cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Eski Model Samsung Galaxy Cihazlarda Sanal Ram Özelliğini Kullanma 📱👇

(Topic created on: 08-26-2024 05:52 PM)
470 Views
Tolgaa94
Expert Level 5
Options
Diğer
Merhaba değerli forum kullanıcıları nasılsınız umarım gününüz güzel geçmiştir ve geçiyordur bu konumda size eski model ve desteklemeyen Samsung Galaxy cihazlara ramplus yani sanal RAM özelliğini harici bir uygulama ile nasıl ekleyebilirsiniz bunu göstermeye çalışacağım 

Artık yeni çıkan çoğu akıllı telefonlarda marka veya model farketmeden zaten bu özellik sunuluyor Samsung özelinde de artık yeni modellerde bu özellik menü içerisinde mevcut.

Elbette bu gerçek fiziksel RAM kadar etkili ve hızlı bir yöntem değil ancak özellikle eski model Samsung Galaxy cihaz kullanan kullanıcılar için veya işletim sistemi güncel olmayan ve bu özelliğe erişemeyenler için çoklu uygulama kullanımlarında biraz da olsa işlerine yarayabilecek bir yöntem olduğunu söyleyebilirim bunun için yapılması gerekenleri ise şunlar ; 

Bu uygulama herhangi bir şekilde root erişim yetkisine ihtiyaç duymaz 

Uygulamayı Google Play Store üzerinden ücretsiz ancak reklamlı bir şekilde indirebilirsiniz

Uygulamayı ilk kez kurup açtığınızda karşımıza böyle bir ekran gelecek burada swap size bölümünde dahili depolama biriminizden RAM bölümüne ne kadarlık bir alan ayırmak istediğinizi seçeceksiniz buradaki örnek görselde bu 512 megabayt olarak belirtilmiş ancak siz bunu dahili depolama biriminizdeki boş alana göre kendiniz ayarlayabilirsiniz. Ayarlama işlemini yaptıktan sonra create swap butonuna basınız
image
1

Burada işlemi yes diyerek onaylayınız ve devam ediniz
image
2

Program ücretsiz sürüm olduğu için burada karşınıza reklam çıkarabilir bunlar geçildikten sonra uygulama aktif olmaya ve çalışmaya başlayacaktır
image
3

Bu yapılan işlemleri geri almak için ise en üst fotoğrafta gösterdiğim create swap bölümünde Delete swap yazacaktır bu butona bastıktan sonra yine işlemi yes diyerek onayladığınız zaman işlem geri alınmış olacaktır

26 Comments
Anonymous
Not applicable
Diğer
Kullanmıştım bu uygulamayı zamanında ama pek bi etkisini göremedim yinede bilgilendirme için teşekkürler 😊👍
Tolgaa94
Expert Level 5
Diğer
Cihaza göre değişiyor ben de birçok cihazımda kullandım etki eden de oldu etmeyen de oldu
Diğer
Bunu yapmak disk hızını azaltmaz mı ama
Tolgaa94
Expert Level 5
Diğer
Samsung un kendi uygulamasi da azaltır bu zaten 4 GB ve altında rame sahip cihazlar için daha uygun
Diğer
O da öyle zaten 😂 bence kapalı olsun çünkü 4gb ramli telefonlarda disk hızı da yavaştır 🙂
Tolgaa94
Expert Level 5
Diğer
Ben test ettim kendi cihazimda cpdt ile açık daha iyi sonuç verdi bende
Diğer
Cihaz ne😅
Tolgaa94
Expert Level 5
Diğer
A14 de test ettim Samsung un kendi özelliği üzerinden zaten bu uygulama da onunla aynı şeyi yapıyor
Diğer
Aynı cihazlar farklı sonuçlar 😂😂😂1724685045571_1724685045536_0.jpg