cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Otomatik parlaklık sorunu

(Topic created on: 08-04-2024 09:40 PM)
867 Views
KEMSA
Active Level 10
Options
Galaxy A

Konuyu yeni konu açarak yazıyorum 

Arkadaşlar tekrar selam, Ben başka bir şey soracağım çok uzun süreden beri araştırdığım bir konu var telefonum Samsung A34 telefonumun otomatik parlaklık seviyesi hiçbir zaman dibe düşmüyor yani loş ortamlarda parlak gibi duruyor. Oysa 6.1 geldikten sonra telefonuma hard reset attım ve otomatik parlaklık loş ve karanlık ortamlarda bayağı bir dibe kadar gidiyordu sonra bozuldu ne olduysa örneğin gece yattığım zaman yatakta telefonda gezinirken parlaklık bana fazla geliyor parlaklığı kısmak zorunda kalıyorum ve hatta bazen ekstra karartmayı açıyorum yani kısacası telefonun parlaklığı karanlık ve loş ortamlarda dibine kadar gitmiyor bunu gerçekten araştıran bilen bir arkadaşım varsa buna kafayı takan benim gibi bir arkadaş varsa bana yardımcı olsun lütfen şimdiden teşekkürler kolay gelsin. Parlaklığın hard reset'ten sonraki dipteki hali ve şu anki hali ile ilgili ekran görüntülerini de ekliyorum en dipteki hali doğal değildir elimle yapıyorum ama hard reset'ten sonra böyleydi.

image

image

Resolved!
Solution
axeno
Expert Level 4
Galaxy A
A34 elime almadığım için net bilgim yok. Aida v.b ile bakığ öğrenebilirsiniz. Bazı forum sitelerinde özellikle a54 ile karsılastıranlsr öyle demiş. E epeydede ortam ısığı yazıyor ama yakınlık kameradan olduğuna göre ısıkta genelde kameradan oluyor. Zaten en iyi bilgi kaynağı telefon kitapcığı orda yazıyorsa ısık sensörü yeriyle beraber var demektir
KEMSA
Active Level 10
Galaxy A
Teknopet sitesinde de ortam ışığı sensörü var diyor epey de de yazıyor dediğiniz gibi ve bu yazıyı yazarken araştırdım buldum Samsung'un kendi sitesinde telefonun özelliklerini anlatırken ortam ışığı sensörü ve diğer sensörleri de yazmışlar görüntüsünü atıyorum. Hoşça kalın ilgi ve alakanıza teşekkür ediyorum iyi geceler dilerim. 1722801617526.jpg
Solution
axeno
Expert Level 4
Galaxy A
Ben iyi aksamlar dilerim diğer arkadaşların yazdıklarınada göz atmıssınızdır belki daha faydalı şeyler bulmussunuzdur
DevletZabiev
Active Level 6
Galaxy A
Adaptif parlaklık adı üstünde kullanıma göre zamanla hangi ortamda nasıl ışıkta kullandığını öğrenip ortamdaki ışığa göre parlaklığı ayarlıyor örneğin loj ortamda genelde manuel olarak parlaklığı biraz yükselttiysen loj ortamda da eski alışkanlığına göre tam olarak kısmıyor ışığı. Hard resetten sonra bütün herşey sıfırlanır evet ama aynı samsung hesabı ile oturum açtıysan samsung cloud yedeklemeden aynı ayarların geri geldiğini tahmin ediyorum
KEMSA
Active Level 10
Galaxy A
Selam ,
Samsung cloud'dan tabii ki geri yükleme yaptım ayarlar dahil ama bunu yaptıktan sonra bile adaptif parlaklık karanlık ortamda dibine kadar gidiyordu ve ışığı kısıyordu ama yazımda da bahsettiğim gibi El ile kalibre ettim düzelttim şimdi karanlık ortamda dibine kadar kısıyor bu bir sorundur ya sensör doğru dürüst işini yapmıyor ya da yazılım hatası var.
yyyyssss345
Active Level 6
Galaxy A
%5
KEMSA
Active Level 10
Galaxy A
%5 ? Ne olduğunu çözemedim.
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
%5'lik bir kısılma olabilir sanırım anladığım bu benim
KEMSA
Active Level 10
Galaxy A
Evet benim tercih ettiğim değer olabilir, yüzdesini ölçmedim ama sonuçta karanlık ortamda bunu kısması lazım ben öyle düşünüyorum ama yazılımda sorun olduğunu da ayrıca kesinlikle düşünüyorum.
yyyyssss345
Active Level 6
Galaxy A
Adaptif parlaklık sabah %75 öle %50 akşam %25-5 gece