- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Samsung UE65RU7400 model televizyonumu 4 yıl önce, muadillerinden çok daha yüksek bir fiyata, markasına ve modeline güvenerek satın aldım. Ancak televizyonum garanti süresi bittikten sadece 8 gün sonra panel arızası verdi. Bu sorunun, bu modelde kronik bir problem olduğunu öğrendim. Televizyonum son iki gündür kendi kendine açılıp kapanıyor. Samsung’dan teknik ekip çağırdım ve bunun bir panel arızası olduğunu teyit ettiler. Servis, bu arızanın giderilmesi için 28.000 TL talep etti, ki bu da televizyonun ücretinin yarısına denk geliyor.
Ayrıca belirtmek isterim ki bunun için aşağıdaki websitesinden tüm yorum, görüş, tespit ve kullanıcı şikayetlerimi barındıran bir websitesi oluşturdum:
Dilerseniz iletişim bilgileri yukarıdaki websitesinden temin edip bana ulaşabilirsiniz.
Henüz 5 yılı dolmamış ve az kullanılmış bir televizyonun bu şekilde arızalanması, ürünün ve markanın değerini gözümde ciddi şekilde düşürdü. Bir reklam ajansı sahibi olarak, Samsung markasına duyduğum güvenle aldığım bu televizyonun kullanılmaz hale gelmesi büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Çevremdeki insanlar çok daha uygun fiyatlı televizyonları yıllarca sorunsuz kullanırken, Samsung gibi bir markanın böyle bir sorun çıkarması, markaya olan güvenimi sarstı.
Bu nedenle, ayıplı ürünün yenisiyle değiştirilmesini ya da ücretsiz olarak onarılmasını talep ediyorum. Böyle bir arızanın garanti süresi doldu diye göz ardı edilemeyeceği açıktır. Yargıtay’ın 12.03.2020 tarihli kararına göre, garanti süresi dolduktan sonra meydana gelen ciddi arızalarda dahi Tüketici Hakları korunur. Tüketicinin Korunması hakkında Kanun’un 11. Maddesi gereği sahip olduğum haklarımı kullanarak mağduriyetimin en kısa sürede giderilmesini talep ediyorum. Aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti’ne ve gerekirse Tüketici Mahkemesi’ne başvuracağımı belirtmek isterim.
Ayrıca, yaptığım araştırmalar sonucunda birçok kullanıcının ücretsiz onarım hizmeti aldığını öğrendim. Eğer farklı bir muamele ile karşılaşırsam tazminat davası açma hakkımı saklı tutarım. Ücretsiz panel değişimi yapılarak televizyonumun bir an önce onarılmasını talep ediyorum. Bu onarım gerçekleşene kadar yeni bir televizyon almayı düşünmediğimi ve tüm çabamı mevcut televizyonumun onarımı için harcayacağımı da belirtmek isterim.
- Tags:
- Panel Arızası
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
09-08-2024 06:42 PM in
TV- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink