cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

RAM Plus Gerçekten Performansı Arttırır mı?

(Topic created on: 3 weeks ago)
253 Views
Siberizm
Active Level 6
Options
Diğer

RAM Plus, Samsung Galaxy cihazlarında bulunan cihaza fiziksel RAM'e destek amacıyla eklenmiş bir özelliktir. Bir çok dostumuz ne yazık ki RAM Plus'ın performans vereceğini düşünür. Ancak gerçekler maalesef öyle değildir.

RAM Plus depolama alanımızdan bir miktar ayırarak sanal RAM oluşturur ve hali hazırda bulunan fiziksel RAM'imize destek olarak durmaktadır. Ancak performans arttırma gibi bir amacı bulunmamaktadır.

Sanal RAM'ler fiziksel RAM'in dolması durumunda depolamaya kaydedilen geçici bellek anlamına gelir. RAM'ler dolduğu zaman cihaz yeniden başlatılmalıdır. Çünkü RAM dolduğu anda artık cihazda hiç bir işlem yapılamaz ve cihaz donar.

Sanal RAM'lerde cihazın donmasının önüne geçmesi amacıyla geliştirilmiş özelliklerdir. 

RAM Plus Performansı Düşürür

Evet RAM Plus performansı düşürür. Nedeni ise fiziksel RAM'ler çok hızlıdırlar. Ancak depolama diskleri RAM'ler kadar hızlı değildir. RAM Plus açıkken depolama alanınız aktif olarak kullanılır. 

Bu da aktif olarak depolamanızın okuma yazma işlevini yerine getirmesi demektir. Aktif çalışan okuma yazma işlevi diğer uygulamalar ve Android'in kullandığı okuma yazma işlevinin aynısı olduğundan paylaşımlı şekilde yapılır.

Paylaşımlı kullanılan bu özellik eşit şekilde dağıtalarak diğer ana okuma yazma işlevinin hızını düşürür. Yani bir pastayı 2 kişi yerken 3. Kişi dahil olur ve 2 kişiye yarı yarıya dilim düşerken 3. Kişi geldiğinden 33.99 gibi bir dilim düşer.
32 Comments
Anonymous
Not applicable
Diğer
Çok doğru hocam kesinlikle katılıyorum sana 🙏😊👍 okuma ve yazma hızını düşürüyor maalesef
Siberizm
Active Level 6
Diğer
Kötü değil donmayı engelliyor ancak performans vermiyor maalesef hocam
Anonymous
Not applicable
Diğer
Evet öyle 👍
VedatA545G
Expert Level 4
Diğer
Benim ram plus kapalı açmak istiyorum 8 gb yapmak istiyorum ama sence performans arttırır mı?
Anonymous
Not applicable
Diğer
Gerek yok kardeşim
Siberizm
Active Level 6
Diğer
Kesinlikle arttırmaz
Kaanx
Active Level 5
Diğer
Açıklayıcı bilgi için teşekkürler☺️
Siberizm
Active Level 6
Diğer
Rica ederim 😊🙏🏻
Aytekinn
Active Level 7
Diğer
Ben 3 sene A52 kullandım kapatınca düştü performans açılınca kendine gelmesi fln daha uzun sürdü