cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Telefon geç şarj olma sorunu

(Topic created on: 08-29-2024 12:22 AM)
270 Views
dmitria355g
Active Level 6
Options
Galaxy A

Orijinal 25 w ve Orijinal kablo kullanıyorum normalde 1 sa 35 dakikada ederken şuan ettim 1 sa 44 dk da etti üstelik bu şarj 5 dakikadır %99 seviyesinde 1 dakika kaldı gözüktü bu sorun neden böyle bataryamı şarj mı bozuk? Çözümü nedir

image

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Eflatun
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba dmıtrylukashenko,

Yavaş şarj olma durumu için öncelikle "Ayarlar > Cihaz Bakımı > Pil" içerisindeki, sağ üst kısımda bulunan üç nokta işaretine dokunarak "Gelişmiş Ayarlar > Hızlı Kablolu Şarj" bölümünden kontrol ettiğiniz zaman, aktif değil ise aktif hale getiriniz. Eğer bu seçenek aktifse farklı bir orijinal Samsung hızlı şarj aleti ile, farklı bir prizde tekrar denemenizi öneririz. Bu işlemlere rağmen sorun çözülmez ise cihazda sıfırlama işlemi deneyebilirsiniz. Sıfırlama işlemi için öncelikle cihazın dahili hafızasında bulunan rehber, resim, müzik, video vb. önemli dosyalarınızı yedek almanızı öneririz. Yedekleme işleminden sonra cihazdan, sim kart ve hafıza kartını çıkartınız. Daha sonra "Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla" diyerek cihazınızı, fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz.

Bu işlemlere rağmen aynı durum devam ediyorsa, cihazınızın kontrol edilebilmesi için lütfen en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz. Servis iletişim bilgilerine ve yedeklemelerin görsel anlatımlarına aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/ 
https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-mobile-phone/

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

0 Likes
13 Comments
ben006
Expert Level 5
Galaxy A
Sacma sekilde telefonu sarj takmadan once yorunca yani pili boyle yavas doldura biliyor
thgnd
Active Level 7
Galaxy A
Pil herhangi bir sebepten ısınırsa şarj hızı yavaşlar hiç etmeme seviyesine bile gelebilir
dmitria355g
Active Level 6
Galaxy A
Isınmadı ama
0 Likes
thgnd
Active Level 7
Galaxy A
Şu uygulamada şarj ederken verilere bakarsın 40 derece üstü oldu mu şarj hızı yavaşlıyor bı şekilde işlemciden bağımsız bataryanın ısınması yetiyor buna 1724881536690.jpg
dmitria355g
Active Level 6
Galaxy A
34 35 dereceyi geçmedi ama
0 Likes
kOftiii
Active Level 4
Galaxy A
Merhabalar,
Şarj kablosunu farklı denediniz mi? Hızlı şarj özelliğiniz aktif mi? Aktif ve olmuyorsa ya da şarj kablosunu farklı taktığınızda sadece tek tarafında oluyorsa, hızlı şarj oluyor ama normal şarj olmuyorsa ki telefon modeline göre değişiklik gösteriyor. Kabloda sorun olabiliyor. Örneğin; M serilerinde hızlı şarj çalışmıyor, A serilerinde hızlı şarj alıyor ama normal şarj etmiyor.
dmitria355g
Active Level 6
Galaxy A
25 w hızlı şarj hepsi orijinal geçen benzer oldu ama normale döndü tekrar aynısı oldu
0 Likes
kOftiii
Active Level 4
Galaxy A
Kablonuzda sorun var bence, farklı bir orijinal kablo denerseniz sorun ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.
0 Likes
Galaxy A
Efendim %99 seviyesinde 1 dakika kalması normaldir her telefonda böyle olur. Ama ben size %15 - %85 kullanmanızı öneririm.