cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Şarj rutini

(Topic created on: 09-02-2023 06:38 AM)
488 Views
Şakşukacı
Active Level 6
Options
Galaxy S

Arkadaşlar böyle bir rutin ayarladım. Uyuyakalırsam eğer yüzde 100 olduktan sonra pili korur özelliğini otomatik aç diyorum. Yüzde 100 olduktan sonra pili korur özelliğini açarsam hala şarj almaya devam eder mi?

image

15 Comments
srdrdmrl77
Expert Level 1
Galaxy S
Yazıyorya pili korur. Bak dostum bu eskiden beri bir hurafe elektronik ekipmanlar şarjları dolunce ger besleme ile komtrol yaparak otomatik şarjı keser. Eskiden trafolu adaptörleri orjinal alınmadığı için telefonların içindeki o elektronik ekipmanları zorluyordu ve pile zarar veriyordu. Şimdi şarj cihazlarıda akıllandı. Hiç bir sıkıntı olmaz.
0 Likes
Şakşukacı
Active Level 6
Galaxy S
99 100 döngüsü olduğu için zararlı olur diyorlar ama
SAMET-A23
Active Level 9
Galaxy S
Bişey olmaz ben denedim test ettim 100den sonra 1 dk yada 3dk yapmışsam bekleyip pili koruru açınca şarj almıyor 99 olsada almıyor anca 83 p4 olcakki 85 yapması için şarj olsun
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-S/Pil-sağlığını-korumak/td-p/14430241?src=ShareByUserCM
Buna bakın
Ve telefonun şarjı %84 olana dek hiçbir şekilde akım almaz.

Şakşukacı
Active Level 6
Galaxy S
Sizin yazınıza istinaden bunu yapmıştım zaten. Yüzde 100 olunca ve pili korur açılınca telefon 85 e inene kadar şarjda olsa dahi akım almıyor değil mi?
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Evet istersen dene hiçbir şekilde akım almaz %84 olana dek.
0 Likes
Şakşukacı
Active Level 6
Galaxy S
O zaman böylesi çok daha iyi direk 85 e kitlemektense 100 e gelince şarjı kesmesi çok daha mantıklı
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Ama eymeleri geri alı kapatmalısın.
0 Likes
Şakşukacı
Active Level 6
Galaxy S
Pili korur geri alma diye işaretledim öyle kalıyor rutin dursa bile