cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

SORUN A10 SİYAH EKRAN (YARDIM-ÇÖZÜM)

(Topic created on: 07-13-2020 01:21 PM)
1433 Views
Cebrail
Expert Level 5
Options
Galaxy A

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler dilerim.

Arkadaşlar dün Fenerbahçe ile Sivasspor maçını Saat: 21:30 saatlerinde telefondan izlerken bir anda telefon durdu gibi sadece ekran 1 2 yer gösteriyordu üstelik bir anda ne güç tuşu ne bildirim barı açılıyordu hiçbir şey çalışmıyordu. Ardından bir anda telefon siyah ekran oldu. Ekran açıktı ama siyah ekrandı ışığı kapattığımda açık olduğunu görüyordum ama Hiçbir tepki vermedi bir kaç dakika sonra samsung yazısı yazdı gitti tekrardan siyah ekranda kaldı. Bu arada güç tuşuna basılı tutuyorum olmuyor kapatıp açmaya çalışıyorum olmuyor. Yani ekran açık olduğu belli ama siyah ekrandı.  Neyse dediğim gibi güç tuşuna basıyorum tepki yok.  Ardından annemin telefonunu aldım kendimi arıyorum çalıyor telefonum ama ekranda tepki felan hiçbir şey yok.  Nasıl yapıcam nedicem bilmiyorum derken.  Telefon siyan ekranda halen. Kapatmaya çalışıyorum olmuyor neyse. Bu arada telefonumun   şarjıda baya vardı. %65-69 larda idi.

Ardından annemin telefonla "Google" ye Samsung A10 SİYAH EKRAN yazdım.  Ilk çıkana tıkladım. Orda yazanları biraz okudum. 

Samsung Galaxy A10 Black Screen of Death Nasıl Onarılır?

Bu başlıktaki yazanları okudum şunu uyguladım. 

1- Telefonu şarjda bağladım. Halen tepki yok telefonda. 
2- Aynen Bunu yapın diyordu.  " Güç ve Sesi azaltma tuşunu 45 saniyeye kadar basılı tutun.

" Bunu yaptıktan sonra telefon sarj göstergesi büyük olarak ekranın ortasında % 65 mi ? %68 mi ne yazdı. Ardından normal olarak kapandı. Siyah ekran gitti yani. Ardından normal olarak güç tuşuna basarak telefonu açtım ve normal olarak halen kullanıyorum.  

Demek istediğim şey; neden öyle oldu ? Neden bir anda öyle oldu siyah ekran vs vs oldu ? Ve bu "SES KISMA VE GÜÇ TUŞUNA 45 SANİYE BASMA OLAYI NEYİ DEĞİŞTİRDİ DE DÜZELDİ?  ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. 
Solution
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
ekranın uyarlanabilir modda
ve uyarlanabilir mod çoğu 3.taraf uygulama ile çakışabilir
bunun için çözümü
Ayarlar>ekran>ekran modu=temel
seçeneğini seçmelisin
ekran modunda böyle bir özellik yok ise
kullanmış olduğun uygulama gpu 'yu zorlayıp ekran kartını kasmasina sebeb olabilir.ana işlemci ile gpu arasında iletişim kesilir
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
ses kısma güç tuşları cihazları reset recovery download moda geçeceği için arayüzü yeniden başlattığı için
sorunun düzeldiğini zannedersin
0 Likes
Cebrail
Expert Level 5
Galaxy A
Hımm ekran modu olarak bu 2 si var. Dediğini nasıl yapicam peki ? Daha önce de o programdan izliyordum hiçbir sorun yoktu ama neden oldu ki ? Dediğin doğru olabilir o an dediğin gibi iletişim kesilmiş olabilir. :( Peki 2. maddeyi uygulayarak düzeldi yaa ne değişti düzeldi? 🤔 Yani ben ses kısma ve güç tuşuna basarak cihaz kapandı ama onu yaptıktan sonra şarj yüzdemi ortada gösterdi ardından telefon normal olarak kapandı. Sonra güç tuşuna basarak açtım.
0 Likes
Solution
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy A
Merhaba kardeşim

Öncelikle böyle durum yaşadığın için üzgünüm benim tahminim cihaz çok zorlandığı zaman böyle hatalar olabiliyor diye biliyorum

Eğer bir daha başınıza gelirse bu yollardan başvurabilirsiniz

İlk olarak telefonun bataryasının kontrol edilmesi gerekir. Çünkü telefonlarda yaşanan siyah ekran problemleri genelde batarya kaynaklı ön plana çıkar. Bataryanın içindeki güç ileten kısımların telefon içindeki iletken bölgelere temas edip etmediği kontrol edilmelidir.

