Original topic:

One ui

(Topic created on: 03-21-2026 11:52 PM)
694 Views
Gökhana565g
Active Level 5
Options
Galaxy A
📱 One UI akıcılığı ve güncelleme süreci hakkında düşünceleriniz?

Son zamanlarda kullanırken bazı şeyler dikkatimi çekmeye başladı ve başkalarının da aynı şeyi hissedip hissetmediğini merak ediyorum.

🔹 Animasyon akıcılığı
120 Hz ekran olmasına rağmen özellikle uygulamalar arası geçişlerde ve kilit açma sonrası animasyonlarda zaman zaman takılmalar (micro-stutter) hissediyorum.
Bu durum, 60 FPS çalışan cihazların bile daha akıcı hissettirmesine neden oluyor.

🔹 Arayüz hissiyatı (Now Bar, sistem panelleri)
Bazı UI elementleri (örneğin Now Bar ve geçiş panelleri) yeterince “fiziksel” ve akıcı hissettirmiyor.
Animasyonlar bazen ani hız değişimleri içeriyor ve bu da kalite algısını düşürüyor.

🔹 Güncelleme süreci
Aynı cihaz serisinde bile güncellemelerin farklı tarihlerde gelmesi kafa karıştırıcı.
Daha şeffaf ve tutarlı bir güncelleme takvimi olması gerektiğini düşünüyorum.

💬 Sizde durum nasıl?

• Animasyon akıcılığından memnun musunuz?
  • 120 Hz gerçekten **bleep** yaratıyor mu sizce?
  • Güncelleme süreci sizi rahatsız ediyor mu?
Lütfen sadece “iyi/kötü” demek yerine kendi deneyiminizi yazarsanız çok faydalı olur🙏

**GÜNCELLEME**

ayrıca now bardaki sızdırılan 8.5 animasyonundada söylediğim durum var sizce 1. Videodaki animasyon, akıcılık yoksa 1. Videodakimi

VİDEOLARI ALDIĞIM TT HESAPLARININ SAHİPLERİ:
1. Vid: @3l1s.aep
2. Vid: @tonymontanaltu
21 Comments
Gökhana565g
Active Level 5
Galaxy A
Yok olmaz ama 8.5 kararlı sürüm değil adı üstünde beta her türlü hataya hazır ol
0 Likes
Gökhana565g
Active Level 5
Galaxy A
Gitmiyo diye biliyorum ama 8.5deyken yazılımda bi sorun çıkarsa ve servise götürmek zorunda kalırsan kabul etmeyebilirler
0 Likes