cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung Fanboyluğu

(Topic created on: yesterday)
26 Views
ytimkacakcisi
Active Level 6
Options
Samsung Members

Uzun süredir gözlemlediğim bir şeyi artık dile getirme zamanı geldi: Samsung fanboyluğu. Forumla arası iyi olan herkesin en az bir kere karşılaştığı, mantığı çürümüş bir türdür kendileri. Öyle bir tür ki, sanki Samsung onların amcasının şirketiymiş gibi savunurlar, hatalarını görmezden gelirler ve her eleştiriyi kişisel hakaret sayarlar.

Yeni bir model çıktığında, ne yenilik var diye değil, “Apple bunu anca 2 yıl sonra yapar hehe” diye yaklaşırlar. Sanki Samsung'un amacı inovasyon değil de Apple'ı ezmekmiş gibi... Kamerada yazılım hatası mı var? “Bu bilinçli yapılmış, çünkü Samsung profesyonelleri hedefliyor.” Batarya erken mi bitiyor? “Sen telefonu kullanmayı bilmiyorsundur.” Android kasıyor mu? “iPhone’da arka plan uygulamaları çalışmıyor zaten, o yüzden akıcı.” Yani adamlar hem problemi inkar eder hem suçu kullanıcıya atar; mühendis gibi savunur, CEO gibi konuşurlar.

Samsung’un yıllarca bize dayattığı sıkıcı arayüz ve her sene çıkardığı 5-6 model ile piyasada dolanmasını görmezden gelip, Apple'ın kutudan adaptör çıkarmamasına öfkeden küplere binerler. Ama bilin bakalım kim Apple ile dalga geçmesine rağmen kutularına adaptör koymuyor? Objektiflik mi? Yok. Eleştiriye açık olmak mı? Asla. Samsung bir telefon çıkarınca “devrim”, aynı özelliği başka marka yapınca “çakma”.

Fanboyluk bir noktaya kadar anlaşılabilir. Ama göz göre göre kusurları övmek, teknolojiyi din haline getirip markaya tapmak, sadece kullanıcıyı değil, sektörü de geriye götürüyor. Eleştiri olmadan ilerleme olmaz.

Lütfen teknolojiye objektif yaklaşalım. Marka değil, kalite konuşsun.
13 Comments
ytimkacakcisi
Active Level 6
Samsung Members
Eleştiri bağlamında tatlı bir metin yazmak istedim, iyi okumalar. 🙏
Samsung Members
Katılıyorum, hiçbir markanın fanboyu olmamak lazım. Babasının malı degil.
narcosis
Expert Level 5
Samsung Members
Bir iki hesap var şimdi baktım da gelmemişler 😂 hayret doğrusu
PolatA55
Active Level 4
Samsung Members

Kesinlikle mesela samsungun güncelleme politikası rezalet adamlar resmen güncelleme ile cihazların performansını düşürüyor güvenlik güncellemeleri dahil ama 3-5 tane samsung fanboy çıkıp yok öyle birşey diye inkar ediyor. Al bak UI7 gelsin artık diye 7/24 burayı işgal eden güncelleme bağımlısı samsung fanboylar şimdi UI7 yükledim pil batarya çok kötü arayüz kasıyor şöyle hata var böyle sorun var 6.1 nasıl geri dönerim UI7 hiç beğenmedim çok pişmanım diye ağlıyorlar 😃 😃 

narcosis
Expert Level 5
Samsung Members

geçen yazdım linç yedik alt modellere büyük güncelleme kurmayın diye şimdi çoğu ağlıyor bu işler böyle yürüyor  😂

PolatA55
Active Level 4
Samsung Members

Beter olsunlar onlar için farkk etmez onlar için önemli olan tek şey güncelleme gelsin yeter  😃 😃

narcosis
Expert Level 5
Samsung Members
👏
Yasokaan
Active Level 5
Samsung Members
Söylediklerinin hepsine katılıyorum. Özellikle inavasyon konusunda. Aslında birçok marka biebieini takip ediyor ve birbirinden birşeyler öğreniyor. Samsung'un yapay zekasının üstün olduğunu söyleyebilirim. Apple şöyle apple böyle xiaomi apple çakması diyenlere de ayrıca sesleniyorum. İnovasyon her firma için farklı olamaz çağın gereği birçok şey ortak yapılır. Keyifli forumlar ☺️
0 Likes
alioznsoy-S23
Active Level 7
Samsung Members
Telefon sektöründe en sevdiğim firma Samsung'tur, ama 2025'te çoğu markanın gerisinde kaldığı apaçık belli. S25 Ultra üzerinden gidicem, kamerası bariz bir şekilde diğer cihazlardan geride. Zoom olayının bu kadar reklamını yaptıkları halde kimsenin konuşmadığı X200 Pro, Mi 15 Ultra gibi cihazların zoom performansı kat be kat daha iyi🤠. İyi olmasını at bi kenara, reklamı yapılan özelliği neden kaldırıyorsun ki? S23U'da 10X olan optik zoom'u S24U'da neden 5'e indirdin? Aynı şekilde televizyonda her gün S Pen reklamı görüyoruz, Bluetooth desteğini kaldırdığını da söylesene? Düz modellerinin bataryaları Members'ta ortada. Elma cihazlara bataryası yetmiyor diyoruz, 8-9 saat ekran süreleri alan kişiler S23 S24 kullanan kişiler değil iPhone 14 15 kullanan kişiler(elma'da bataryanın hızlı yıpranması konusu ayrı mevzu). Cihazların yavaşlama mevzusu da aynı şekilde, amiral gemisi telefonunu OpenGL'den Vulkan'a geçiren firma Xiaomi veya Honor değil. Arayüzü kaliteli ona bi laf edilemez, ama en çok hata Samsung'dan çıkıyor. Hiç bir Xiaomi, Vivo veya Honor kullanan adam bu kadar şikayet etmiyor güncellemeleri. En sevdiğim firma olabilir, kendi alanlarında en iyisi ama hala çok yolu var
0 Likes