cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung TV Panel Arızası

(Topic created on: 01-02-2023 03:12 PM)
1748 Views
simsek0
Beginner Level 2
Options
TV

Merhaba,
Samsung TV ve Servisi ile yaşadığım bir süreci aktarmak istiyorum.
2019 Kasım ayında aldığım 50” UHD TV, 2022 Kasım ayında ekran kayması yapmaya başladı. İnternetten yaptığım araştırmalar ve servisinize teslim ettiğim televizyonumda yapılan arıza tespit sonucunda “Panel Arızası” olduğunu ve değişmesi gerektiğini öğrendim. Faydalı ömrü en az 10 yıl olması gereken Samsung markasına ait bu ürün 3 yılda çöp olurken, onarımı için tarafımdan 5500.00₺ onarım bedeli isteniyor. “Panel Arızası” dediğiniz arıza kullanıcı hatasının imkansız olduğu ve yaptığım araştırmalara göre şikayet var ve bazı forum sitelerinde sahibi olduğum TV’ye ait ürün kodu ve muhtemelen aynı paneli kullanan benzeri ürün kodunda başka TV’lerde sıklıkla yaşanmış bir durum olduğunu öğrendim.

Şikayet var üzerine bırakmış olduğum kayıt sonucunda Samsung Müşteri Hizmetlerinden iki sefer arandım ve konunun takip edileceği bilgisini aldım, ancak herhangi bir sonuç henüz alabilmiş değilim. Kocaeli / İzmit Danıştek isimli servisiniz ise tarafımı arayarak bahsi geçen bedeli iletti.
Günümüz şartlarında 12500₺ olan bu TV’nin muadil özelliklerinde olan Axen, Regal, Next, vb.. gibi markaların fiyat aralığı ise 5000₺ - 7000₺. Samsung, LG, Sony gibi markaları 2 katı üzerinde fiyatla tercih etmemizin başlıca nedenleri arıza anında ürünün arkasında duran marka, muhatap, yaygın servis ağı gibi sebepler.
Annemin evine ve kendi evime aldığım çamaşır makinası samsung, son kullandığım 3 telefon Samsung, akıllı saatim Samsung, TV Samsung.
Samsung markasını vitrine koymak için tercih ediyor değilim.
Yalnız yaşayan ve günde en fazla 4 saat çalıştırdığım bir cihazın, aralıksız 3 yıl boyunca hergün 4 saat çalışması durumunda bile 180 küsür gün çalışır ve bu süre oldukça makul bir süre.

2 Comments
EnesGüngör
Active Level 2
TV
Merhaba, umarım sorununuz en kısa zamanda çözüme ulaşır. Anladığım kadarıyla şu anda TV için Samsung iletişim merkezinden bir yanıt beklemektesiniz. TV için sizlere garanti süresi kaç yıl verilmişti acaba? Ayrıca uzun süredir yanıt bekliyorsanız mutlaka e-mail yolu ile Samsung Genel Müdürlüğe ulaşın. Buradan sadece Samsung kullanıcıları yorum yapabilir. Genel müdürlüğe yazılı bir metin gönderirseniz talebiniz daha kısa sürede çözülür.

Unutmayın, siz de benim gibi bir müşterisiniz ve onlarca marka üzerinden Samsung'a güvenip ürünü satın aldınız. Talebiniz yazılı olmasına rağmen karşılanmıyorsa ve sebebini içeren bir yazılı metni, prosedürü, satın aldığınızda kabul ettiğiniz şartları size sunamıyorlar ise gönül rahatlığı ile tüketici haklarına başvurabilirsiniz. Mutlaka yazılı metninizde buna değinmelisiniz.
0 Likes
Bakırçay
Moderator
Moderator
Options
TV

Merhaba simsek0,

Öncelikle böyle bir sorun yaşadığınız için üzgünüm. Yaşamış olduğunuz durumu yetkili birimlerimiz ile paylaştığımızı, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra en kısa sürede tarafınıza geri dönüş yapılacağını belirtmek isteriz.

Teşekkürler.
MOD

0 Likes