cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

s24 FE Batarya hızlı gitme sorunu hakkında

(Topic created on: yesterday)
38 Views
Members_ttEj9g0
Active Level 1
Options
Galaxy S

Merhaba, 13 mayıs.jpg15 mayıs.jpg19 mayıs.jpg20 MAYIS.jpgİNS.jpgpil bilgileri.jpg Son 1 haftadır güncellemeden önce ve sonrası dahil olmak üzere pil tüketiminin aşırı arttığını ve ekran sürem 6-7 saatlerden 3-4 saatlere kadar düştüğünü belirtmiştim. Telefonu alalı 2ay oldu önceden 5 6 saat rahat ekran süresi alırken şu an ful şarj ile 3-3.5 saatlere kadar düşmüş durumda. Dün (19 mayıs gecesi) telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm ve tekrar kurulum yaptım. Pil şu an öğrenme aşamasında ancak yine şarjım fazla gitti. Ekranda gösterdiğim üzere %85 şarj ile 4 saat ekran süresi almaktayım önceden bu süre 6-7 saatlere çıkmaktaydı 1 hafta öncesine kadar.

Ekte sizlere 13 mayıs günü %85 ile 5.5 saat ekran süresi aldığımı ve daha sonra sırasıyla 15,18 ve 19 mayısta aldığım ekran sürelerini göndermekteyim.

Söylediğim gibi android 15 güncellemesini yapmadan 2-3 gün önce bu durumu **bleep** ettim güncellemeyi yaptıktan sonra durum değişmedi.

Ek olarak; ekte instagram uygulamasının tükettiği şarjıda görüyorsunuz. İnstagramda ekran sürem 30 dakika ve şarjdan bu yana %28 batarya kullanmış arka planda 7-8 saat kadar aktif kalmış hemde arka planda kısıtlanmış halde iken yani uyku modunda iken. İnstagramı silip tekrar yüklediğimde yine az ekran süresine rağmen arka planda çalışmaya ve fazla şarj harcamaya devam etmektedir.

Yinede bu ücretler ödenen bir telefonda instagram pil sağlığına bu kadar etki edemez.

Telefonumda tüm yapay zeka uygulamaları kapalı bi halde ve kamera ile çekim yapmamaktayım.

Diğer bir ek olarak; uyku modunda olmadanda instagram bildirimlerinin geç geldiğini ve twitter bildirimlerinin çoğunun kilit ekranı açmadan gelmediğini tekrar bildirmek isterim.

Mesela Gece şarja takmadım uyandığımda %45 şarjı vardı telefonu bir aldım elime 44 43 42 41 40 diye düşmeye başladı.

Normal bir durum olmadığını düşünüyorum ki çok kullanmıyorum telefonu oyun yok içinde.

İnternette yaptığım aramalar sonucu bu cihazda yoğun kullanım ile 7-8-9 saatlere kadar ekran süresi alanlar varken bu cihazın özellikle son 1 haftada 3-4 saat max ekran süresi vermesinin nedeni nedir ? cihaz ayıplımıdır ? Samsung temsilciside duruma bakmış ve bu kadar düşük ekran süresinin hatalı olduğunu belirtmiştir.

Günlük kullanım olarak gece şarja takmaktayım tam dolumda şarjdan çekerek uymakta ve sabah 8 gibi %96-96 civarında güne başlamaktayım gün içinde normal kullanımda akşam 7 ye kadar %45-50 civarı kalırken artık %30-35 civarı kalmaktadır. Evde wifi işte mobil veri açık konum nfc kapalı ve bluetooth günde 1 saat kadar açık kullanmaktayım.

Telefonu alalı tam olarak 2 ay 3 gün olmuştur. Bu sorunun nedenini ve düzeltilmesini burdan talep ediyorum.

Pil döngüsü:47

Pil sağlığı: %100 görünmektedir.

5 Comments
ASLAN37
Active Level 7
Galaxy S
Kullanımla ve şebeke alakalı artı mecbur değilseniz hızlı şarjı kapatıp deneyiniz😊
0 Likes
Galaxy S

Hocam yukarıda belirttiğim gibi önceden instagramı daha aktif kullanırken 5-6 saat rahat ekran süresi alıyordum. Son 1 haftada birşeyler oldu telefona anlamadım.

Nfc,bluetooth,yapay zeka hepsi kapalı ben niye para verdim bu telefona o zaman derler yani adama.

İnstagramdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum 25 dakika ekran süresi ile %30 kullanmış arka planda buda 1 hafta önce yoktu mesela..

E ben sürekli fabrika ayarlarına sıfırlayıp yada instagram silip yükleyemem ki bilmiyorum.

Bu kullanıma alışsın batarya aynı devam ederse değişim yada iade yapacağım 2 ay oldu daha yazık

0 Likes
ASLAN37
Active Level 7
Galaxy S
Arkadaşlar instagram sorunundan bahsetmişti.
0 Likes
Galaxy S
Nedeni One UI 7 yüklemen. 😊
0 Likes
Galaxy S

Hocam ama şöyle bir durum var güncelleme yapmadan önce başladı bu sorun ben hızlı kullanımı **bleep** ettikten sonra güncelleme yaptım 

0 Likes