Original topic:

One UI 7 Güncellemesi Neden Hâlâ Gelmedi?

(Topic created on: 04-14-2025 10:17 AM)
203 Views
AlliaNCeTR
Active Level 5
Options
Galaxy S

Selam millet,

Bugün güncelleme gelir mi diye yine umutla bekledik ama sonuç yine hüsran. Bu durum artık çoğu Galaxy S24 serisi kullanıcısı için adeta bir sabır testi haline geldi. Ben de araştırmalarımı yaptım ve bu süreci daha net anlatabilmek adına soru-soru paylaşmak istiyorum.

1. Güncelleme neden hâlâ gelmedi?
Güvenilir kaynaklara göre Samsung, One UI 7 güncellemesini tüm cihazlar için geçici olarak durdurmuş. Nedeni ise bazı cihazlarda yaşanan batarya tüketimi artışı ve uygulama uyumsuzlukları.

2. Resmî takvim ne oldu?
Samsung, birçok ülkede duyurduğu güncelleme takvimlerini yayından kaldırmış durumda. Şu an itibarıyla resmi olarak “ne zaman geleceği” hakkında net bir bilgi verilmiş değil.

3. Bu sadece teknik bir sorun mu?
Görünen o ki evet, teknik bir sorun var. Ancak iletişimsizlik ve zamanlama belirsizliği nedeniyle bazı kullanıcılar bu durumu “acaba kasıtlı mı erteleniyor?” şeklinde sorgulamaya başladı.

4. Neden bu kadar tepki var?
Çünkü Galaxy S24 serisi, Samsung tarafından 7 yıl güncelleme garantisiyle piyasaya sürüldü. Fakat daha 1.5 yıl bile olmadan bu kadar büyük bir güncellemede böyle bir belirsizlik yaşanması, kullanıcılarda güven sorununa ve hayal kırıklığına neden oluyor.

5. Samsung ne yapmalı?
Bana göre en azından kullanıcılarına yönelik şeffaf bir açıklama yapılmalı. Güncellemenin neden geciktiği, ne zaman gelmesinin planlandığı gibi konular net şekilde belirtilmeli.

6. Siz ne düşünüyorsunuz?
Gerçekten sadece teknik bir gecikme mi yaşıyoruz? Yoksa başka sebepler olabilir mi?
Bu süreç size nasıl hissettirdi?

Yorumlarınızı bekliyorum.
Birbirimizi bilgilendirelim, destek olalım. Hepimize sabır diliyorum!
141 Comments
n3r3plAx58
Active Level 2
Galaxy S
Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Oyun sekötründeki ubifosta dönüyor samsung. Rezillik...
AlliaNCeTR
Active Level 5
Galaxy S
Kesinlikle katılıyorum. 7 yıl güncelleme sözü verip daha ilk yılda bu kadar
belirsizlik yaşatmak büyük saygısızlık. Ekonomik şartlar ortada, insanlar yatırım yapıyor ama karşılığında umursamazlık görüyor. Gerçekten Samsung'un Türkiye'ye özel bir açıklama yapması şart."
enineboyuna06
Expert Level 5
Galaxy S
Geçen sene yenilik yapamadık diye özür dilemişlerdi. Bu Koreliler onurlu insanlar diye biliyorum. Yoksa Japonlar mı öyleydi?
BiloBilli
Active Level 3
Galaxy S
Güncellemeyi alan oldu mu? 
Galaxy S
Hayır zaten gelmedi ki alan olsun
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Ben aldım arayüz iyi olmuş baya ama sonra alarm çaldı uyandım
Anonymous
Not applicable