cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

server kaydı

(Topic created on: 02-02-2024 11:42 PM)
22927 Views
kce
Active Level 1
Options
Galaxy S
Arkadaşlar merhaba yurtdışı Samsung s23 ultra aldım server kaydı yapılıyormuş yaptıran varmı herhangi bir soru. Yaşayan varmı ?
7 Comments
GALAXYA51-F
Active Level 10
Galaxy S
Ne kadara aldın hocam hangi Android sürümü ile geldi
0 Likes
kce
Active Level 1
Galaxy S
Oneuı 6
kce
Active Level 1
Galaxy S
27500 aldım
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Riskli olabilir
0 Likes
Serdar66
Active Level 7
Galaxy S
Bir forumdan aldığım yazıyı sizinle paylaşıyorum

Arkadaşlar, Sahibinden'den Note 20 Ultra 5G Snapdragon versiyonu bakıyorum ve ortalama 12K fiyatı olanlar ilgimi çekti. İlanda telefonların kalıcı server kayıtlı olduğu yazıyor. Bu ne demek? Ne kadar güvenli? Böyle bir telefon almanın dezavantajları nelerdir?

Başka bir forumda şöyle yazılmış:
"

Yasal bir işlem değil. Tavsiye etmememle birlikte kısaca bilgi vereyim.

Server kaydı ile adından anlaşıldığı gibi bir sunucuya, servera kayıt falan yapılmıyor.

Olay kısaca Root atmadan IMEI değiştirmek. Normalde cihaza root atarsın imei atarsın ama ne güncelleme alır ne bişe olur hem de Samsung cihazlar bir çok özelliğini kaybeder Knox'tan dolayı.
Ama bu yöntemle resmen balıktan kılçık çeker gibi işi çözüyorsun

-Ücreti pahalı
-Senin bir imei vermen gerek. Özellikle imei vereceğin telefonun özelliği. Örneği Samsung S3 imeisi verdin operatör imeiden senin cihazı 3g özellikli olduğunu görüp 3g hız verir. 3310 imeisi atarsan 2gde kalırsın ya da 3g yazsa bile yavaş olur.
-İmei'yi yapacak kişiye veriyorsun o bir dosya düzenliyor. Bunu yazılımcı birisi yapıyor basit bir şey değil.
-O dosyayı odin ya da diğer yazılımlar yardımı ile sadece usb kablo kullanarak senin cihazına yükleyerek imei değişimi yapılmış oluyor.

Adı gibi değil bildiğin telefoncuların yaptığı imei atmak. Ama daha güvenli ve konforlu. Cihaz güncelleme alır ve format atınca imei uçmaz. Samsung Note20 Ultrayı ojinal bir Samsun Note3'e çevirmiş olursun kısaca  İstediğini yap imei uçmaz. Tek risk o eski imeili cihaza eğer hat takılırsa ve bu tespit edilirse 2 cihazda güme gider. Yine imei gerekir ve işlem yapılması gerekir. Çok pahalı bir işlem.
kce
Active Level 1
Galaxy S
Teşekkür ederim
Serdar66
Active Level 7
Galaxy S
Rica ederim iyi geceler