cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Galaxy s20fe ekran parlaklığı arttırma hakkında

(Topic created on: 05-22-2023 10:09 PM)
Anonymous
Not applicable
Options
Galaxy S

Sayın Forum yetkilileri bu isteğimi ilgili kişilere ulaştırırsanız çok sevinirim Ayrıca ulaştırmış olduğunuz ilgili kişilere Özellikle bu isteğimin benim için çok önemli olduğunu belirtirseniz de sevinirim. Açmış olduğumun konunun başındaki başlıktaki model telefonu kullanıyorum Bu telefonun ekran parlaklık seviyesi maksimum 8 00 lit değerinde yani 800 küsuratlarında lit değerinde ekran parlaklık seviyesi sunabiliyor tam sayısını hatırlamıyorum ama 800 küsuratlarındaydı şimdi bu telefon güneş ışığı gibi aydınlık ortamlarda Ekran parlaklığı son seviyede bile açık olsa otomatikman Ultra parlaklık seviyesine geçip parlaklık seviyesi artıyor Şimdi benim isteyeceğim Şey de şu parlaklık seviyesini Ben bildirim panelinden full seviye açmış olsam bile mesela güneş ışığı gibi yüksek aydınlık olan ortamlarda Hani daha iyi görebilmemiz için cihaz ışığını arttırıyor ya o Ultra ışığını Ben parlaklığı full Açtığımda da versin her yerde yani ben bildirim panelinden parlaklık seviyesini %100 açtığımda cihaz ne kadar parlaklık seviyesi destekliyorsa hepsini açsın ekstradan güneş altında daha çok verdiği parlaklığı Bana sürekli olarak versin sadece güneş altında vermesin her zaman versin istiyorum.

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Her zman verirse amoled Yanığı oluşma riski artabilir

View solution in context

Solution
Tolga67
Expert Level 5
Galaxy S
Ekran için yoğun parlaklık herzaman iyi değil karizmam hem pil konusu hemde ekrandaki piksellerin yanma olasılığı çok yüksek olabilir

View solution in context

8 Comments
Solution
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Her zman verirse amoled Yanığı oluşma riski artabilir
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Anladım Tamamdır Yorumun için teşekkür ederim abi.
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Rica ederim kardeşim 😊
Solution
Tolga67
Expert Level 5
Galaxy S
Ekran için yoğun parlaklık herzaman iyi değil karizmam hem pil konusu hemde ekrandaki piksellerin yanma olasılığı çok yüksek olabilir
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Anladım Yorumun için teşekkür ederim abi.
Tolga67
Expert Level 5
Galaxy S
Rica ederim karizmam
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
O zaman Mademki telefon için riskli bir durum Sayın yetkililer ilgili kişilere bu isteğimi ulaştırmayın.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
O sırada yüksek pil tüketimi amoled yanığı,hayalet ekran...
Ve gün ışığında max parlaklık yeterli.

Ama bildiğim kadarı ile M52 gibi telefonlarda Super AMOLED PLUS bulunuyor gün ışığında daha rahat görüntüleme için parlaklığını vs arttırıyor.
Ama bu özellik yıllar önce de kullanılmıştı ve sadece çok kısa süre boyunca en iyi görüntülüme deneyimi verdiği için günümüz samsung telefonlarında çok kullanılmıyor.

Super Amoled Plus, Super Amolede göre %50 daha fazla altpiksele sahiptir. Böylece daha net ve daha parlak bir görüntü elde edilir. Bununla birlikte daha ince bir ekran ile pil tüketiminde de tasarruf sağlıyor.

Samsung, Super Amoled Plus ile Apple‘ın Retina Display teknolojisini yakalamış görünüyor. 

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy SIII hakkında çoğu kişinin hayal kırıklığına uğradığı tek konu, hem selefi Galaxy SII'de hem de büyük kardeşi Galaxy Note'da kullanılmış olan Super AMOLED Plus ekranın yerine Super AMOLED ekran kullanılmasıydı.

Samsung'a göre bunun sebebi ekranın daha uzun ömürlü olmasını sağlamak. Super AMOLED ekranlarda eksik olan mavi alt-pikseller, kırmızı ve yeşil alt-piksellere kıyasla daha çabuk bozuluyorlar. Telefonun en az 18 ay boyunca en iyi görüntüyü vermesini sağlamak amacıyla bu karar alınmış.