Ayrıca telefon bataryasının da ömrü bitmiş olabilir ve bataryanın değiştirilmesi gerekebilir.

Eğer batarya kaynaklı bir sorun yoksa SIM kart başta olmak üzere hafıza kartı ve batarya tamamen ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar beklenmesinin ardından hafıza kartı takılmadan telefon şarj edilir. Şarj olma esnasında ise telefonun açılmaması gerekir.

Bu çözüm yollarından herhangi biri siyah ekran sorununu giderme konusunda sizlere yardımcı olmadıysa telefona format atılabilir. Format atılarak da siyah ekran sorununu çözmek mümkün olabilir.

ses kısma ve güç tuşuna başınız büyük ihtimalle açılacaktır

Sana tavsiyem ilk olarak bu durumu öğrenebilmeniz için samsung members a girip hata raporu göndermeni tavsiye ederim yada kardeşim

Samsung tudor uygulamasını indirip samsung müşteri temsilcisine arayıp samsung uzaktan destek almak istiyorum diyeceksin ve bu sorunu belirtin ve ona göre cihaza bakacaklar sorunu bulabilirler belki
Cebrail
Expert Level 5
Galaxy A
Öncelikle güzel görüşlerin düşüncelerin için Teşekkür Ediyorum. Dediğin gibi batarya ölü olabilir dedin yaa orda yazanları uyguladım batarya ölü değilmiş. Çünkü dedim ya 2. maddeye basınca şarjım kaç ise ekranda büyük olarak öyle yazdı sonra kapandı bende açtım ya öyle açıldı. 2. olarak dediğin gibi zorlamadan dolayı olabilir ama zorlama yoktu sadece maç izlerken oldu. 🤔 3. olarak O dediğim olay ses kısma ve güç tuşuna 45 saniye basın olayını yaptıktan sonra düzeldi yaa hani ? Sorum şu ne değişti ne oldu 'da o olayı yapınca düzeldi? Onu merak ediyorum. Son olarak sorunun neyden kaynaklandığını görmek için bir ayar vardı sanki diye hatırlıyorum hani ayarlardan bir yerlere girip öğreniyorduk yaa nereye giriyorduk acaba ? Tekrardan çok teşekkür ederim.
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy A
genelde telefonalar donduğunda yada yanıt vermediği zaman o 45 saniyelik işlemi uyguladığımızda çözülüyor

Cebrail o sorunun neyden kaynaklandığı ile ilgili öğrenme şeyi bilmiyorum maalesef eğer öyle bir şey varsa banada bulursan söyleyebilirmisin
Cebrail
Expert Level 5
Galaxy A
tabii ki söylerim hemde seve seve. Çünkü bir şey vardı diye hatırlıyorum ayarlardan bir yerlere mi ne giriyorduk sorunun neyden kaynaklandığını mı ne gösteriyordu. Bulunca söylerim. Tabii ki. Dediğin gibi yanıt veremediği zaman o işlemi yapınca çözülüyor.
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
bu özelliği android 10 ile kaybetmişsin
daha önce olmuyordu demişsin
çünkü telefonunda resimdeki özellik vardı
şimdi.bana atmış olduğun ekran resminde o özellik kaldırılmış anlaşılan
Cebrail
Expert Level 5
Galaxy A
hımmm haklısın galiba dediğin gibi çünkü uyarlanabilir ekran ile kolay mod vardı 2 mod vardi diye hatırlıyorum çünkü. Sadece kolay mod kalmış o zaman.
0 Likes
Cebrail
Expert Level 5
Galaxy A
Öncelikle Teşekkür Ederim Boltcum. Dediğine baktım aynen böyle diyor. Birde yazıyı tam okuduysan sorun düzeldi ama neden öyle oldu anlamadım açıkçası? 2. olarak güvenli modda başlatsaydım neyi nasıl kontrol edecektim? 3. olarak Kolay mod XDALabs'ın dediği gibi o zaman Android 10 ile bizde kolay mod 'da o yer gitti mi acaba?