- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Yurtdışından cihaz alan bayağı bir insan görüyorum. Hani ülke dışından telefon satın almanın mantığı nedir onu anlamak istiyorum o yüzden merak ettiğim birkaç sorum var.
Solved! Go to Solution.
2 Solutions
Accepted Solutions
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-21-2025 06:22 AM (Last edited 03-21-2025 06:28 AM ) in
Galaxy S2) IMEI'si yurt dışındaki bir ülkede geçerli olduğu için eğer Türkiye'deki bir cihazın imei'si atılmazsa cihaz buraya geldikten 4 ay sonra kapanıyor.
3) Eğer cihaza imei atmak için root atıldıysa evet güncelleme sıkıntı oluyor güncelleme gelmiyor. Gelse bile yapman tavsiye edilmiyor çünkü cihazın Türkçe yaması sadece bir güncellemede olabiliyor ve eğer güncelleme yaparsan cihazın Türkçe'si gidebiliyor.
4) Hiçbir şekilde bir kayıt oluşturmana gerek yok.
5) En önemli faydası cihazın yarı fiyatına gelmesi yani baya bi ucuza alıyorsun. Ama cihazı ülkemizde kullanabilmen için root atılması gerekiyor ve root attığın zaman bu senin için sıkıntılar oluşturuyor. Mesela ben Galaxy Note 10 kullanıyorum, yurdışı ve rootlu bir cihaz. Ama şahsen bir daha hayatta yurdışı cihaz kullanmam çünkü rootlu olmasından kaynaklı birkaç yazılımsal hatayla beraber kullanmam gerekiyor bu telefonu ve aşırı can sıkıcı bir durum. Mesela telefonum kapanıp açılınca Bluetooth'daki eşleştirdiğim her şey sıfırlanıyor tekrardan bağlamam lazım. NFC ve kablosuz şarj hiçbir şekilde çalışmıyor. Samsung Health ve Health Monitor'u kullanamıyorsun. Samsung rootlu cihazlarda yazılımsal bir koruma koyduğu için açılmıyor. Bazı uygulamalar güvenlik için rootlu cihazlarda açılmıyor, bazı uygulamalar açılsa bile her girişte uyarı veriyor vs. vs. Ayrıca cihaz yurtdışı olduğu için Türkiye garantisi de olmuyor.
Velhasılkelam ben 2.5 senedir rootlu bir cihaz kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye etmiyorum. Yarı fiyatına almak çok cazip geliyor ama rootlu olmasından kaynaklı beraberinde gelen sorunlar gerçekten çekmeye değmez. Garantisi de olmuyor zaten. Ben daha yurdışı cihaz almam kimseye de tavsiye etmem.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-21-2025 10:57 AM in
Galaxy SIMEI kaydı yapılmazsa cihaz 120 gün sonra kapanır. Kayıtlı bir pasaport üzerinden IMEI işlemi yapılması gerekiyor.
Bölgeye göre güncellemeler değişebilir. Avrupa veya Amerika ROM'lu cihazlar genelde sorun yaşamaz ama Asya veya Çin ROM'lu cihazlarda bazı uygulamalarda sıkıntılar olabilir.
Pasaport kaydı şart. Pasaport sahibi son iki yıl içinde başka bir cihaz kaydetmemiş olmalı.
Avantajlar: Daha uygun fiyat, farklı model seçenekleri. Dezavantajlar: IMEI kaydı zorunluluğu, garanti sıkıntısı, güncelleme problemleri.
Almadan önce iyi araştırmak önemli.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-21-2025 06:06 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-21-2025 06:09 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-21-2025 06:11 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-21-2025 06:32 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-21-2025 06:22 AM (Last edited 03-21-2025 06:28 AM ) in
Galaxy S2) IMEI'si yurt dışındaki bir ülkede geçerli olduğu için eğer Türkiye'deki bir cihazın imei'si atılmazsa cihaz buraya geldikten 4 ay sonra kapanıyor.
3) Eğer cihaza imei atmak için root atıldıysa evet güncelleme sıkıntı oluyor güncelleme gelmiyor. Gelse bile yapman tavsiye edilmiyor çünkü cihazın Türkçe yaması sadece bir güncellemede olabiliyor ve eğer güncelleme yaparsan cihazın Türkçe'si gidebiliyor.
4) Hiçbir şekilde bir kayıt oluşturmana gerek yok.
5) En önemli faydası cihazın yarı fiyatına gelmesi yani baya bi ucuza alıyorsun. Ama cihazı ülkemizde kullanabilmen için root atılması gerekiyor ve root attığın zaman bu senin için sıkıntılar oluşturuyor. Mesela ben Galaxy Note 10 kullanıyorum, yurdışı ve rootlu bir cihaz. Ama şahsen bir daha hayatta yurdışı cihaz kullanmam çünkü rootlu olmasından kaynaklı birkaç yazılımsal hatayla beraber kullanmam gerekiyor bu telefonu ve aşırı can sıkıcı bir durum. Mesela telefonum kapanıp açılınca Bluetooth'daki eşleştirdiğim her şey sıfırlanıyor tekrardan bağlamam lazım. NFC ve kablosuz şarj hiçbir şekilde çalışmıyor. Samsung Health ve Health Monitor'u kullanamıyorsun. Samsung rootlu cihazlarda yazılımsal bir koruma koyduğu için açılmıyor. Bazı uygulamalar güvenlik için rootlu cihazlarda açılmıyor, bazı uygulamalar açılsa bile her girişte uyarı veriyor vs. vs. Ayrıca cihaz yurtdışı olduğu için Türkiye garantisi de olmuyor.
Velhasılkelam ben 2.5 senedir rootlu bir cihaz kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye etmiyorum. Yarı fiyatına almak çok cazip geliyor ama rootlu olmasından kaynaklı beraberinde gelen sorunlar gerçekten çekmeye değmez. Garantisi de olmuyor zaten. Ben daha yurdışı cihaz almam kimseye de tavsiye etmem.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-21-2025 06:31 AM (Last edited 03-21-2025 06:32 AM ) in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-21-2025 06:32 AM in