yazınca bazılarının zoruna gitmişti.😊
Galaxy S
Gitmesin öyle çünkü
ASLAN37
Expert Level 1
Galaxy S
Bu arada 128gb sakın uzakdurun. Tavsiye etmem 256gb alın.😊
Galaxy S
Bunu yazıda yazdım zaten
MustafaS24FE
Active Level 10
Galaxy S
Fiyat olarak honor 400 pro rakibi değil aslında arada 10 k Fiyat farkı var ama ona rağmen kafa tutabiliyor
Galaxy S
Güç ve ana kamera olarak tutar hocam ve yazılım olaralda tutar honor 400 pro nün fiyat 29 28 düşecektir
0 Likes
MustafaS24FE
Active Level 10
Galaxy S
Kamera olarak bi tık honor önde hocam
Galaxy S
Telefoto kamerada önde evet
GLX120
Expert Level 5
Galaxy S
Sanırım rengi gri ama fotoğrafta beyaz gözüküyor, 2. Olarakta rakip kısmında honor 400 pro 36k olduğu için bence listeden çıkarmalısın çünkü arada 10k fiyat farkı var.