Original topic:

Sanal RAM

(Topic created on: 01-09-2025 03:15 PM)
63 Views
Avertthan
Active Level 1
Options
Diğer

Sanal RAM desteğinin arttırılması gerekiyor. Bu sayede Samsung cihazların da uzun ömürlülük ve performans artışı sağlanabilir. 

10 Comments
BaharSpring
Active Level 3
Diğer
Aslında bu özellik "RAM Plus" adı altında Ayarlar > Cihaz Bakımı > Hafıza altında yer almakta.
Avertthan
Active Level 1
Diğer
Sanal RAM az. Sorun bu.
BaharSpring
Active Level 3
Diğer
Nasıl "az"? 6 GB'a kadar boyut seçeneğiniz var ve cihazınız mevcut desteği olan bir cihaz ise illaki iyileştirmeler alıp performansı düzelecektir. Onun dışında, gerekirse 40 GB RAM Plus olsun, yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.
Avertthan
Active Level 1
Diğer
Benim telefonum da sadece 2 GB sanal RAM ekleme desteği var. Dahili ise 2 GB. Sanal RAM en fazla 6 veya 8'e kadar yükseltilebilmeli diye düşünüyorum. Uçuk bir rakam olarak belki 12. Bu da günümüz için. Android RAM sömüren bir işletim sistemi.
BaharSpring
Active Level 3
Diğer
O zaman Samsung'un belirlediği maksimum seviye cihazın RAM seviyesine göre değişmekte. Benim cihazımın fiziksel RAM seviyesi 6 GB olduğu için RAM Plus için ayarlayabileceğim maksimum seviye de 6 GB. Ancak sanal RAM'in tek yaptığı arkaplana attığınız uygulamaları dahili depoda ayırdığı bir yerde tutmak, yani bilgisayar mühendisliği işletim sistemleri dersinde işlemciler için "context switching" dediğimiz olayın RAM hali gibi düşünün. Daha fazla sanal RAM atayabilmek illaki o alanın kullanılabilir olacağı anlamına gelmiyor.
0 Likes
Avertthan
Active Level 1
Diğer
Biliyorum. Depolama alanının hızı da sanal RAM'in performansını etkiler. Bu arada zaten bir çok cihaz da 64-128 GB var ki benim de 128 GB. Bu yüzden arttırılabilir. Hem normal RAM'in yaptığı şeyi depolama yapıyor. Bu bile cihaz da hız ve takılma gibi sorunların en azından kısmen de önüne geçiyor. Eğer yüksek hıza sahip depolama kullanılıyorsa işte o zaman daha iyi oluyor.
0 Likes
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
Sanal RAM performans artışı sağlamaz. Aksine performansı düşürür. Sanal RAM sadece cihazin kilitlenmesini engeller
Avertthan
Active Level 1
Diğer
RAM düşükse evet performans artışı sağlar. RAM yeterli ise etkisi olmaz. Ayrıca benim telefonum da 2 dahili, 2 sanal toplam 4GB RAM var. Bu çok düşük. Hele ki günümüz de. Son olarak depolama hızı iyiyse gayet etkili olur. Mükemmel bir şey beklemiyorum zaten.
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
Şöyle RAM'ler depolamaya göre çok daha hızlıdır. Sanal RAM'de RAM diski gibi hızlı yazmaya çalışır ve bu işlemci dahil birçok etkeni yorar. Performans düşüklüğü yaratabilir. Giriş seviyesi bir cihazda hiç denemedim ancak muhtemelen aynı şeyler geçerli olabilir