cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Kamerada toz

(Topic created on: 09-15-2024 05:57 PM)
222 Views
User4774
Active Level 4
Options
Galaxy S

Merhaba daha önce de yazmıştım ancak yeterli yanıt alamamıştım. S23 kullananlar kamera camının içinde zor görünen ufak toz taneleri olması normal mi? Gözle yüksek ışıkta dikkatli bakınca görünüyorlar ve dıştan silince geçmiyorlar. Çektiğim fotoğraflarda ise herhangi bir sorun yok. Servise vermeme değer mi sonuçta cihaz açılacak yoksa bu bir sorun yaratmaz mı?

7 Comments
KİRMAN34
Active Level 7
Galaxy S
Samsung Galaxy S23, IP68 sertifikasına sahiptir. Bu sertifika, cihazın şu özellikleri sağladığını belirtir:

IP6X: Toza karşı tamamen korumalıdır, yani cihazın içine toz girmesi mümkün değildir.IPX8: Suya karşı dayanıklıdır; cihaz, belirli bir derinlikte ve süre boyunca suya batırılmaya dayanıklıdır. Genellikle bu, 1.5 metre derinlikte 30 dakika süreyle suya dayanabileceği anlamına gelir.

Bu sertifikalar, cihazın suya ve toza karşı yüksek düzeyde koruma sunduğunu garanti eder.

Suya ve toza dayanıklılık sertifikaları genellikle cihazın genel yapısını kapsar ve bu, çoğu zaman kamera lenslerini de içerir. Servise gitmeni tavsiye ederim. Bol şans 😔
User4774
Active Level 4
Galaxy S
Kaç günde gelir biliyor musunuz :( işlem kaç gün sürer
KİRMAN34
Active Level 7
Galaxy S
20 is günü yasal süre ama genelde o kadar uzun sürmez
K3RB3ROS
Active Level 5
Galaxy S
Bencede servise git ipx68 var cihazda. sıkıntı şu eger sen aldıgında toz yokta sonra oluştu ise biyerlerden bi sızıntı olabilir en azından servis bakıp temizleyip sıvı bantları yeniler aklında soruda kalmaz.
User4774
Active Level 4
Galaxy S
Hocam çok ama çok küçükler ışık tutup özellikle bakınca belli oluyorlar fotoğraflara da etkisi yok. Servis cihazı açar yarım yamalak iş yaparsa diye korkuyorum artı telefon da elimden gidecek bu da cabası. Sorun çıkarmıyor şu an bu tozlar gerçekten değer mi sizce vermeye
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Çekimlerde sorun oluşturmuyorsa servise verme Bence içini açmasınlar Belki de toz değildir donanımsal parçalarıdır bir fotoğrafını net bir şekilde çekip formda Paylaş bence belki başkalarında da aynı vardır
User4774
Active Level 4
Galaxy S
Fotoğraflarda hiç sorun yok çok fotoğraf çekip denedim herhangi bir toz vs. Çıkmıyor. Açıkçası ben de sizinle aynı düşünüyorum yalnızca biraz takıntılıyım normal bakarken görünmüyor bile ancak dedikleri gibi ip68 sertifikalı cihazın içinde ufak da olsa toz ne arıyor diye soruyor insan. Sanırım vermeyeceğim hocam sağ olun