- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
08-01-2023 06:51 PM (Last edited 08-01-2023 07:14 PM ) in
Galaxy SMerhaba. Cihazımı yine çözüm merkezinden gelen arama ile Bursa Ebru Elektronik servisine teslim ettim. Cihazımı test ettiler, çıkan sonuçta cihazım 48 dereceyi görmüş. 50-55 dereceye kadar problem yokmuş. Ben önceki geldiğimde çalışan bana 47 dereceye kadar dayanıklı olduğu bilgisini vermişti. Cihazımı servise almamıştı ve kapıdan geri döndürmüştü. Mudanya'dan Bursa Ebru Elektronik servisine geliyorum, uzak mesafe. O zaman da Çözüm merkezi sözde servise talimat vermişti, hiç bir şey olmadı. Daha sonrasında Twitter üzerinden yazdım ve Çözüm merkezinden başka biri benimle ilgilendi, aradı ve servise bilgi verdi.
Servis bugünki gelişimde cihazınızda hiçbir problem yok, isterseniz alalım ama yüksek ihtimal ile size geri vereceğiz dendi. Ben sorunun ısrarla olduğunu söyledim. Bana bahaneler sunulmaya başladı. Cihazı bir gün dolmadan çıkarışım, bir gün de aynı dakika içinde 3-4 kez çıkarıp takmışım. Arka planda çalışan yaklaşık 10 tane uygulama gösterildi. Google sistem uygulamaları vs. arka planda açıkmış. 2 tanesi benim 1 hafta önce yüklediğim uygulama, gerisi sistem uygulaması.
Cihazım uyarı vermediği sürece normalmiş. Uyarı verirlerse bir şey yapabilirlermiş. Ben de önceki arkadaş "Bu cihazlar 47 dereceye kadar dayanıklı" dediği için zarardan korkup cihazımı 50 dereceye geldiğinde kapattığımı söyledim. Dereceyi Samsung'un uygulaması olan Oyun Eklentileri'nden gördüğümü söyledim. Samsung'un öyle bir uygulaması olmadığını sandığı için; onlara inanmamam gerektiğini, yüzeysel gösterdiğini, her markanın sürekli öyle uygulamalar çıkardığını söyledi. Ben de ısrarla Samsung uygulaması olduğunu belirtip durdum. Çalışanın Oyun eklentileri uygulamasından haberi yok, bana da inanmadı zaten. Anlaşılan Oyun Eklentileri de Samsung'un bizi kandırmak için çıkardığı bir uygulama.
Cihazımı servise aldılar. Ama ben yine de servisin yetkilisi ile görüşmek istedim. Yetkili molada dedi, ben de ne zaman geleceğini sordum. Bilmiyorlarmış, mola saatleri 1'den 2'ye kadarmış. Ben de saatin 2.30 olduğunu söyledim. O da bana "Sonuçta müdür, istediği zaman gelir" dedi. Sistematik değiller, bilgili değiller. Oturdum ve yetkilinin gelmesini bekledim. Kapının önüne çıkıp Samsung Destek üzerinden şikayette bulundum. İçeri girdiğimde ne hikmetse Yetkili gelmiş. Dediklerine göre kapıdan gelmiş. Ben de kapıdaydım ama bilemiyorum artık.
Yetkiliye gittiğim gibi bana "Senin cihazın donanımından haberin var mı" dedi. Ben de evet dedim. o bana işlemcisinden bahsederken ben de ona soğutmasından bahsettim. Bana "işlemciler geliştikçe ısınır. Güçlü işlemci olduğu için sen bir şey yaptığın gibi hızlı çalışır ve ısınır, normal" dedi. Ben de işlemciler güçlendikçe soğutma da güçleniyor, ayrıca bu işlemcinin verimliliğinin de yüksek olduğunu söyledim. Bana halen güçlü işlemciden ısınma normal dedi. Ben de başka bir S23 ile test ettiğimi ve ısınmanın benim cihazımda olurken diğer cihazda olmadığını gördüm dedim. Bana uygulamaları aynen kopyalayıp denedin mi dedi. Ben de benim cihazıma yazılım atıldıktan sonra uygulama yüklemeden kullandığımı ve ısınmanın aynen devam ettiğini belirttim. Bana güncellemelerden dolayı ısınma olur dedi. Ben de belirttim onları zaten biliyorum güncellemeler yoktu vs. Zaten arka planda çalışan uygulamalara baktık. Isınma olduğunda direkt sistem uygulamalarına sarılıyorlar, bahane arıyorlar. Oyun oynamışsınızdır, ondan ısınmıştır dedi. Ben de hayır, sadece fotoğraf çektim dedim. Başka bahanelere sarıldılar.
Servisten çıktım ve çözüm merkezini aradım. Şimdi dönüş bekliyorum. Samsung Bursa Ebru Elektronik servisi kafasına göre çalışıyor ve hiçbir şekilde donanım bilgileri yok. Bilgisiz insanlara cihazımı teslim ettim. Teknisyenler deneyimsiz yeni mezunlar. Markadan haberleri bile yoktur Allah bilir. Kapıda yazan iş ilanını görüp geliyorlar. Servise göre parça değiştirebilmeleri yeter. Servise geldiğimde yine bir tartışma. Müşteriye çalışan cihazı teslim ediyor. Müşteri ise cihazının neden değişmediğini soruyor. Çalışan "1 ay içinde değişim olur, cihazınız 2 aylık" dedi. Müşteri ise "Cihazımı 1 ayı dolmadan vermiştim" dedi. Çalışan "Cihazınızda sorun bulunamadığı için verdiler" dedi. Müşterinin sorunu 1 ay içinde çıkıyor ve değişim ile cihazını teslim ediyor, sorun bulamayıp geri veriyorlar. Sonraki ay cihazda sorunu bulup parça değişimi sağlanıyor. Görüleceği üzere Samsung Ebru Elektronik Bursa servisi böyle kazıkçı ve çakal.
Bir daha Samsung markasını tercih etmeyeceğim ve kullanmayacağım. 1 aydır mağduriyet içerisindeyim. Servisinize gidip gelmekten yoruldum. 10 yıldır Samsung markası tercih ediyordum. 10 yıl sonra Samsung servisiniz bana tercihimi sorgulattı. 3. Servisinize geldiğimde farkına vardım, bu mağduriyetin bitmeyeceğini. Umarım bu sefer gerçekten cihaz değişimi yapılır. Yapılmadığı sürece Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım. Aslında Tüketici Hakem Heyetine başvurmak için geç bile kaldım.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-01-2023 07:10 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-01-2023 07:13 PM in
Galaxy S😂Ben servisten daha bilgili olduğumu düşünüyorum:)
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-01-2023 07:17 PM (Last edited 08-01-2023 07:20 PM ) in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-01-2023 07:26 PM in
Galaxy SEvet. Servistekiler Samsung bile kullanmıyorlar.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-01-2023 07:28 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-01-2023 07:16 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-01-2023 07:19 PM in
Galaxy SBen de aynı servise bıraktım. Bursa Ebru elektronik bu konuda gerçekten çok bilgisiz. Sorun olsa da bir şey göremedik diye geri veriyorlar. Sanki ceplerinden veriyorlar cihazın parasını.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-01-2023 07:19 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-01-2023 07:22 PM in
Galaxy SÖyle zaten. Kapıya asmışlardı geçen senelerde teknisyen aramak için. Teker teker gençler geliyordu. Buradaki serviste Samsung bilgisi yok. O yüzden sevmiyorum zaten. Sadece parça değişimi ve testler.