cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

A54 Turkcell 5g sorunu (güncelleme)

(Topic created on: 03-08-2025 12:47 PM)
404 Views
Mehmet_salih
Active Level 1
Options
Galaxy A
Küçük bir güncelleme: Samsung destek kısmında sordum sadece bazı cihazlarda deneme için açıldığı yıl sonuna kadar güncelleme ile açılacağı söylendi yorum yapanlara teşekkür ederim 

Merhaba, cihazım 5G desteklediği hâlde Turkcell'de 5G hizmetini açmaya çalıştığımda "Cihazınız bunu desteklemiyor." uyarısını alıyorum. Daha önce bu durumu müşteri hizmetlerine sormuştum ve şu yanıtı almıştım:

"Kullandığınız cihaz bir Android olduğu için, cihaz üreticinizin bir güncelleme göndermesi ve 5G desteğini açması gerekiyor. Biz bundan sorumlu değiliz."

Ancak burada bir sorun var: Daha önce başka bir operatör kullanıyordum ve cihazın 5G'yi desteklediği, ancak bulunduğum bölgede desteklenmediği söylenmişti. Buna rağmen, hizmet açılmıştı.

Bu durumda sorumluluk Turkcell'de mi, yoksa Samsung'da mı?

image
Turkcell'den gelen mesaj

image
Cihazın ekran görüntüsü

12 Comments
Emir-S22
Expert Level 5
Galaxy A
5G yazılım ile kapalı olduğu için böyle mesaj gönderiyor ağ seçimi kısmından bakarsanız 5G seçilemiyor
Mehmet_salih
Active Level 1
Galaxy A
Samsung destekten yanıt geldi bazı cihazlara deneme için açıldığı yılın sonuna kadar herkeste açılacağını söylediler
0 Likes
Emir-S22
Expert Level 5
Galaxy A
S22 ve sonrasında uzun süredir açık ama başka cihazlarla 5G gördüğüm yerde geçemedim henüz ben 1741429201036.jpg
0 Likes
tarik0708
Active Level 3
Galaxy A
Sohbet özelliğide kullanılmıyor
Galaxy A
Yıl sonunda 5G'yi destekliyor olucak Samsung ve turkcell yıl sonunda çoğu cihazı için bir güncelleme yayınlayarak 5G desteğini aktif edecek 😊🙏
Mehmet_salih
Active Level 1
Galaxy A
Evet bende desteğe sordum aynısını dediler söylediğiniz için teşekkürler
R7done
Active Level 7
Galaxy A
A54 kullanıyordum Turkcelle mesaj atınca cihazınız uyumlu değil diyordu şimdi S24+ geçtim yine 5g aktif etmek için mesaj attım ve aktif oldu ayarlardanda seçebiliyorum.
Galaxy A
Ne yazıp aktif ediliyor acaba ben hiç yapmadım
0 Likes
Mehmet_salih
Active Level 1
Galaxy A
Turkcell'de 2200 a 5g yazınca aktif oluyor ama diğer operatörleri bilmiyorum