cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

S22 Kamera Bug'ı

(Topic created on: 02-27-2023 08:45 PM)
657 Views
MustiWRC
Active Level 3
Options
Galaxy S

Ana kamerada yani 1x'te iken 3x'e geçtiğimde aslında 3x lense geçmediğini **bleep** ettim. Ana lens üzerinden 3x dijital zoom yapıyor. Uzun süre beklersem bazen 3x lense geçiyor. Veya önce 10x yapıp sonra 3x'e çekersem o zaman gerçek 3x optik zoom oluyor. Bu beni hayal kırıklığına uğrattı.

Fotoğrafları 3x optik zoomla çektiğimi zannederken aslında ana lensin 3x dijital zoomu ile çekmişim. 
Telefonu kasım 2022'de ilk aldığımda yine bir kağıt ile lensleri kapatarak deneme yapmıştım. O zaman böyle bir durum olmamıştı. Bu durum güncellemelerden sonra oluştu sanırım. Umarım düzeltilir.
Resolved!
13 Comments
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy S
Kamera asistanından otomatik lens değiştirme ve görsel zekayı kapayıp deneyebilir misiniz bilmiyorum çözülür mü
0 Likes
MustiWRC
Active Level 3
Galaxy S
Görsel zekâyı komple kapattım ama yine aynı. Kamera asistanını göremedim. Bende yok sanırım.
0 Likes
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy S
Apk olarak indirip yüklediginizde ya da Galaxy Store'dan indirdiğinizde Kamera ayarlarına geliyor.

Google'a camera asistant galaxy store yaz çikar.
0 Likes
vertebra
Active Level 3
Galaxy S
Haklısınız böyle bir olay normal kamerada var. Pro modda bu yok zaten kamerayı ayrı seçiyorsunuz. Sanırım ortamdaki ışığa ve çektiğiniz ojenin yakınlığını göre karar veriyor geçip geçmeyeceğine. Özellikle elimle 3x kamerayı kapattığımda geçmediğini veya daha fazla zoom yapınca geçtiğini gördüm. Eğer açık hava ve yalın bir obje çekilmiyorsun her seferinde geçiyor sanırım. Tam olarak nasıl bir algoritma izliyor bilmiyorum ama aslında saçma 3x yapınca geç işte 3xe.

Buradaki asıl sorun 3 farklı kamera olması. Foto makinelerindeki gibi lens sistemi lazım.