cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Batarya Ömrünüzü Uzatın

(Topic created on: 10-18-2023 07:43 PM)
740 Views
emrecakiral
Active Level 3
Options
Galaxy S
Merhaba, benim gibi gece uyurken şarja bırakmayı sevenler için batarya ömrünü uzatacak rutini paylaşmak istiyorum 😆

Gece şarj olurken sabaha kadar %100 de kalıp pil ömrünü azaltmamak için pil koruma modunu açıp %85 de kalmasını sağlıyoruz ve sabaha uyanmamıza yakın modu kapatıp uyandığımızda %100 olmasını sağlıyoruz.😄

Öncelikle rutin oluşturuyoruz. "Şarj Durumu" şartımıza "Şarj Oluyor"u ekliyoruz. İkinci şart olarak "Süre Zarfı" ekliyoruz ve saatlarini uyurken şarja taktığımız saati ve uyanmadan ortalama 1 saat öncesini seçiyoruz. Örnek olarak ben 22:00-05:00 yaptım ne olur ne olmaz bazen erken kalktığım oluyor ve %100 olmasını istiyorum diye. 
Ardından işlem kısmına "Pil Korur" açık olarak seçiyoruz. Rutin sona erdiğinde geri al olarak bırakıyoruz. Görüntüdeki gibi olmalı. Bi takibinizi alırım🥰

image

18 Comments
victorhugo
Active Level 9
Galaxy S
Saçma bir öneri👍👍
emrecakiral
Active Level 3
Galaxy S
🤔
tubatu
Active Level 6
Galaxy S
:)Arkadaşlar ayarlı prizler var wifi vs alın onlardan süre bitince keser elektriği bu kadar basit
0 Likes
emrecakiral
Active Level 3
Galaxy S
Telefonda iki ayar yapmaktan daha basit olan şey wifili priz almak mı 😆
tubatu
Active Level 6
Galaxy S
Basit demeywlim de doğru daha garanti 85 de kesiyorda 84 e düşüyor mu hiç yok 100 eyaptığının aynı şeyini 85 dede yapıyor o zaman :)Prizi al 1:45 mi diyor ayarla sabah 99 la tek işlemle çık git mis bence daha basit tümüyle tabiki
0 Likes
emrecakiral
Active Level 3
Galaxy S
Evet ama 85den yukarıda olması sorun teşkil ediyor zaten.
alperde
Active Level 5
Galaxy S
Mesele devamlı şarjda kalması değil %85in üstüne çıkmaması
tubatu
Active Level 6
Galaxy S
85 i sürekli doldurması ile sürekli 100 doldurması arasındaki farkı ne bilmediğim için soruyorum.
0 Likes
Galaxy S
Bataryanın yüzde 20 ilâ yüzde 85 aralığında çalışması, batarya sağlığı için uygunmuş.