cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

A54 1 yaşında batarya kapasitesi

(Topic created on: 08-29-2024 01:09 AM)
641 Views
Deniz7
Active Level 6
Options
Galaxy A

Az önce forumda biri paylaşmıştı kendimiz batarya sağlığına bakabiliyormuşuz ben de denedim ve 1 yaşındaki telefonun batatya sağlığı 82 çıktı.

image

SavedBatteryAsoc batarya sağlığım 82
SavedBatteryMaxTemp bataryamın çıktığı maksimum derece 90 ??? (İmkansıza yakın bir şey olması lazım) 
 SavedBatteryMaxCurrent maximum batarya kapasitesi 5900 (telefondaki batarya 5000 mah) 
Savedbatteryusage batarya döngüsü bu da 307 

Bana hiç mantıklı ve doğru gelmedi teşefon 1 yaşında ve son 2 haftadır günde 2 kere şarj ediyorum onun dışında 1 kere şarj yetiyordu. Batarya korumam maximum seviyede açık telefonu yüzde 80 seviyesine kadar şarj ediyor ve kesiyor. Orijinal şarj aleti kullanıyorum ve buna rağmen batarya kapasitesi yüzde 82 ise normal mi bana mı garip geliyor??
33 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Normal değil demekki buradan da şu sonuç çıkıyor pili yüzde 80 ne kadar doldurmak iyi bir şey değil
Deniz7
Active Level 6
Galaxy A
Ama her yerde yüzde 20 ve 80 arası tutmanın iyi olduğu söyleniyo neredeyse hep bu aralıkta kullandım çok az zamanlarda sonuna kadar kullandım bataryayı ama telefonu aldığım günden beri maksimum yüzde 80 ayarında kullandım
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Her duyduğuna inanma benim kadar hor kullanan yoktur benim bile hâlâ yüzde 99
Deniz7
Active Level 6
Galaxy A
Yarın smart tutor ile kontrol etmelerini isteyeceğim eğer gene aynı sonuç çıkarsa bir anormallik olması gerekir.
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Aynı sonuç çıkacak yine aynı log kaydını alıyor oda
0 Likes
axeno
Expert Level 4
Galaxy A
İyi ama bir kaç ay ömür için yapılmasını mantıksız buluyorum

Kullanıcıya gelirsek;

Onun dışında apple cihazlar 6 ayda 90 altına düsüyor genelde

Mantıklı bulmanızı gerektiren durum yok batarya sağlığı AP açık ortada
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Ama kimi cihazda 1 yıl sonra bile yüzde 100 oluyor?
0 Likes
axeno
Expert Level 4
Galaxy A
Ya olamaz mı? Herkes aynı kullanmıyor ki. Benim 5 yıllık telefonum bile %94 batarya sağlığına sahip. Hatta iphone 4s var sağlığını görmesekte oda iyi durumda bir anda kapanma v.s yok

Hem kullanıma göre değişir hemde cihazın bulunduğu konum maruz kaldığı tüm etkenler etkiliyor bataryayı. Prensibine bakarsanız anlarsınız şans isi hafif
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Orası öyle ama kendisi de yazmış orjinal adaptör kullanıyorum pil koruması maksimumda diye
0 Likes