cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung bizi kör ediyor

(Topic created on: 04-27-2021 01:37 AM)
2187 Views
ruhsuzadam
Active Level 6
Options
Galaxy S

Evet göz sağlığımızla oynuyor neden diye sormayın.pwm'yi araştırın.

PWM (Darbe Genişliği Modülasyonu)

Amoled ekrana sahip telefonlar, Darbe Genişliği Modülasyonu (PWM) adı verilen bir yöntemle arka ışığı hızlı bir şekilde açıp kapatır.

Bu döngü frekansı ideal olarak insan gözü tarafından tespit edilemez olmalıdır. Söz konusu frekans 250 den düşükse, kullanıcılar göz yorgunluğu veya baş ağrısı yaşayabilir ve hatta göz sağlığını yitirebilir.örnek olarak pwm hz değerlerini bırakıyorum;

S20 242 hz

S20 + 214hz

S20 ultra 240 hz

S20FE 227hz

Hepsi 250 hzden düşük.bu telefonları kullandığınızda gözleriniz ve başınızda ağrı hissedebilirsiniz.başka bir telefonun kamerasını yavaş çekimle telefonun ekranına tutarsanız pwm titremelerini görürsünüz.

10 Comments
MEhmetA51e
Active Level 4
Galaxy S
😂😂😂
0 Likes
ruhsuzadam
Active Level 6
Galaxy S
Bunu yazan arkadaş kör oldu 😂
0 Likes
MEhmetA51e
Active Level 4
Galaxy S
Kral bu nasıl post ekran kaliteside parlaklığıda gayet iyi özellikle amoled ekranlarda IPS LCD ekranlara bişey diyemem gözü yoruyor adamlar daha napsın diğer marklarda aynı gözünü sevim git başka bişeyi kötüle:D
Tosunpaşa
Active Level 10
Galaxy S

Arkadaş forumu sadece Samsung u kötülemek için kullanmaya gelmiş gibi :)) Söylüyosun alınıyor da :) kötülemek için başka şeyler yaz bari :)))

ruhsuzadam
Active Level 6
Galaxy S
Ips ekran mı gözü yoruyor güldürme beni.amoled ekran kadar gözü yoran başka birşey yok.pwm teknolojisini araştır derim.başka bir telefonun ağır çekim kamerasıyla ekrana tut titremelere bak.pwm değerinin 250 üzerinde olması gerekiyor fakat samsungun 10 ürününden 6 tanesi bu değerin altında.yabancı forumlarda bu sorun yüzünden göz sağlığını yitirdiğini gözlük kullandığını söyleyen azımsanamayacak kadar insan var.araştırın biraz araştırın.birde bilmemenize rağmen bu kesin konuşmalarınız yok mu beni öldürüyor
Tosunpaşa
Active Level 10
Galaxy S

Az önce sildiğin hakareti gördüm. Kalp kırmaya ne gerek var ki neyse uğraşamıycam.

ruhsuzadam
Active Level 6
Galaxy S
Ah güzel insan ben sana hakaret edermiyim muck 》
Tosunpaşa
Active Level 10
Galaxy S

İyi geceler, iyi sahurlar kardeşim :)

0 Likes
MEhmetA51e
Active Level 4
Galaxy S
Bak güzel kardeşim o kamerayı tutunca titriyor dediğin şey bütün markaların bütün amoled ekranlarında olur bu Samsunga özel bişey deil bu bir ikincisi ise şuan amoled ekran kullanıyorum bundan önce ips lcd kullanıyordum cidden lcd ekran gözü yoruyormuş başlarım pwm sine ben kendi deneyimlerime göre konuşurum ha sende amoled gözü mü yoruyor aç o zaman mavi ışık filtresini kardeşim burda boş yere çamur atmanın bi mantığı yok