cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Galaxy a32 sürekli arıza veren telefon

(Topic created on: 02-14-2024 09:41 PM)
147 Views
Members_GBEQ4wS
Beginner Level 3
Options
Galaxy A

2 yıl önce a32 model bir telefon aldım. Garantisinin bitmesine 1 ay kala telefonun ekranı kırıldı ve yetkili servise samsung kızılay destech bilişime ücret dahilinde yaptırdım. Bir gün sonra telefonu bozduklarını, asla orijinal şarj aletinden şarj almadığını **bleep** ettim. Şehir dışındaydım. Birkaç gün sonra tekrar garantiye verdim yapıldı. Teslim aldım. Tekrar şehir dışına çıktım. 2. Teslim alışımdan beri telefon asla çekmiyor. Önce problemi hat kaynaklı sandım ama aynı hattı arkadaşımın telefonuna taktığımda aynı mekanda arama yapabilirken kendi telefonuma takınca arma yapamıyorum hat kesiliyor ağda kayıtlı değil diyor. Yine aynı şekilde aynı mekanda arkadaşımın hattı kendi telefonunda çekerken deneme amaçlı benim telefona taktığımda yine ağda kayıtlı değil diyip ne arama yapıyor ne de mobil veriden internete giriliyor. Sorun telefon kaynaklı. Telefon çok nadir çekiyor. Şehir dışında olduğumdan bu şekilde idare ettim bir süre ama artık servise vermek istemiyorum. Bu 3. Verişim olacak  1 sene içinde. Ne zaman servise versem başka bir tarafını bozuyorlar bunlar nasıl yetkili servis çözemedim. Garanti dışına çıkmasın diye iki katı para veriyoruz yine sorun çözülmüyor serviste. Telefonumun değer kaybı dahil para iadesini talep ediyorum yardımcı olursanız sevinirim. Yine servise versem bu sefer de başka bir yerini bozacaklar. 

Telefonun iadesi için ne yapmalıyım daha ne gelmesi lazım başıma? Tavsiyelerinizi bekliyorum. 

4 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Merhaba. THH'ye gidilebilir
Faturası fişi servis kaydını göstermeniz sonuç alma hızını artıracaktır geçmiş olsun
Galaxy A
Merhaba

Cihazınızın kontrol edilebilmesi için dilerseniz; Samsung Members>Destek>Geri bildirim gönder başlığı>Hata Raporları>"Görüntü" bölümünden sorunu ayrıntılı olarak yazarak, sistem kayıt verilerinizle birlikte ''Gönder'' butonuna basınız.

Birkaç dakika içinde Hata Raporu, sistem kayıt verileriyle beraber gönderilecektir.

Gerekli kontroller sağlanarak, kısa bir süre içinde size, yazılı olarak bilgilendirmesi sağlanacaktır.

Hata raporu göndermek için linki inceleyebilirsiniz;

https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-to-use-the-samsung-members-app/

Sorunun devamı hâlinde, cihazınızın kontrol edilebilmesi için, cihaz içerisindeki verilerinizi yedek alarak, en yakınınızdaki Samsung Yetkili Servis merkezini ziyaret ediniz.

Çevrenizdeki Samsung Yetkili Servisler'ini bulabilmek ve konu hakkında bilgi edinebilmek için linki inceleyebilirsiniz:
https://www.samsung.com/tr/support/service-center/

Verilerinizi yedeklemenizin iki yolu vardır:

1- Verilerinizi Microsoft OneDrive'a yedekleyebilirsiniz. Ayarlar>Hesaplar ve Yedekleme>Samsung Cloud>Ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç nokta>OneDrive ile bağlan>Koşulları kabul edip bağlan>Hesapları Bağla>Mevcut Hotmail hesabı ve şifresini girin>Kabul et>Hesaplar Bağlanıyor yazısı gelecektir. İleri ögesine dokunduktan sonra kurulum işlemleri tamamlanmış olacaktır.

2- Aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza "Samsung Smart Switch" programını indirerek, data kablosu ile verilerinizi bilgisayarınıza yedek alabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/smart-switch/

Not:

• Cihaz içerisinde yer alan "Güvenli Klasör" uygulamasını kullanıyorsanız eğer, cihaz verilerinden ayrı olarak yedeklemeniz gerekir.

• Güvenli Klasör'ün yedekleme özelliği 2021'den beri piyasaya sürülen Android R OS tabanlı Samsung mobil cihazlarında artık mevcut değildir. Her uygulamanın "Smart Switch" veya yedekleme özelliğini kullanarak gerekli verileri yedeklemenizi öneririm.

Yedeklemelerin görselli anlatımları için linki inceleyebilirsiniz:

https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-mobile-phone/

Teşekkürler, iyi akşamlar dilerim
0 Likes
Turkuaz
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A
Merhaba Members_GBEQ4wS,

Doğrudan Mesaj ile iletişim bilgilerinizi bize iletebilirseniz, konuyu detaylı olarak inceleyip, size yardımcı olmak isteriz.

Teşekkürler.
MOD
0 Likes
kabdanbeyyy
Active Level 5
Galaxy A
Kral aynı telefonu bende kullanıyorum ve 2 ay önce benim de başıma telefonun çekmeme sorunu geldi. Bende Teknik bir arıza olmadı yani telefonda bir sorun yoktu ama boluda yaşıyorum merkezdeyim çekmeme gibi bir ihtimal yok lakin telefonda ağda kayıtlı değil hat değiştirdim ama fasa fiso. Kral ben telefonu 4.5G de kullanan biriydim ama 2 ay oldu 3G ile kullanıyorum ve sorun böylelikle halloldu. Götürmediğim telefoncu kalmadı hepsi bir şekilde para kazanmak için orasını değiştirmek gerek, şurada arıza var gibi kelimelerle oyalayıp durdu. İstersen sen de dene imkan varsa telefonu 3G ye al. Tabi ki her Cihaz bir değil ama denemekten zarar gelmez.
0 Likes