cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Teknoloji Dünyadasında en çok satan 10 telefon açıklandı! İşte o telefonlar…

(Topic created on: 08-01-2024 09:16 PM)
206 Views
MamiM34
Active Level 8
Options
Galaxy S

image

Sanayi Gazetesi

• Önemli araştırma şirketi olan Counterpoint’in yakın zamanda 2024 yılının ikinci çeyreğinde en çok satan telefonları sıraladı. 

• Counterpoint’in yakın tarihli raporuna göre, Apple 2024’ün ikinci çeyreğinde küresel akıllı telefon pazarında liderliğini sürdürdü. Apple ve Samsung, dünya çapında en çok satan telefonlar listesinde üst sıralarda yer alıyor. İşte bu dönemde en çok satan ilk 10 cep telefonu:

1. iPhone 15
  2. iPhone 15 Pro Max
  3. iPhone 15 Pro
  4. Samsung Galaxy A15 5G
  5. Samsung Galaxy A15 4G
  6. iPhone 14
  7. Samsung Galaxy A55
  8. Redmi 13C 4G
  9. Samsung Galaxy S24 Ultra
  10. Samsung Galaxy A05
Apple, iPhone 15 serisi ile pazarın ilk üç sırasını alıyor. iPhone 15 %4,1 pazar payıyla birinci, iPhone 15 Pro Max %3,7 ile ikinci ve iPhone 15 Pro %3,1 ile üçüncü sırada bulunuyor. Ancak, her modelin pazar payında geçen yıla göre %0,1’lik küçük bir düşüş gözlemleniyor. Bu durum, tüketicilerin daha üst düzey modellere yöneldiğini gösteriyor.

Samsung, listedeki önemli bir oyuncu olarak birkaç modelle yer alıyor. Galaxy A55 %1,5 pazar payıyla yedinci, Galaxy S24 Ultra %1,4 ile dokuzuncu ve Galaxy A05 %1,4 ile onuncu sırada. Samsung, geniş model yelpazesiyle farklı tüketici segmentlerine hitap ediyor. Xiaomi, Redmi 13C 4G modeli ile %1,5 pazar payına sahip ve sekizinci sırada bulunuyor. Bu durum, Xiaomi’nin uygun fiyatlı ama kaliteli telefonlarla rekabet edebildiğini gösteriyor. Samsung Galaxy A05 ve Xiaomi Redmi 13C 4G, ilk 10 listesine 4G telefonlar olarak giriyor. Bu, 4G cihazların hala önemli bir pazar payına sahip olduğunu ve fiyat avantajı nedeniyle tercih edildiğini gösteriyor.

Gelecekte, teknoloji yenilikleri ve sürdürülebilirlik, akıllı telefon pazarını etkilemeye devam edecek. Çevre dostu ve çeşitli fiyat aralıklarına sahip cihazlar sunan markalar, daha geniş bir pazar payı elde edebilir. Apple ve Samsung lider konumlarını sürdürürken, Xiaomi’nin dikkat çekici başarısı ve 4G telefonların hala pazarın önemli bir parçası olması, akıllı telefon pazarındaki dinamikleri ortaya koyuyor.

Kaynak

10 Comments
Solution
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Bilgilendirme için teşekkürler 😊👍
MamiM34
Active Level 8
Galaxy S
Herzaman efendim görevimiz 🥰
0 Likes
CanerS21Fe
Expert Level 5
Galaxy S
İphone'un neden ilk sıralarda 🍎 olduğu belli :) eline sağlık.
MamiM34
Active Level 8
Galaxy S
Herzaman efendim görevimiz 😄
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy S
Isırık elmayı sevmem 😄
Teşekkürler bilgi içib 👏👏
MamiM34
Active Level 8
Galaxy S
Bende sevmiyorum 🤣
Rica ederiz herzaman efendim
CGRZBN
Expert Level 3
Galaxy S
Bir iki saat önce aynı konuyu açmıştım görmüşsündür belki. Malesef S24 ultra iphone 14'ü bile geçememiş. A serisi giriş seviyesi cihazlar olmasa samsung napardı acaba.. Bazen gereksiz serileri bırakıp sadece amiral gemisi üretsin ve satsın diyorum ama o seriler olmasa pazar payı aşırı düşecek demek ki. Doğal olarak marka kendini de düşünüyor tabi
MamiM34
Active Level 8
Galaxy S
Evet gerçekten öyle A serisi olması işi çok zor markanın S serilerini daha fazla güçlendirmeliler yoksa böyle olmayacak :(
CGRZBN
Expert Level 3
Galaxy S
Listeye S24 serisinden bi tek S24 ultra girebilmiş o da 9. sıradan. Umarım güçlendirir..