cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

One UI 7 Güncellemesi Neden Hâlâ Gelmedi?

(Topic created on: 2 weeks ago)
2519 Views
AlliaNCeTR
Active Level 4
Options
Galaxy S

Selam millet,

Bugün güncelleme gelir mi diye yine umutla bekledik ama sonuç yine hüsran. Bu durum artık çoğu Galaxy S24 serisi kullanıcısı için adeta bir sabır testi haline geldi. Ben de araştırmalarımı yaptım ve bu süreci daha net anlatabilmek adına soru-soru paylaşmak istiyorum.

1. Güncelleme neden hâlâ gelmedi?
Güvenilir kaynaklara göre Samsung, One UI 7 güncellemesini tüm cihazlar için geçici olarak durdurmuş. Nedeni ise bazı cihazlarda yaşanan batarya tüketimi artışı ve uygulama uyumsuzlukları.

2. Resmî takvim ne oldu?
Samsung, birçok ülkede duyurduğu güncelleme takvimlerini yayından kaldırmış durumda. Şu an itibarıyla resmi olarak “ne zaman geleceği” hakkında net bir bilgi verilmiş değil.

3. Bu sadece teknik bir sorun mu?
Görünen o ki evet, teknik bir sorun var. Ancak iletişimsizlik ve zamanlama belirsizliği nedeniyle bazı kullanıcılar bu durumu “acaba kasıtlı mı erteleniyor?” şeklinde sorgulamaya başladı.

4. Neden bu kadar tepki var?
Çünkü Galaxy S24 serisi, Samsung tarafından 7 yıl güncelleme garantisiyle piyasaya sürüldü. Fakat daha 1.5 yıl bile olmadan bu kadar büyük bir güncellemede böyle bir belirsizlik yaşanması, kullanıcılarda güven sorununa ve hayal kırıklığına neden oluyor.

5. Samsung ne yapmalı?
Bana göre en azından kullanıcılarına yönelik şeffaf bir açıklama yapılmalı. Güncellemenin neden geciktiği, ne zaman gelmesinin planlandığı gibi konular net şekilde belirtilmeli.

6. Siz ne düşünüyorsunuz?
Gerçekten sadece teknik bir gecikme mi yaşıyoruz? Yoksa başka sebepler olabilir mi?
Bu süreç size nasıl hissettirdi?

Yorumlarınızı bekliyorum.
Birbirimizi bilgilendirelim, destek olalım. Hepimize sabır diliyorum!
142 Comments
brofessor9
Active Level 2
Galaxy S
Düşündüğüm şu; huawei p30 lite ve honor 70 ile daha mutluydum. İkinci telefonum elma se bile daha mutlu ediyor. One ui 6.1 in demode arayüzü canımı iyiden iyiye sıkmaya başladı.
AlliaNCeTR
Active Level 4
Galaxy S
Aynı durumdayız dostum... S24 serisi gibi amiral gemisi bir cihazdan beklenti yüksek ama güncelleme süreci gerçekten moral bozucu hale geldi. One UI 6.1 arayüzü zaten yeterince sıkıcıydı, şimdi üstüne bir de ertelenen güncellemeler eklenince sabır taşı çatlıyor. Umarım Samsung kısa sürede net bir açıklama yapar.
brofessor9
Active Level 2
Galaxy S
Açıklama bizim aradığımız cevapları içermeyecek gibi, hayırlısı.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Adam A serisinin başlangıç seviyesindeki cihazını kullanıyor, S serisi kullanıcılarına kızıyor avukat gibi samsungu savunuyor sabretmiyoruz diye. Tamam senin beklemen gereken bir şey yok anlıyorum seni ama kardeşim zaten bu aya kadar sabretmişiz.Bi tarih verilmiş ve o tarihi beklerken bir anda güncellemenin tekrar ertelendiği haberini görüyoruz.
Bulent35
Active Level 2
Galaxy S
Ertelendiği haberini nerede gördünüz?
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Twitterde büyük samsung kullanıcılarının sayfalarında
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
.1744615611281.jpg
AlliaNCeTR
Active Level 4
Galaxy S
Evet, Twitter'da Anthony (@TheGalox_) gibi güvenilir kaynaklar One UI 7 güncellemesinin global olarak durdurulduğunu ve şu an için ne zaman devam edeceğine dair bir bilgi paylaşılmadığını belirtti. Sebep olarak bazı modellerde yaşanan batarya ve uygulama sorunları gösteriliyor. Samsung, haber odalarını da güncellemeden kaldırmış. Yani şu anda güncellemenin ne zaman tekrar başlayacağı konusunda resmi bir bilgi yok. Biz de herkes gibi belirsizlik içinde bekliyoruz.
terekeme
Active Level 2
Galaxy S
Samsung un Türkiye kullanıcılarına bi özür borcu var bence 7 yıl güncelleme garantisi verip geçen yıl tanıtımı yapılan güncellemeyi halen daha veremiyorsa yazıklar olsun diyip başka bir şey demiyoruz insanlar bu ekonomik krizde 70 80 bin ve daha fazlasını verip telefon alıyorlar ama samsung un şu umursamazlığına bak