cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

a71 Kasma sorunu

(Topic created on: 09-09-2020 05:47 PM)
922 Views
ivjjjjjjjjjjj
Active Level 5
Options
Galaxy A

A71 cok dusuk oyunlarda bile kasma yapiyo yani 8gb ram güçlü bir islemciyle bu kadar kasmasi çok saçma bir durum acaba yazılımsal bir durummu bilen varmı

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
User0000002
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba ivjjjjjjjjjjj,

Ben Lacivert, Samsung Forum moderatörüyüm. Öncelikle, böyle bir sorun yaşadığınız için üzgünüm.

Konu ile ilgili, aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz;

• Cihazınızı, güç tasarrufu modunda kullanıyorsanız, güç tasarrufu modunu pasif hale getirerek kontrol ediniz. Cihaz güç tasarrufu modundayken, daha az pil tüketmek adına, tam performans sağlamayabilir. Bu durum, cihazda donmaya/kasmaya neden olabilir. Bildirim panelinden "Güç Tasarrufu" modunu pasif hale getirebilir ya da "Ayarlar > Cihaz Bakımı > Pil > Güç Tasarrufu" seçeneğini kapalı konuma getirebilirsiniz.

• Ayarlar > Cihaz Bakımı bölümünden, belirli aralıklarla sistem optimizasyonlarını yapınız.

• Cihazınızı günde bir defa yeniden başlatarak kontrol etmenizi rica ederiz.

• Herhangi bir uygulama yükledikten sonra, cihazınızda donmalar başladı ise son yüklediğiniz uygulamaları kaldırarak kontrol etmenizi rica ederiz. İndirilen bazı 3. parti uygulamalar, cihazınızda donmalara neden olabilir. İşlem için "Ayarlar > Uygulamalar" bölümünden, silmek istediğiniz uygulama içerisine giriş sağlayarak "Kaldır" bölümüne dokunduğunuzda, uygulama cihazdan kaldırılacaktır.

• Cihazda, SD kart kullanıyorsanız, SD kart kaynaklı bir durum da meydana gelmiş olabilir. SD kartınızın okuma ve yazma hızı, cihaz ile uyum sağlamadığında, cihazda donmalar meydana gelebilir. Bu nedenle, cihazınızdan SD kartınızı çıkartarak kontrol etmenizi rica ederiz.

Yukarıda paylaşmış olduğum adımları uygulamanıza rağmen, uygulamalarda ya da menü geçişlerinde donmalar devam ederse, Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu göndermenizi rica ederiz.

Samsung Members uygulamasına girdikten sonra Yardım alın > Hata raporları > Yavaş Cihaz" bölümünden, sorunu ayrıntılı olarak yazarak "Gönder" butonuna basınız. Gerekli kontroller sağlanılarak, kısa bir süre içinde size, yazılı olarak bilgilendirmesi sağlanacaktır.

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

15 Comments
slite35
Active Level 7
Galaxy A
telefonu iade et iade almıyorlarsa tüketici mahkemesine başvur snapdragon 730+8gb lık bir donanımının oyunlarda kasması cihazın sorunlu olduğunu gösterir
0 Likes
ivjjjjjjjjjjj
Active Level 5
Galaxy A
garip olan şey 2 milyarlık 1 bucuk milyarlık telefonda kalmıyo benimkide kasıyor onların ramide 4gb
0 Likes
slite35
Active Level 7
Galaxy A
Dediğim gibi size arızalı cihaz denk gelmiş iade edin almazlarsa direkt tüketici mahkemesine gidin %100 siz haklısınız
0 Likes
ivjjjjjjjjjjj
Active Level 5
Galaxy A
haram olsun diyim ne diyim kim bu koronada mahmekemelerde uğraşacak ayrica tek sorun kasma olsa sayamicagin kadar sorun var zate son bu birdaha samsung almam iphonun gözünü sevim iphone 6splus aldim kac yil once cikmis telefon ozamanin teknolojisiyle şimdiki teknolojiyle çıkan telefonlardan kamerasi performans olarak daha iyi
0 Likes
ÆX51
Expert Level 5
Galaxy A
arkadaşı yanlış bilgi vermezseniz sevinirim bu sorun oynadığı oyundan kaynaklı bir sorun Yani bu kadar da Samsung kötülemeyin
0 Likes
slite35
Active Level 7
Galaxy A
Kardeşim sakın bu hatayı yapma haram edip geçme hakkını ara bugün sen hakkını aramazsan yarın ben hakkımı aramazsam iyice safsaklayacaklar bu da işimize gelmez. Eğer durumun iyiyse yine sen bilirsin
0 Likes
slite35
Active Level 7
Galaxy A
Birader kasan oyunun adını söylesin ona göre karar veririz bende s10 lite var işlemci dışında **bleep** yok neredeyse bende test yapayım sonucuna karar veririz

kardeşim oyununun ismini verir misin
0 Likes
ÆX51
Expert Level 5
Galaxy A
Merhaba kardeşim sana cevap verecektim ama gönderimin yorumlara kapandığı için cevap veremedim Evet bu sorun oynadığın oyundan kaynaklı bir sorun size tavsiyem oyun geliştiricilerine geri bildirimde bulunun Çünkü her oyun her cihaz için Optimize edilmiyor maalesef ve bundan dolayı cihazda kasmalar oluşabiliyor
ÆX51
Expert Level 5
Galaxy A
Eğer çok düşük oyunlarda bile kasıyorsa Samsung members uygulaması üzerinden hata raporu gönderin ve gelecek güncellemeyi bekleyin