cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

ışık sızması vs.

(Topic created on: 02-17-2023 09:18 AM)
177 Views
Can2189
Active Level 6
Options
Galaxy A

dün gün içerisinde durup durduk yerde ekranın üst tarafında gölge gibi beyaz tonlarında bir iz oluştu.beyaz-gri ekranda belli oluyor,saatin üstünden başlıyor çentiğin altından devam edip pil yüzdesinin üstünde bitiyor.Ips ekran bu arada.Varmi basina gelen servis ne diyor boyle durumlarda? Kasa açıklığı değil ekranin altinda bu bahsettigim darbe vs olmadi. Edit:Şimdi dikkat ettim komple ekranın çevresinde oluşmuş bu iz incecik.

18 Comments
Can2189
Active Level 6
Galaxy A
Evet 2-3 sene rahat goturebilecek bir cihaz beklenti üstü çıktı dedigin gibi ama bana denk geldi demekki sorun :) Garanti 1 sene daha varda servise git ordakilerle ugras vsvs angarya işler hiç sevmem bakalim sabaha kadar kapali kalsinda belki duzelir
Solution
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Cihazda ışık sızması varsa teknik servisin incelemesi lazım. Işık sızmasının birden çok nedeni olabiliyor. Teknik servis ekran haricindeki parçaların değişimini de yapabilir. Eğer ekranda gölge varsa ki gölde sorununa pek benzemiyor, gene teknik servis gerekecek. Hayalet ekran varsa bu sorunu ilerleyen süreçte ara ara göreceksiniz. Ama hayalet ekran genelde telefon bir süre kullanılınca oluşuyor. Mevcut izler kendiliğinden kaybolur ya da azalırsa hayalet ekran sorunu var demektir. Bunlar cihazın darbe alması gibi voltaj dengesizliği, sıvıyla temas, ısınma, basınç gibi nedenlerle de olabiliyor.
Can2189
Active Level 6
Galaxy A
hayalet oldugunu sanmiyorum cunku bir azalma yok sabit duruyor.Siyah ekranda hic belli degilken beyaz ve tonlari ekranda belirginlesiyor boyle incecik silik beyaz bir tonda cizgi tam olarak boyle tarif edebilirim.Dedigim gibi bir anda oldu darbe,sıvı vs hic olmadi 1 senedir düşmedi bile diyebilirim. Sanirim servisle ugrasacagimda umarim kapatinca duzelir.
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Ne yazık ki sonu servis gibi görünüyor. Bir iki gün içinde düzelmezse, ki bu süreçte mevcut iz artabilir, servis...
Can2189
Active Level 6
Galaxy A
Evet banada oyle geliyor hata yaptim zaten gorsel eklemeden konu actim durumuda tam izah edemiyorum neyse birazdan kapatirlar konuyu zaten aksam gorselle konu acarim
Galaxy A
O işık izi değil ekran kanaması yabancı siteler de araştırdım bu durum normal mis garantiye girmezmis ips ve lcd tft ekranlar da çercevelerde biraz daha parlak görünüyor beyaz ve gri renkde resimler de baya ayrıntılı gözüküyor
Can2189
Active Level 6
Galaxy A
Baktım şimdi dediginiz kanama olayına siyah ekranda özellikle belli olurmuş ama bende siyah ekranda tertemiz hicbir sorun yok sadece beyaz ve tonları olan ozellikle gri arka planda cok belli.
Galaxy A
Hayır siyah da belli olmuyor açık renk de olan resimler de belirgin gözüküyor daha fazla ışık varmıs gibi bende de var sorun olmuyor garantiye göndersen bir sey yapmadan gönderirler bu ekranın dogal yapısından kaynaklanan bir olay mıs
Can2189
Active Level 6
Galaxy A
Hadi ya çok saçma nasil dogal yapisi ozaman herkesin telefonunda olmasi lazim yada baştan beri boyle olmasi lazim.Diyorum ya sirf bunlarin agız kokusunu cekmemek icin servise gitmek istemiyorum kullanima engel degil ama 1 senelik telefon daha.