Original topic:

One ui

(Topic created on: 03-21-2026 11:52 PM)
548 Views
Gökhana565g
Active Level 5
Options
Galaxy A
📱 One UI akıcılığı ve güncelleme süreci hakkında düşünceleriniz?

Son zamanlarda kullanırken bazı şeyler dikkatimi çekmeye başladı ve başkalarının da aynı şeyi hissedip hissetmediğini merak ediyorum.

🔹 Animasyon akıcılığı
120 Hz ekran olmasına rağmen özellikle uygulamalar arası geçişlerde ve kilit açma sonrası animasyonlarda zaman zaman takılmalar (micro-stutter) hissediyorum.
Bu durum, 60 FPS çalışan cihazların bile daha akıcı hissettirmesine neden oluyor.

🔹 Arayüz hissiyatı (Now Bar, sistem panelleri)
Bazı UI elementleri (örneğin Now Bar ve geçiş panelleri) yeterince “fiziksel” ve akıcı hissettirmiyor.
Animasyonlar bazen ani hız değişimleri içeriyor ve bu da kalite algısını düşürüyor.

🔹 Güncelleme süreci
Aynı cihaz serisinde bile güncellemelerin farklı tarihlerde gelmesi kafa karıştırıcı.
Daha şeffaf ve tutarlı bir güncelleme takvimi olması gerektiğini düşünüyorum.

💬 Sizde durum nasıl?

• Animasyon akıcılığından memnun musunuz?
  • 120 Hz gerçekten **bleep** yaratıyor mu sizce?
  • Güncelleme süreci sizi rahatsız ediyor mu?
Lütfen sadece “iyi/kötü” demek yerine kendi deneyiminizi yazarsanız çok faydalı olur🙏

**GÜNCELLEME**

ayrıca now bardaki sızdırılan 8.5 animasyonundada söylediğim durum var sizce 1. Videodaki animasyon, akıcılık yoksa 1. Videodakimi

VİDEOLARI ALDIĞIM TT HESAPLARININ SAHİPLERİ:
1. Vid: @3l1s.aep
2. Vid: @tonymontanaltu
23 Comments
isim_00
Expert Level 2
Galaxy A
Anımasyondan hıc memnun değilim hyperos 2 bıle daha akıcıydı benım cihazda takılıyo 120 ıle 60 arasıda cok **bleep** hısedemıyom garip bir sekılde onceden asırı **bleep** ediyordum sımdı o kadar **bleep** etmiyor cıhaz yoruluyo gıbı hısedıyom ağırlık var sankı ozerınde pıl konusunda dusus var ayrıca renk ıslemsıde bazen iyi bazen kotu yapıyo eskıden renk ıslemesını her fotoda beğeniyordum neredeyse 7 den sonra onda bı gariplik oldu tam cozemedım
Say1n
Active Level 4
Galaxy A
Söylediklerinizin hepsi doğru hocam. 120hzde olan takılmalar gerçekten bazen garip hissettiriyor ve bazı uygulamalarda bende 60 hze düştügü sonradan arttıgıda oluyor. Güncelleme sürecine gelirsem yani apple kadar olmasada iyi diyebilirim. Çünkü hem a hem m hem z hemde s serisine uyarlamaya çalışıyorlar ve buda biraz zaman alabiliyor. Appleda ise böyle modeller olmadıgı için saha rahat yollayabiliyorlar.
Gökhana565g
Active Level 5
Galaxy A
Evet özellikle animasyon ve optimizasyon konusunda bir değişiklik yapılması lazım güncelleme konusundada artık bi tek tarih istiyoruz bence
isim_00
Expert Level 2
Galaxy A
F serısıde yokmuydu
Say1n
Active Level 4
Galaxy A
Onu unutmuşum hocam türkiyede olmadıgı için her zaman unutuyorum bu modeli.
isim_00
Expert Level 2
Galaxy A
Bende sonradan ogrendım zaten turkıyede olmadığı ıcın aynı sekıl
Galaxy A
M serisinin Amerika pazarı farklılık olacağını sanmıyorum ülke bazında farklılık her modelde var zaten
serhatz04
Expert Level 5
Galaxy A
Güncelleme konusunda çok kötüler az önce bir kişi dakikada %10 şarj yediğini ve günde %1433 şarj yemiş bu güvenlik güncellemesi pili etkilememeli
Burak_A35
Active Level 4
Galaxy A
Güvenlik güncellemesi adı altında telefonu eskitiyorlar.Sonra da büyük güncellemelerle android vs %50 düzeltiyorlar pil performansını ve cihazın performansını o yüzden bu güncellemeleri hiç sevmiyorum.Gelen büyük güncellemeleri bile sıkıntılı yani çoğunlukla da pil performansına hep olumsuz etki ediyor.Pil optimizasyonunu arada bi güvenlik güncellemesiyle düzeltiyorlar geri ama çok geçmeden bir sonra ki güvenlik güncellemesiyle geri çöp ediyorlar ve pil hızlı gitmeye başlıyor
0 Likes