Resolved! Solved

Original topic:

A24 Telefon süper hızlı şarj olmuyor

(Topic created on: 07-24-2024 09:36 AM)
890 Views
sefasariss
Active Level 1
Options
Galaxy A

image

Şimdi şöyle bundan 3-4 gün önce gece yatmadan telefonu şarja taktım bu mavi yuvarlaklı süper hızlı şarj işareti geliyordu sonraki gün tekrar taktım baktım o mavi yuvarlak normal hızlı şarj işareti olan yeşil renge dönmüş

Adaptörüm kablom orjinal ama nedense 3 gündür süper hızlı şarj olmuyor bunu nasıl çözerim bilen varsa yardımcı olabilirmi

Birde sürekli usb takıldı cıkartıldı diye bildiriim veriyor
10 Comments
Solution
Siyah
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba sefasariss,

Belirtmiş olduğunuz durum, yazılım konsepti gereğiyle bu şekildedir. Güncellemeler ile şarj etme kullanıcı arayüzü değiştirildi.

Cihaz üzerinde şarj hızının gösterilmesi durumunda, gerçek şarj hızı kullanıcının kullanım ortamına göre değişiklik gösterdiğinden, gerçek şarj hızının gerçek zamanlı olarak belirtilmesi zordur.

Kilit ekranında:

Şarj cihazını bağlarken 5 saniye boyunca Şarj modunun görüntülenmesi sonrasında yalnızca pil simgesini görüntülenir.

Bildirim Paneli:

Şarj cihazını bağlarken 5 saniye boyunca Şarj modunun görüntülenmesi sonrası yalnızca 'Şarj Ediliyor' öğesi görüntülenir.

"Ayarlar > Pil ve Cihaz Bakımı > Pil" menüsünden cihazda şu anda hangi şarj tipinin olduğuna dair detayı görebilirsiniz.  Eğer bu kısımda şarj tipini "Hızlı Şarj" olarak göremiyorsanız;

Cihazınızın yazılım sürümü güncel ise "Ayarlar > Cihaz Bakımı > Pil" içerisindeki, sağ üst kısımda bulunan üç nokta işaretine dokunarak "Gelişmiş Ayarlar > Hızlı Kablolu Şarj" bölümünü aktif hale getiriniz. Bu seçenek aktif ise farklı bir orijinal Samsung hızlı şarj aleti ile, farklı bir prizde tekrar denemenizi öneririz. Bu işlemlere rağmen sorun çözülmez ise cihazda sıfırlama işlemi deneyebilirsiniz. Sıfırlama işlemi için öncelikle cihazın dahili hafızasında bulunan rehber, resim, müzik, video vb. önemli dosyalarınızı yedek almanızı öneririz. Yedekleme işleminden sonra cihazdan, sim kart ve hafıza kartını çıkartınız. Daha sonra "Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla" diyerek cihazınızı, fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz.

Bu işlemlere rağmen aynı durum devam ediyorsa, cihazınızın kontrol edilebilmesi için lütfen en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz. Servis iletişim bilgilerine ve yedeklemelerin görselli anlatımlarına aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/ 
https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-mobile-phone/

Teşekkürler.
MOD

0 Likes