cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S20FE LTE Snapdragon Isınma ve şarj sorunu

(Topic created on: 07-01-2024 01:16 PM)
203 Views
sleepyRider
Active Level 2
Options
Galaxy S
Arkadaşlar merhaba. Özellikle son bir buçuk ayda telefonumda normal kullanımda yüksek derecede(elde tutarken bariz hissedilen) ısınma problemi ve şarjın hızlı bitme durumu söz konusu. Ayrıca şarja taktığım zaman(25W süper hızlı şarj)telefonumu şöyle bir elime alıp sadece mesajlara baksam bile hemen ısınıyor. Eskiden bu konuda hiçbir problem yaşamazdım. Ekran görüntüsünden de anlayacağınız gibi tahmini şarj süresini vermeyip şarjı kesme durumu mevcut. Ne zaman ki telefonu kendi çabamla soğuttuğum zaman tahmini şarj süresi verip şarj etmeye başlıyor. Ekran sürelerini de fotoğraflarda bulabilirsiniz. Sizce sorun neden kaynaklanıyor ve nasıl bir çözüm izlemeliyim?

image

image

image

image

image

image

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.
7 Comments
_Haftanin_
Active Level 7
Galaxy S
Dostum alakasız olacak ama belki duvar kağıdını nerden buldun. Ücretli mi.
sleepyRider
Active Level 2
Galaxy S
Twitterdaki wallpaper sayfalarından bir tanesinde bulmuştum ama hangisi hatırlamıyorum
bugravd
Active Level 1
Galaxy S
Yeni güncelleme ile geldi sanirim ayni sorun bende de var daha önce böyle bir şey yoktu sarj monitoru uygulamasindan takip ederseniz o tahmini süre göstermedigi yerlerde eğer 25w adaptör kullaniyosaniz şarj direkt duruyo yani 0 miliampere düşüyor eger onun haricinde herhangi bir hizli sarj kullaniyosaniz bu sefer durmak yerine yavas sarja gecip geri hizliya geciyor
sleepyRider
Active Level 2
Galaxy S
Evet 25w başlık kullanıyorum. Bir dönem yine böyle olmuştu hatta hızlı şarj etmiyordu komple sonra çözmüşlerdi. Umarım bu model hala talep görüyor diye eskitmeye çalışmıyorlardır güncellemelerle
bugravd
Active Level 1
Galaxy S
**bleep** ettiyseniz eğer telefonu soğutun atıyorum 5 dereceye kadar soğuttunuz telefon 35 dereceye gelene kadar hiç kesmeden hızlı şarj ediyor fakat 35 dereceye geldiği an şarjı kesmeye başlıyor malum yaz ayi havanin 35 derece oldugu yerde telefonun 35i gecmesi çok normal olduğu icin sürekli şarj kesiyor bilerek ayarlanmis bir şey o kesin ama pili korumak için mi yoksa eskitme çabaları mı eğer pili korumak içinse yıllardir ben bu telefonu bu olay yokken yaz kış şarj edebildim bir sorun olmadi kisitlama olmadan da olabiliyor demek ki
sleepyRider
Active Level 2
Galaxy S
Açıkçası telefonumu Adana gibi bir yerde o sıcaklarda 3 yıldır yaz kış kullanmaktayım. Tabii ki ısınma problemleri oluyordu özellikle mevsime bağlı ama bu ısınma durumları şarj etme ile bağlantılı değildi. İlk defa böyle bir durum yaşıyorum
Eflatun
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba sleepyRider,

Cihazın ısınma durumunun kontrol edilebilmesi için Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu göndermenizi rica ederiz. 
Samsung Members uygulamasına girdikten sonra Destek > Hata raporları > Aşırı Isınma bölümünden, sorunu ayrıntılı olarak yazarak Gönder butonuna basınız. Gerekli kontroller sağlanılarak, kısa bir süre içinde size, yazılı olarak bilgilendirmesi sağlanacaktır. 

Cihaz kullanılamayacak derecede aşırı ısınıyorsa, kontrol edilebilmesi için lütfen cihaz içerisindeki verilerinizi yedek alarak, en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz. 

Servis iletişim bilgilerine ve yedekleme adımlarına aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/ 
https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-mobile-phone/

Ek olarak cihazın ısınmasına sebep olabilecek birkaç neden şunlardır:

Cihazlarınızı normal çalışma koşullarının dışında kullanmak.
Cihazlarınızı sıcak bir günde park halindeki bir arabada bırakmak veya sürekli olarak doğrudan güneş ışığına maruz bırakmak gibi bir ısı kaynağının üzerine ya da yakınına koymak.
Birden fazla uygulamayı aynı anda uzun süre çalıştırmak veya oyun, yayın ve GPS takibi için işlemciyi meşgul eden uygulamaları kullanmak.
Uyumsuz, arızalı veya Samsung onaylı olmayan bir şarj cihazı ve/veya USB kablosu kullanmak.
İlk kurulum ve önceki cihazlardan veri aktarımı.
Sistem veya donanım yazılımı güncellemeleri.

Cihazın ısınmasını engelleyebilecek birkaç çözüm önerisi:

Kullanmadığınız zamanlarda Wi-Fi, GPS ve Bluetooth işlevlerini kapatın.
Cihazınızın ekran parlaklığını azaltın.
Pil tüketen ve işlemciyi meşgul eden uygulamaların neden olduğu ısıyı en aza indirmek için telefonu Optimize edin. Optimize işlemini "Menü > Ayarlar > Pil ve Cihaz Bakımı > Şimdi Optimize Et" kısmından yapabilirsiniz.
Kullanılmadığı halde arka planda açık olan uygulamalar cihazın ısınmasına neden olabilir. Durumu çözmek için "Arka plan kullanım sınırları"nı deneyin. Bu özelliği "Menü > Ayarlar > Pil ve Cihaz Bakımı > Pil > Güç Tasarrufu Modunu açınız > Arka plan kullanım sınırları > "Kullanılmayan uygulamaları uyku moduna al" kısmından aktifleştirebilirsiniz.

Son olarak, lütfen cihazınızın en son uygulama güncellemelerine sahip olduğunu düzenli olarak kontrol edin.

Samsung Members uygulaması içerisinden "Destek > Tanılama > Pil Durumu" bölümünden test ettiğinizde, donanımsal bir sorun gözükmüyorsa, inceleme yapabilmemiz için Samsung Members uygulaması üzerinden hata ile ilgili raporunu ve sistem verilerinizi göndermenizi rica ederiz. Ekibimiz, cihazınızın durumunu kontrol ederek, uygulama üzerinden size geri dönüş yapacaktır. Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu gönderebilmek için, aşağıda bulunan linkteki adımları takip edebilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-to-use-the-samsung-members-app/

Ayrıca pil tüketimini azaltmak için;

• Cihaz bakımı özelliğini kullanarak cihazı optimize edin. 
• Cihazı kullanmadığınızda, Güç tuşuna basarak ekranı kapatın. 
• Güç tasarrufu modunu etkinleştirin. 
• Gereksiz uygulamaları kapatın. 
• Kullanmadığınızda Bluetooth ve GPRS (Konum) özelliğini devre dışı bırakın.
 • Kullanmadığınızda Wi-Fi özelliğini devre dışı bırakın. 
• Senkronize edilmesi gereken uygulamaların otomatik senkronizasyonunu devre dışı bırakın. 
• Arka ışık süresini azaltın. 
• Ekran parlaklığını azaltın veya otomatik ayarlayabilirsiniz.

Teşekkürler.
MOD