cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Güncelleme politikası nasıl olmalı? 👇🏼

(Topic created on: 09-10-2024 12:17 PM)
583 Views
CGRZBN
Expert Level 4
Options
Galaxy S

Apple dün (9 Eylül) yeni 16 serisini tanıttı. 13 Eylül Cuma günü ön siparişleri açacak. Ve cihazlar 20 Eylül'de gelmiş olacak. İOS 18 güncellemesinide 16 Eylül'de dağatıcak. Yani kırk yıllık iphone se, iphone xr falan kullanan insanlar daha 16 serisi gelmeden önce güncellemeyi almış ve kullanmaya başlamış olacak. S9, S10 falan kullanan birinin S25 serisi gelmeden önce ONEUİ 7 alıp kullanmaya başladığını hayal etsenize. Edemediniz dimi? Güncelleme politikası bence bu'dur böyle olmalıdır.. 

Not: Apple'ın kendi işletim sistemini kullanması ve model sayısının samsunga göre az olması gibi sebeplerin herkes farkında. Ama bu detaylar bir tüketici olarak aslında bizi ilgilendirmemeli. Günün sonunda aldığımız yada alamadığımız hizmete bakmalıyız diye düşünüyorum.. 
22 Comments
yns21fe
Expert Level 2
Galaxy S
Dediğini yapabilmek için her cihaza değil ancak S serisine yapmaları gerekiyor ki zaten son yıllarda Samsung'un yavaşça güncelleme politikasında değişikliklere gittiğini görüyoruz. Yavaşça güncellemeleri bir sisteme oturtmaya çalışıyor. Önce orta ve üst modelleri 4 sonra üst modelleri 7 yıl güncellemeye yükseltmesinden az çok bir şeyler anlayabiliyoruz. Son zamanlarda Samsung'un Exynos işlemciler üzerine daha çok gittiğini de görüyoruz. One UI Core sistemini de kaldırdılar belli ki alt modeller için de bir planları var. Bunlar ve dahasından Samsung'un yavaşça yeni bir güncelleme sistemine hazırlanmaya başladığını görebiliyoruz. S23'ün de son güncellemesini almasının ardından bir şeyleri tamamen değiştirecekler gibi duruyor.
CGRZBN
Expert Level 4
Galaxy S
Zaten ben bu konuyu tamamen bunu kastetmek için açtım. Umarım söylediğin gibi olur hatta umarım çok daha iyisi olur. Bence samsunga yakışan budur
Solaceexe
Active Level 8
Galaxy S
Bu konuda hem övüyorum hem gömüyorum fazla model çıkarmak güzel her kitleye hitap edebilir fakat kötü yanı ise güncelleme ve buglar artıyor dediğin şeyi keşke samsung aynı anda yürütebilse