cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Virüs

(Topic created on: 11-13-2024 11:02 PM)
23 Views
ÇınarBaltalı
Active Level 3
Options
Diğer

Merhaba arkadaşlar samsung a52 telefonuma sürekli yabancı dosyalar iniyor kendi kendine özellikle gece yapıyor sabah kalktığımda hepsini siliyorum ama öbür sabah gene var virüs taraması yaptım kendi samsungtan birşey yok diyor ne yapabilirim çözüm önerilerinizi yazarsanız güzel olur 

fatih8294
Active Level 6
Diğer
Yani 3. Parti bir antivirüs programı yükleyin dicem ama ne kadar güvenilir olur bilemiyorum.
fatih8294
Active Level 6
Diğer
Bence en güvenilir ve temiz yol verileri yedekleyip format atmak. Ama verilerde virüs olma ihtimali olabilir bu yüzden yedeklemek biraz burada sönük kalıyor.
Diğer
Kesin ve net olarak düzelir mi
0 Likes
fatih8294
Active Level 6
Diğer
Telefona format atmak fabrika ayarlarına döndürmektir. Bu yol tabikide işe yarayabilir.
0 Likes
anusername
Expert Level 5
Diğer
Sakın yedekleme direk formatla
0 Likes
fatih8294
Active Level 6
Diğer
Neden böyle dediğinizi anlamadım ama yinede bir yerde haklısınız. Eğer telefonunuzda ki dosyalara virüs bulaşmış ise yedeklerseniz ve format atılan telefonda kullanmaya başlarsanız tejrar virüs bulaşabilir. Burada haklısınız.
0 Likes
Diğer
Peki bu kasperskyi nerden indirebilirim yada bulabilirim
0 Likes
KEMSA
Active Level 10
Diğer
Samsung app store de var
0 Likes
KEMSA
Active Level 10
Diğer
Veriler yedeklenirse virüslerde yedeklenmez mi?,format atma tavsiye ediliyorsa ve virüs olduğundan şüpheleniliyorsa yedek geri yüklenince eski tas eski hamam olur diye düşünüyorum.
Ya format sıfırdan kurulum,yada Kaspersky antivirüs.
Şahsi görüşüm.
fatih8294
Active Level 6
Diğer
Evet doğru söylüyorsunuz. Ben bunu yazmayı unutmuşum.