Original topic:

One ui

(Topic created on: 03-21-2026 11:52 PM)
592 Views
Gökhana565g
Active Level 5
Options
Galaxy A
📱 One UI akıcılığı ve güncelleme süreci hakkında düşünceleriniz?

Son zamanlarda kullanırken bazı şeyler dikkatimi çekmeye başladı ve başkalarının da aynı şeyi hissedip hissetmediğini merak ediyorum.

🔹 Animasyon akıcılığı
120 Hz ekran olmasına rağmen özellikle uygulamalar arası geçişlerde ve kilit açma sonrası animasyonlarda zaman zaman takılmalar (micro-stutter) hissediyorum.
Bu durum, 60 FPS çalışan cihazların bile daha akıcı hissettirmesine neden oluyor.

🔹 Arayüz hissiyatı (Now Bar, sistem panelleri)
Bazı UI elementleri (örneğin Now Bar ve geçiş panelleri) yeterince “fiziksel” ve akıcı hissettirmiyor.
Animasyonlar bazen ani hız değişimleri içeriyor ve bu da kalite algısını düşürüyor.

🔹 Güncelleme süreci
Aynı cihaz serisinde bile güncellemelerin farklı tarihlerde gelmesi kafa karıştırıcı.
Daha şeffaf ve tutarlı bir güncelleme takvimi olması gerektiğini düşünüyorum.

💬 Sizde durum nasıl?

• Animasyon akıcılığından memnun musunuz?
  • 120 Hz gerçekten **bleep** yaratıyor mu sizce?
  • Güncelleme süreci sizi rahatsız ediyor mu?
Lütfen sadece “iyi/kötü” demek yerine kendi deneyiminizi yazarsanız çok faydalı olur🙏

**GÜNCELLEME**

ayrıca now bardaki sızdırılan 8.5 animasyonundada söylediğim durum var sizce 1. Videodaki animasyon, akıcılık yoksa 1. Videodakimi

VİDEOLARI ALDIĞIM TT HESAPLARININ SAHİPLERİ:
1. Vid: @3l1s.aep
2. Vid: @tonymontanaltu
Gökhana565g
Active Level 5
Galaxy A
İyide kullanıcısını memnun edemeyen marka nasıl para kazanacak millet başka marka alır bak kesinlikle fanboyluk yapmıyorum öyle görmeyin ama elmanın hala eski modelleri alınıyor peki samsungun neden eski telefonları alınmıyor bunu bana biri acıklayabilirmi
0 Likes
Burak_A35
Active Level 6
Galaxy A
Marka diyo ki 2 yıl memnun edeyim der sonra sallar direk hocam veya 1 yıl
Gökhana565g
Active Level 5
Galaxy A
2 yil memnun ediyo ama o bir kez memnuniyetsizlik oldumu o 2 yil çöp olur bak en büyük örneği bende genç bir kullanıcı olarak 1,5 yil bir marka telefon kullandım ismi bende kalsın ne işletim sistemi var ne donanım ne güncelleme ne özellik falan hiçbişey yok severek kullandım (özel kılıf bile yaptırmıştım bulursam atarım) bir gün geldi şarjım 5dkda 100den 60 iniyordu su gibi boşalıyordu garantisi vardi gittik aldığımız yere ilgilenmediler yokuş yaptılar THH ye başvurduk ancak öyle hakkımızı aldık yani marka var marka var samsung dünya devi bir şirket samsung böyle olmamalı en azından benim için samsung böyle bir şirket değil
0 Likes
MertcanS24
Active Level 10
Galaxy A
Rezalet üst panel kasma sorununu çözemiyorlar
MertcanS24
Active Level 10
Galaxy A
One ui 6 dan beri aynı
Gökhana565g
Active Level 5
Galaxy A

EVET ONUN HARBŞDEN DÜZELMESİ LAZIM 

Galaxy A
Bende kasma yok yağ gibi akıyor animasyonlardada sorun yok
0 Likes
androidci
Expert Level 2
Galaxy A
One UI için hantal diyebilirim. Saf android arayüzünden yanayım. Benim için tepkisellik makyaja göre daha önde.
Gökhana565g
Active Level 5
Galaxy A
Haklısın ama güzel görünse fenamı olur sonuçta bu ekrana gün içinde fazla bakıyoruz ve bi süre sonra standart görünmesi fazla göz yormazmı
0 Likes
Gökhana565g
Active Level 5
Galaxy A
A serisi için bir beta varmı bilmiyorum ama ülke/bölge değişikliği yaparak samsung members > bannerlardan 8.5 betayı bul > betaya kayıt yaptır ve indir
0 Likes