cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Ram Plus Açıklaması

(Topic created on: 02-09-2025 05:38 PM)
431 Views
Tekyolislam25
Active Level 7
Options
Galaxy S
 Şunu insanlar çok soruyor hemen açıklayayım artık sormasın kimse dedim ama her zaman sorulacak.

RAM NEDİR?
 Ram, geçici hafıza diye tanımlayabileceğimiz bilgisayar, tablet, telefon gibi cihazlarda yer alan bir donanımdır.

RAM NE İŞE YARAR?
 Ram, cihazdaki geçici olarak tutulması gereken şeyleri sürekli depolamaya atmadan hafızada kalmasını dolayısıyla yer kaplamamasını sağlar. Örnek olarak oyun oynuyorsunuz, ve mesaj geldi siz oyunu arkaya attığınız zaman oyuna geri döndüğünüzde oyun en baştan yüklenmez Ram sayesinde ve hafızada kalır.

RAM PLUS NEDİR?
 Ram Plus, telefonun depolama alanını seçtiğiniz kadarını engelleyerek o kısmı Ram haline getiren bir özelliktir.

RAM PLUS NE İŞE YARAR?
 Ram plus, eğer telefonda çok fazla uygulamayı aynı anda kullanıyorsanız vaya çok fazla geçici hafızaya ihtiyaç duyulduğu sırada depolamanızdan seçtiğin miktarı Ram olarak kullanır ve o işlerin kapanmasını önleyerek açık bırakılmasını sağlar.

Benim Tavsiyem
 Eğer telefonunuzun depolama alanı yeterince büyükse ve yeterince yeriniz varsa en az 2GB açmanızı öneririm çünkü duruma göre telefon 7 8GB falan kullanabiliyor (S24 Ultra da 12GB Ram var ama diğer modellerde değişir ve daha ucuz modellerde düşük Ram var) veya bunu tam ayar yani 8GB da yapabilirsiniz. Böyle yaptığınızda telefonunuz Ram kullanımın aniden yükselmesine karşılık biraz Ram kullanamamasını önler ve Telefon o boşluğu kullanır.

Özetle
 Eğer telefonunuzda yeterince yer varsa -En az 25-30GB öneriyorum- 2GB açın telefonunuz biraz daha rahat çalışsın, eğer çok fazla alanınız varsa direkt 8GB açın gitsin.
28 Comments
Tekyolislam25
Active Level 7
Galaxy S
Bu konu hakkında yorum yapmazsanız sevinirim ama hala sorusu olan varsa buyursun.
F-I-R-A-T
Expert Level 1
Galaxy S
S24 ultrada 12gb ram var 8 değil
Tekyolislam25
Active Level 7
Galaxy S
Haklısın yanlış yazmışım
Galaxy S
Haftaya yine soracaklar
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy S
Şarj tüketimi ile alakası var mı peki?
Tekyolislam25
Active Level 7
Galaxy S
Yoktur.
-S23-FE-
Active Level 6
Galaxy S
RAM Plus özelliği, telefonun depolama alanını sanal RAM olarak kullandığı için pil ömrü üzerinde dolaylı bir etkisi olabilir. Genelde sanal RAM kullanımı, ek işlem gücü ve daha fazla veri işleme gerektirebilir. Bu da telefonun işlemcisinin daha fazla çalışmasına ve dolayısıyla pilin daha hızlı tükenmesine neden olabilir. Ancak, bu etki genellikle çok belirgin değildir ve telefonun kullanım şekline göre değişir. Eğer çok yoğun bir şekilde uygulama kullanıyorsanız, RAM Plus'un pil tüketimini bir miktar artırması mümkündür.
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy S
Biri diyor tüketiyor, biri diyor tüketmiyor ;)
-S23-FE-
Active Level 6
Galaxy S
😂 Az da olsa bir tüketim var. Hem bunu deneyerek de öğrenebilirsiniz.🙏