cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Pil değişim

(Topic created on: 03-19-2022 10:10 AM)
385 Views
PoyrazAydinbas
Active Level 2
Options
Galaxy A

Onaylı pil değişiminden sonra yeni pillerde tavsiye edilen dolum miktarı nedir?

Sonraki günlerde...

%100 olduktan sonra çıkartmakmı yoksa %90 , 99, tam 100 olmadan çıkartmakmı sizce ?
14 Comments
Galaxy A
Şarja takıp en az %20 takılmalı şarjdan çıkarma alış %85 olmalı en sağlıklı genelde ama acil zamanlarda bu durum ihmal edilebilir .
muratbk
Active Level 2
Galaxy A
Evet, bende kullanıyorum ve en doğru kullanım tarzı bu. Bu batarya şarj döngüsünü az tutmasını sağlar. Haliyle bataryanın daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız.

Bir çok telefonun 2 yılda kaybettiği değeri bu kullanıma dikkat ederek 3-4 yıl sıkıntısız kullanabilme imkanına sahip olabilirsiniz.
narcosis
Expert Level 5
Galaxy A
ilk önce cihaz kapanana kadar şarji bitirin sonra takın %100 olunca bir 20 dk daha bekletin.. ondan sonra normal kullanima devam edebilirsin %20de takip %85lerde çekerseniz pilinizin ömrü daha uzun olur.
Galaxy A
Sizin dediğiniz pil sağlığına zararlı ve cihaz için de zararı var sonra neden batarya çabuk bitiyor ekran sürem az diyorsunuz .
0 Likes
narcosis
Expert Level 5
Galaxy A
Değil bir kez bunu yapmasi gerekiyor ilk pil dolumunda daha sonrasi normal devam edebilir.. yeni pilde illaki kalibrasyon yapmak ister
Galaxy A
Deneme amaçlı ekran ve pil kontrol için uygundur kalibrasyon da her zaman için zararlıdır birkaç ayda 1 defa kalibrasyon sağlıklıklı olacaktır
0 Likes
narcosis
Expert Level 5
Galaxy A
Kardeşim her zaman değil pil değiştiğinde ilk şarja takildiginda yapilir
Sakarya54team
Active Level 7
Galaxy A
Kardeşim artık eski düşüncelere bürünmeyin bataryalarda artık öyle yok şöyle yapınca bi sene gidermişmiş yok öyleymiş hikaye bende a51 var vallah kafaya göre takıyorum 7 saat ekran süresi alıyorum
Ecevit
Active Level 6
Galaxy A
Katılıyorum