cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Yapay Zeka Türkçe Dil Desteği Hakkında 📱👇

(Topic created on: 10-03-2024 02:09 PM)
629 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
Yapay zekaya Türkçe dil desteğinin gelmesi ile ilgili olarak Samsung'un çağrı merkezine az önce bir soru sordum aldığım cevaplar ise konuyla ilgili olarak şu şekilde oldu ;

Öncelikle kendilerine ben Ekim ayında olduğumuzu ve yapay zekaya Türkçe dil desteğinin Ekim ayında geleceği ile ilgili daha önce kullanıcılara böyle bir bilgi verildiğini kendilerine söyledim bununla alakalı olarak bir değişikliğin olup olmadığını veya Ekim ayında olduğumuz için bu güncellemenin artık bu ay cihazlara verilip verilmeyeceğini yada bir erteleme olup olmayacağını öğrenmek istediğimi belirttim kendilerinden aldığım cevap şu şekilde oldu ;

"Tolga bey Evet bize de bu ay bu güncellemenin artık cihazlara verileceği söylendi Büyük ihtimal ile güncelleme bu ay içerisinde verilmiş olacak cihazlara ve bu güncelleme sadece Yapay Zeka uygulamasının Türkçe dil desteği kazandırılmasına yönelik olacağı bize aktarılan bilgiler arasındadır"

cevabını aldım ve ben de bunun üzerine özellikle şunu da sordum bixby için Türkçe dil desteği ile alakalı bir bilgi mevcut mu veya bu Ekim ayında beklediğimiz güncelleme bu bixby uygulamasınıda kapsıyor mu diye sordum kendisi

"hayır sadece bunun Yapay Zeka uygulamasını kapsadığını ve bununla ilgili bir bilgi olduğunu söyledi yani bixby uygulamasının bunu kapsamadığını söylediler"

başka bir deyişle Türkçe dil desteğinin Yapay Zeka için sunulacağı bilgisini En azından şu an için almış oldum yani bunun bixbyi kapsamadığı bilgisi verilmiş oldu.

Erteleme durumunu da sordum

"şu an için herhangi bir erteleme gözükmüyor veya en azından bize gelen böyle bir bilgi yok dediler cihazların Türkçe dil desteğini alıp almayacağı ise Büyük olasılıkla Ekim ayının ortalarında tam olarak belli olabileceği"

ile ilgili bir bilgi aktarıldı bana.

"Güncellemenin ise yapay zekayı destekleyen tüm Galaxy cihazlara muhtemel olarak bir güvenlik yaması şeklinde dağıtılacağı"

bilgisine de kendisi bana aktardı. Yani büyük ihtimalle herhangi bir model ayrımı olmayacak En azından şu an için görünen o sadece cihazın yapay zekayı desteklemesi yeterli olacak. 

image
Samsung 

Bekleyip göreceğiz 🤔

8 Comments
zzzmeyd
Active Level 1
Diğer
Ya herkes şikayet etse gelir bence susup bekliyoruz!
Anonymous
Not applicable
Diğer
Şuan için çağrı merkezi tarafından aktarılan bilgiler bu şekilde oldu
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
İyiymiş. Önceden de sadece galaxy al için türkçe dil geleceğini söylemişlerdi.

Eğer hâlâ bixby için türkçe dil gelmesini bekleyen kişiler varsa umudunu kessin. Bixby için türkçe dil getirilse 7 senedir illaki getirilirdi.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Şuan da görünen o ileride elbette değişime açık olur
D_n_z
Expert Level 5
Diğer

Ben hergün canlı destekden soruyorum ekim bile demiyorlar bende tek dedikleri şu ''Türkçe dil desteği konusunda henüz net bir tarih bulunmuyor, konu hakkında çalışmalar devam ediyor. Sizler de sitemizi takipte kalarak en güncel bilgilerden haberdar olabilirsiniz.'' Bixby için çalışmalar varmı dediğimde ''Evet şuan ikiside içinde çalışmalar devam etmektedir.'' diyorlar bu kadar zor olmamalı türkçe dil desteği eklemek

Anonymous
Not applicable
Diğer
🥺
askinasann
Beginner Level 2
Diğer
Yıllardır gelmemesi bile çok saçma bu durum çok üzücü
Anonymous
Not applicable
Diğer
Maalesef öyle 🥺