cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Ram Plus Açıklaması

(Topic created on: 02-09-2025 08:29 PM)
60 Views
Tekyolislam25
Active Level 6
Options
Galaxy S
 Şunu insanlar çok soruyor hemen açıklayayım artık sormasın kimse dedim ama her zaman sorulacak.

RAM NEDİR?
 Ram, geçici hafıza diye tanımlayabileceğimiz bilgisayar, tablet, telefon gibi cihazlarda yer alan bir donanımdır.

RAM NE İŞE YARAR?
 Ram, cihazdaki geçici olarak tutulması gereken şeyleri sürekli depolamaya atmadan hafızada kalmasını dolayısıyla yer kaplamamasını sağlar. Örnek olarak oyun oynuyorsunuz, ve mesaj geldi siz oyunu arkaya attığınız zaman oyuna geri döndüğünüzde oyun en baştan yüklenmez Ram sayesinde ve hafızada kalır.

RAM PLUS NEDİR?
 Ram Plus, telefonun depolama alanını seçtiğiniz kadarını engelleyerek o kısmı Ram haline getiren bir özelliktir.

RAM PLUS NE İŞE YARAR?
 Ram plus, eğer telefonda çok fazla uygulamayı aynı anda kullanıyorsanız vaya çok fazla geçici hafızaya ihtiyaç duyulduğu sırada depolamanızdan seçtiğin miktarı Ram olarak kullanır ve o işlerin kapanmasını önleyerek açık bırakılmasını sağlar.

Benim Tavsiyem
 Eğer telefonunuzun depolama alanı yeterince büyükse ve yeterince yeriniz varsa en az 2GB açmanızı öneririm çünkü duruma göre telefon 7 8GB falan kullanabiliyor (S24 Ultra da 12GB Ram var ama diğer modellerde değişir ve daha ucuz modellerde düşük Ram var) veya bunu tam ayar yani 8GB da yapabilirsiniz. Böyle yaptığınızda telefonunuz Ram kullanımın aniden yükselmesine karşılık biraz Ram kullanamamasını önler ve Telefon o boşluğu kullanır.

Özetle
 Eğer telefonunuzda yeterince yer varsa -En az 25-30GB öneriyorum- 2GB açın telefonunuz biraz daha rahat çalışsın, eğer çok fazla alanınız varsa direkt 8GB açın gitsin.
28 Comments
Tekyolislam25
Active Level 6
Galaxy S
Yani denk gelmiş ona da diğer cihazında olmuyormuş zaten
0 Likes
A53veRPP
Active Level 5
Galaxy S
Kullandığım tüm cihazlarda Ram Plus negatif etkili. Kullanım şekliniz çok bağlı. Ben büyük dosyalar açıyor, yada youtube 2x hızda 1080 izliyorum. Faydası yararını karşılamıyor.
0 Likes
Tekyolislam25
Active Level 6
Galaxy S
Evet senin kullanımında çok bir etkisi yok negatif sadece küçük miktar farkedemeyeceğin kadar enerji harcıyor telefon
0 Likes
Yasokaan
Active Level 5
Galaxy S
Çok güzel bir paylaşım emeğine sağlık ama yine soracaklar zaten 1 güncelleme gelecek mi ne zaman gelecek sorusu 2 ram plus sorusu 😂 **bleep** artık
0 Likes
F-I-R-A-T
Expert Level 1
Galaxy S
Benim cihazımda 12gb ram var
Ramplus fabrikasyon olarak 8 gb oranına ayarlanmış şekilde açık biçimde geliyor.
Kapattığım zamana kıyasla açıkken telefon daha akıcı gibi geliyor bana bilmiyorum psikolojikte olabilir.
0 Likes
Tekyolislam25
Active Level 6
Galaxy S
Piskolojiktir
0 Likes
Tekyolislam25
Active Level 6
Galaxy S
Bende **bleep** yok
0 Likes
F-I-R-A-T
Expert Level 1
Galaxy S
Ben firmanın bunu gereksiz bir özellik olarak cihazlara koyacağını düşünmüyorum hocam
Tekyolislam25
Active Level 6
Galaxy S
Bu arada members uygulaması "**bleep**" kelimesini otomatik sansürlüyor ilgiç bir şekilde
0 Likes