cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Ağ sinyalinin gidip geri gelmesi

(Topic created on: 01-15-2020 10:07 PM)
10689 Views
Nao
Active Level 4
Options
Galaxy S

Durduk yere telefonumu kullanırken sinyal kesiliyor, arama yapamıyorum, internete giremiyorum. Birkaç dakika geçtikten sonra düzeliyor ama günde 3-4 kez tekrarlanıyor. Yardımcı olabilirmisiniz.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
User0000006
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba Nao,

Ben Turuncu. Samsung Forum Moderatörüyüm. Öncelikle böyle bir sorun yaşadığınız için üzgünüm. 

Şebeke sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bunun için bulunduğunuz konumda operatörün verdiği sinyal kalitesini alabilmek için;"Ayarlar > Bağlantılar > Mobil ağlar > Şebeke modu > LTE / 3G / 2G (otomatik bağlantı)" seçilmelidir.

Sorunun devamı halinde farklı operatöre ait sim kartı ile sinyal kontrolünü yapmanızı öneririz. Sorun tekrarlanıyorsa işlem için cihazın dahili h​afızasında bulunan rehber, resim, müzik, video vb. önemli dosya​larınızı yedek aldıktan sonra cihazdan, sim kart ve hafıza kartını çıkartınız. Daha sonra "Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla" diyerek cihazınızı, fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz.

Sorun hala devam ediyorsa lütfen en yakın Samsung servis merkezini ziyaret edin.
Servis iletişim bilgilerine link üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

0 Likes
12 Comments
LeTerre
Active Level 1
Galaxy S
Aynen bende de oluyor. Azıcık zorladımı atıyor internetten. (internette sorun yok aynı internet ile diğer telefonlar atmadı. Denedim)
0 Likes
LeTerre
Active Level 1
Galaxy S
Ben **bleep** çözüm olarak interneti veya mobil veriyi açıp kapıyorum işe yazıyor
0 Likes
LeTerre
Active Level 1
Galaxy S
a n Lık
0 Likes
Nao
Active Level 4
Galaxy S
Bende tamamen sinyal gittiği için mobil veriyi açıp kapatsamda işe yaramıyor. Sinyal geldiğinde ise mobil veri birkaç dakika açılmıyor. Operatör değiştikten sonra olmaya başladı böyle. Türk Telekom kullanırken sorunla karşılaşmıyordum. Vodafone'a geçtikten sonra böyle oldu.
0 Likes
auozturk
Active Level 3
Galaxy S
Ben de tt kullanırken yaşamıyordum ama tcell e geçince şebeke sorunu yaşıyorum. 3 kere sim kart değiştirdim, farklı cihazda denedim, farklı hattı cihazımda denedim. sonuç hep aynı.. müşteri hizmetleri de çözüm bulamadı. Sıfırla bölümünde ağ ayarlarını sıfırla seçeneği var. o işlemi yaparsan belki işe yarar. ama kayıtlı wifi bluetooth vs bilgiler silinir. diğer resim rehber vs kayıtlarına bir şey olmaz.
Nao
Active Level 4
Galaxy S
Ağ ayarlarını sıfırladım ama ne yazık ki işe yaramadı. Geri bildirim gönderdim. Geriş dönüş yapmalarını bekliyorum. Sorunum çözülürse buraya nasıl çözdüğümü yazacağım.
0 Likes
auozturk
Active Level 3
Galaxy S
Bu durum 3G, H veya H+ bağlantı seçili iken de devam ediyor mu? Mesela ben 2G ve 3G otomatik seçince hgihiçremiyorum. 4.5G seçince çektiği kadar giriyor ama diğer telefonların full çektiği yerde benim telefon en fazla ikidiş.
0 Likes
Nao
Active Level 4
Galaxy S
2G/3G modunu seçince VoLTE özelliği kapandığı için gün boyu hiç denemedim. Seçtiğimde ise 10 dk da bir şey olmadı sonrada kapadım. Wi-Fi kullanırken mobil veri boştayken de yapıyor bunu. Yeni bir sim kart için para vermek istemiyorum. Yazılımsal bir sorun olabilir mi acaba yoksa sim kartla alâkalımıdır kararsız kaldım.
0 Likes
auozturk
Active Level 3
Galaxy S
Sim kartı başka bir cihazda test ederek ya da kendi cihazında başka bir sim kart deneyerek sorunun sebebini bulabilirsin. En iyi teşhis bu şekilde olur.
iki türlü deneme sonucunda sim kartın arızalı olduğuna kanaat getirirsen müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildir. Gerekli testleri yaptığını söyleyip şebeke tarafında kendilerinin de test yapmalarını iste. Tcell 5 gün kullanım istatistiklerimi inceledi ne hikmetse bir sorun göremedi. Bu sebeple gidip yeni sim kart aldım ama sonuç fiyasko..
Şimdi şikayet sitelerinde bu konuyla ilgili bir yazım mevcut, tekrar incelemeye aldılar. Bakalım ne çıkacak. Sen de sonucu paylaşırsan bizler için de faydalı olur.
0 Likes