cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S9 FE + dokunmatik sorunu

(Topic created on: 04-16-2025 01:43 AM)
85 Views
emrt
Beginner Level 3
Options
Tabletler

Merhabalar. Tableti not almak için kullanıyorum, bu yüzden kalemi de çok kullanıyorum. Zaman zaman kalemi kaldırıp parmağımla sayfayı kaydırmak istediğimde herhangi bir hareket olmuyor. Uygulamaya özel olduğunu düşünmüyorum çünkü bildirim paneli de inmiyor veya ana sayfaya da gidemiyorum. Algılamadığı ilk dokunmanın ardından 2 3 sn bekleyince tekrar algılıyor ama dokunmaya **bleep** aralıklarla devam ettiğim süre boyunca algılama olmuyor. Şöyle de garip bir şey var, çift uygulama kullanırken dokunmanın hangi uygulama üzerinde gerçekleştiğini anlıyor (hangi sekme üstünde dokunursam sekme üzerindeki ışık mavi yanıyor) ama hareket ettiremiyorum hiçbir şeyi. Tableti aldığımdan beri bu sorun devam ediyor, yazılım güncellemelerini de aksatmadan yapıyorum. Donanımsal bir sorun mudur, yoksa bunun bir ayarı falan mı vardır bilemedim. Aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

3 Comments
Kaptan2702
Active Level 4
Tabletler
Tam aynısı mı bilemem ama ben tab S10+ kullanıyorum kalem ekrana yakınken dokunmatik almıyor bazen muhtemelen kazara dokunma olması ihtimaline karşı. Kabul etmesi için biraz ısrar etmek gerekiyor. Not alıyorum demişsiniz not uygulamalarında okuyor o özellik pen ile yazarken elinizin dokunmasını almaması için. Ben özellikle açıyorum o ayarı elimi tablete dayayarak yazdığım ve çizdiğim için rahat oluyor
emrt
Beginner Level 3
Tabletler
Yorumunuz için teşekkürler öncelikle. Evet o özellik bende de açık ancak bu problem biraz farklı gibi geliyor bana. Eğer aynı şeyden bahsediyorsak, kalem yakınken ekranda ufak bir hover baloncuğu görünüyor zaten ancak bende kalemi uzaklaştırsam dahi sorun devam ediyor. Video kaydı da aldım ancak yükleyemiyorum sanırım.
Kaptan2702
Active Level 4
Tabletler
Evet o baloncuk varken dokunmatik almıyor bende ama onun görülmediği mesafede sıkıntı devam ediyorsa 2 seçenek daha gelşyo aklıma sıkıntı ekranın tamamında ise kalem bağlantısı sıkıntılı belli yerlerde (geniş bi alan da olabilir)magnetli kılıf da yapar. Kalem/ekran optimizasyonu sıkıntılıysa bi çözüm önerim yok maalesef.