cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S20fe pil ve ısınma deneyimlerim

(Topic created on: 08-09-2023 01:29 PM)
387 Views
SAMSUNG865
Active Level 3
Options
Galaxy S

Herkese merhabalar. Konuya ısınma ile başlamak istiyorum.

Öncelikle işlemci snapdragon ve cihaz 256/8 versiyondur.
Herşeyden önce kullandığınız kılıf cihazın sıcaklığına doğrudan etki ediyor bunu bizzat test ettim. Mesela bende lansman kılıf var biraz kalın olduğu için cihaz daha fazla ısınıyor. Onun dışında şuanda mevsim gereği cihazın çok ısınması çok normal. Serin biyerde şarja takılı oyun oynadığım halde çok fazla ısınma görmedim. Uygulamaları derin uykuya al şunu yap bunu yap yazan arkadaşların dediklerini yaptım ve yapmamla yapmamam arasında pek **bleep** görmedim. 
Derin uyku çoğu uygulamada açık, 60hz ekran güç tasarrufu açık 
İle 
Herşey açık 120hz derin uyku kapalı arasında hiç **bleep** görmedim ısınma konusunda bunu bizzat test ettim. 

Gelelim pil konusuna 
Arkadaşlar 60hz ekran uygulamalar derin uykuda pil tasarrufu açık yani telefon herşeyden kısıtlı kullanımda 6 saat 15 dakika ekran süresi aldım.
120hz açık hiçbir uygulama derin uykuda değil ve wifi senkronizasyon konum hepsi açık 5 saat 5 dakika ekran süresi aldım. 
Yani ikisi arasında sadece 1saat 10 dakika **bleep** vardı bana göre çok gerekli değil ama sizi bilemem. Sizlere deneyinlerim anlamında yazdım bilginiz olsun hayırlı günler dilerim.
12 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
1 saat 5 dakike çok gerekli değil derken?O zaman kullanma cihazı,koy bi kenara ya da söyle buradakilere "şarjım bitiyor"diye ağlanmasınlar!1 saatlik süre hayat kurtarır ve günü çıkartmak için yeterli süreye ulaşmanı da sağlar ki kullanım şekli de bunu olumlu ya da olumsu şekilde etkiler.Kendin şükrediyorsun diye,kimse az ile yetinmek zorun değil.Bu dediklerini bende test ettim ve kusutlayınca en az 2 saat farketti ki çoğu kişi zaten 3,5-4 saat olmasından şikayetçiy ve bu 1 veya 2 saatlik **bleep** onlar için kurtarıcı durumunda oluyor.
SAMSUNG865
Active Level 3
Galaxy S
Benim açımdan önemsiz senin açından önemli olabilir. Hayat kurtaracak adada yaşamıyoruz. O kadar özelliği bir saat fazla kullanmak için kısmak bana mantıklı gelmedi. Ben cihazın şarjı çok iyi gidiyor demedim zaten. Çok daha fazla giden cihazlar gördüm. Ama bu cihazda bende sadece 1 saat 10 dakika etki etti. Bu kişiden kişiye değişir. Benim için çok önemli değil. Eğer 2-3 saat etki olsaydı Benim açımdanda iş değişirdi. Şikayet eden arkadaşlar cihazını farklı cihazla değiştirebilir yada yetkili servise başvurabilir. Bu kişisel tercihtir.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Sorunda bu zaten,yetkili servislik bir durum yok.Tasarımsal bir hata var ve marka sadece üretme odaklı ve işin daha kötüsü kullanıcılar yine de alıyor ve şikayet ederek düzelteceklerini sanıyorlar.Ada da olmamıza da gerek yok.Enerji ihtiyacı hiç ummadıgın anlarda ortaya çıkabiliyor.Meseka ben 13 saat ekran süresi alıyorum ama çok güvenirsem %15'lerde olmadık bir yerde kalabiliyorum.1 saat senin için değilse bile çoğu kişi için çok önemli.
SAMSUNG865
Active Level 3
Galaxy S
13 saat ekran süresini s20fe cihazındamı alıyorsun. Cevabın evetse nasıl alıyorsun gerçekten merak ettim.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
M12 cihazımda 13 saat ama normxlde çoğu kişi aynı cihazda 7-8 saat aldıgını söyleyince"iyiki kısıtlamışım"diyorum.
SAMSUNG865
Active Level 3
Galaxy S
Nasıl bir yöntem uyguladın peki bende bu cihazda deneyim bakalım ne farkedecek.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Yazıyorum yardım için fakat"bunları yapacağıma 3310 alırım,o kadar para verdik vb"yorumlar yapıldıgı için paylasmak istemiyorum ama yinede yardımı olur diyerek paylaşıyorum.

- Cihazı dinlendirerek kullanın

- %100 şarj dolmadan çıkartmayın şarjdan

- Bataryayı 0'a kadar bitirmeyin,en az %10 olsun şarj

- Çok kullanmadığınız uygulamaları Derin Uyku Modu'na alın

- Bildirimin önemi olmadıgı uygulamaların Arkaplan veri ve Arkaplan internet tiklerini kapatın

- Özellikle videolu uygulamaları uzun süre kullanmayın

- Ekran yenileme hızınızı düşürün

- Eğer çok sorun olmuyorsa 4,5G'yi kullanmayın.(en az 1 saat farkediyor.)

- Geliştirici seçeneklerden Animasyonları kapatın

- Bildirim paneline Animasyon yazıp oradaki Animasyonları Kaldır yapın iki tiki de kapatın

- Adaptif Pil ve Adaptif Güç Tasarrufunu açın

- Otomatik yniden başlatma ve optimize etmeyi kapatın

- 2 günde bir 1Tapcleaner gibi uygulama ile ön bellekleri silip yeniden başlatın.

- Hata veren uygulamaları kaldırın

- Büyük güncellemelerden sonra cihazı bir kez sıfırlayıp kullanın

- Orjinal şarj kablosu ve adaptörü dışında baska bir ürün ile şarj etmeyin.

- Yeni yüklediğiniz uygulamalardan sonra cihazı yeniden başlatın

- İhtiyaç değilse wifi ve bluethoot'u kapalı tutun

- Her oyun veya uygulamayı merak edip kurup kaldırmakta şarjı çabuk bitirir

- Ekran ışığını adaptif yapın

- Siyah tema ve siyah duvar kağıdı kullan

- Ek olarak şarja takmadan önce ön bellek silip,yeniden başlatıp ve ardından en çok kullandıgın uygulamaları sadece bir kere açıp kapattıktan sonra ram sıfırlama yapıp şarja takarsanız hem şarj süresi kısalıyor hem de şarjı kullanma süresi uzuyor.Ben bu şekilde uzattım şarj süremi.
Furkann0
Active Level 7
Galaxy S
Hocam 6.30 saat aldim bence pil tasarrufu cok gereksiz surekli ayni sekilfe kullaninca adaptif pil ile ekran suresini uzatabilirisiniz
SAMSUNG865
Active Level 3
Galaxy S
Hocam herşeyi denemedim bazı üçüncü taraf uygulamalarla ekranı hd yaptım denedim ama yok neredeyse hiç etki olmadı. Herşey açık kullanıyorum artık. Daha önce çok fazla xiaomi modeli kullandım ama yazılım olarak samsungun yanından geçemez. Böyle kullanmaya devam edeceğiz artık.