cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Galaxy M31 wifi kopma sorununu çözdüm sanırım

(Topic created on: 01-18-2024 12:27 AM)
333 Views
metino
Beginner Level 2
Options
Galaxy M

Merhabalar, bu yazıyı yazdığım ana kadar İlgili marka müşteri hizmetleri beni bir kez aradı, teknik servisten arayacaklarını söylediler, ancak cevapsız iki aramadan başka bir şey olmadı.

Daha sonra evdeki modemin ayarlarını kurcalayarak kendim sorunu çözdüm diye umuyorum. Benzer sorun yaşayanlara faydası olur düşüncesi ile yaptığım işlemi anlatıyorum. Modemde ağ kısmında Kablosuz (2.4 Ghz) bölümünde "bant genişliği" ayarı 20/40 MHz seçili idi. Bunu 40 MHz olarak en yüksek değeri seçtim. Aynı durumu Kablosuz (5 Ghz) kısmında da enyüksek (bende 80 MHz) değerine set ettim. Kaydedip modemi yeniden başlattım. Şimdilik eskisi gibi kopmalar olmadı, durumu hala test ediyorum. Şimdilik çözüm oldu gibi.

0 Likes
1 Comment
YusufAydemir
Active Level 6
Galaxy M
Muhtemelen 5GHZ ile 2.4GHZ arasında sürekli geçiş yaptığı için bağlantınız kopuyordu. 5ghz kapsama alanı daha düşük olduğu için uzaklaşınca 2.4ghz ye bağlanıyor. Bu da kopmalara neden oluyor. Benzer bir sorunu ben de yaşamıştım daha önce. 2.4ghznin kapsama alanını biraz düşürdüm %80e düşürdüm iletim kalitesini. MHz ayarları ile de oynamıştım biraz sonra sorun çözülmüştü.
0 Likes