cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung S Pen Uç Değişimi Bu Kadar Zor mu?

(Topic created on: 06-24-2024 04:21 PM)
4570 Views
Topraks9plus
Expert Level 5
Options
Galaxy S
Merhaba. S pen ucumun fazlasıyla yıpranması ve kumaşının hafif kopması dolayısıyla bugün Samsung Ebru Elektronik yetkili servisine gittim. Bildiğimiz üzere Ebru Elektronik sorunlu bir servis. Tabii ki yine sorununu çözemedi. 

S pen ucumu gösterdiğimde tabii ki karşımdaki personel hiç bir şey anlamadığı için gidip servis müdürü Hasan Bey'e gösterdi. Sonrasında personel yanıma gelip cihazımı servise almak istedi. Sorun cihazımdan dolayı olabilirmiş. S pen ucumun yıpranması ve hafif kopmasının ekranımla ne alakası olabilir. Ekranımı test edeceklermiş. Bu da 1 gün ile 3 gün içinde bitermiş. Ben doğal olarak s pen ucu için cihazımı servise bırakmak istemedim. Daha öncesinde Samsung Members forumunda S23 Ultra S Pen ucu için servise giden biri daha vardı. Servis ona "S Pen ucu elimizde olmadığı için temin ettik, geldiği zaman size haber veririz. Değişimini sağlarız" diyerek değişimini sağlamıştı. Bunu servise ilettiğimde servisten servise değişiklik olabileceğini söyledi. Samsung Ebru Elektronik servisinin ne kadar kötü bir servis olduğu da buradan anlaşılmakta.

Yoğun ısrarlarım sonucunda teknisyene s pen ucumu gösterdiler. Teknisyen bir sorun olmadığını söyleyip başka bir s pen ile ekranımı test etmişler ve aynı hissiyatı verdiğini söylemişler. Benimde test etmemi isteyip istemediğimi sordular. Ben de test etmek istediğimi belirttim ve bana Note 20 Ultra'nın S penini getirdiler. Getirdikleri S pen ucunda kumaş parça gayet net bir şekilde belli oluyordu. Evet ikisi de neredeyse aynı hissiyatı verdi ama benim s penimin ucundaki kumaş parça koptuğu için cihazımı çizebiliyor. Bunu personele belirttiğimde biz bir sorun göremedik dediler. 

image

image

Benim s penim siyah, getirdikleri s pen altın renginde. Fotoğraflardan da görülebileceği gibi siyah s pen ucundaki kumaş parça neredeyse yok. Altın rengi s pende kumaş parça gayet belli. 

Servis personelleri ve teknisyenleri beni şaşırtmadı. Ayrıca temin etmek istediğimde öyle bir şey olmadığını belirttiler. Millet farklı servislerde gayet rahat değişim yapabilirken benim ne suçum varda bu ucu bozuk s peni kullanıyorum? Samsung Türkiye, seni şikayet etmekten ben bıktım sen bıkmadın mı? Yine tüketici haklarına başvuracağım anlaşılan. 2 kalem arasındaki farkı göremiyorlar. Şaka gibi!

Servise geldiğimde ek olarak pil sağlığımı da kontrol ettirdim. Samsung uzaktan destek pil sağlığımın %95 olduğu belirtti. Servis iste pil sağlığımın %100 olduğunu belirtti. Ben kime inanacağım? Servis bana uzaktan desteğe inanmama gerektiğini söyledi. O uygulamadan bakılıyormuş doğru değilmiş. Bir de ben bu testi (samsung uzaktan destek) daha eskiden yaptırmıştım. Samsung uzaktan destek oyun olsun diye mi bakıyor pil sağlığına? Bunun da açıklamasını istiyorum.

image

Umarım sorunuma bir çözüm sağlanır. Dönüşlerinizi bekliyorum. Bu problemi twitter platformunda da paylaşacağım. Herkes servisin nasıl olduğunu öğrensin.
24 Comments
Bordo
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba Topraks9plus,

Doğrudan Mesaj ile iletişim bilgilerinizi bize iletebilirseniz, konuyu detaylı olarak inceleyip, size yardımcı olmak isteriz.

Teşekkürler.
MOD

Adanaliisot
Active Level 10
Galaxy S
Baştan sona haklı bir eleştiri ama tek bir hatanız var ki o da kalem ucunda o kumasimsi şeyin oluşması kalenin yiprandigini gosteren belirtilerden biridir . Yani servis sizin kalemi başka bir ucu yıpranmış kalem ile kiyaslamis XD
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
Aslında cihazı kutusundan çıkardığımda uç altın rengindeki s pen gibiydi. Sonrasında ucundaki kumaş ince bi ip şeklini aldı ve bir süre sonra koptu. Eskiden s peni kullanırken o kumaşımsı ucun ekranımda hafif büküldüğünü ve çizilmelere karşı koruduğunu görebiliyordum. Şuanda o uç yok zaten😅
Adanaliisot
Active Level 10
Galaxy S
Doğrudur hocam ama ben sıfır aldığım ucda o kumasimsi şey yoktu . Degistirdigim uçta ise kumasimsi şey vardı ve yazım hissiyatı felan daha kötüydü 😄
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
S pen ucunu mu sıfır aldın? Nereden aldın ben de bakayım anlaşılan samsung çözemeyecek😅 Birde o kumaşımsı şey olunca belki hassasiyet kötüleşebilir ama çizilme konusunda da önleyici olabilir. Jelatin de kullandığım için kumaş tercih ediyorum. Sert olanlar jelatinde iz bırakıyor maalesef.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Açıkçası bu batarya sağlığı konusunda uzaktan erişim ekibinin batarya sağlığını doğru söylediğini düşünüyorum senin anlattıklarına göre çünkü bu gittiğimiz servis teki ekip bilgilisizler veya işlerini iyi yapmıyorlar senden anladığım kadarıyla bu durumda onlara güvenim yok açıkçası batarya sağlığını Bence onlar yanlış vermiştir servisekiler.
Bir de telefonunu teslim etmeyerek İyi yapmışsın bence.
Kalem senin için önemli değilse bence üstüne düşme yuvasına oturt elinde kullan gitsin uğraşma.
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
Ben artık iki tarafa da güvenemiyorum. Ne zaman Apple gibi pil sağlığımızı görebiliriz anca o zaman inanırım. S pen benim için önemli maalesef😅 Aktif olarak kullanıyorum. Gerek hızlı not almak için gerek cihazımı kitap gibi kullanabilmek çok işime yarıyor.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Neyse Allah'a çok şükür telefonda sorun çıkmamış kalemi Hiç değilse basit iş kaleme bir şey olsa da insan Sineye çekebilir de telefona bir şey olsa insan sineği çekemez kolay kolay
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
Evet çok şükür o konuda sorunum yok maşallah diyelim😅 Samsung cihazlarından çok çektim de bu telefondan gerçekten memnunum. Samsung'un memnun olmadığım tek yanı Ebru Elektronik diye yetkili servisi bulunması. Şu ebru elektroniği Bursa haritasından silsede rahatlasak😅