cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung’un RAM Plus Özelliği

(Topic created on: a week ago)
30 Views
plochy
Active Level 7
Options
Diğer

Ram Plus özelliği hakkında yanlış bilgilerin yayıldığını gördüm. Bu özellik hakkında açıklayıcı bi gönderi oluşturmak istedim umarım yardımcı olur.

RAM Plus Nedir?

RAM Plus, özellikle düşük ve orta segment telefonlarda arka planda daha fazla uygulama açık kalmasını sağlar. Telefonun gerçek RAM kapasitesi dolduğunda, sistem dahili hafızadan (örneğin 4 GB) sanal RAM oluşturarak performansı dengede tutmaya çalışır.

Avantajları

• Çoklu görev performansını artırır: Daha fazla uygulamanın arka planda çalışmasını sağlar.
  • Yavaşlamayı önleyebilir: RAM yetersizliği nedeniyle yaşanan donma gibi sorunları hafifletebilir.
  • Donanım ihtiyacı olmadan performans artışı sunar.

Dezavantajları

• Gerçek RAM gibi hızlı değildir: Özellikle eski veya yavaş depolama birimleriyle çalışan cihazlarda etkisi sınırlıdır.
  • Depolama ömrünü kısaltabilir: Sanal RAM, sürekli okuma-yazma yaptığı için cihazın SSD ömrünü olumsuz etkileyebilir.
  • Batarya tüketimi artabilir.
  • Beklentiyi karşılamayabilir: Performans farkı çoğu zaman hissedilmeyecek kadar az olabilir.

Hangi Cihazlarda Kullanmak Zararlı Olabilir?

UFS 2.1 ve altı depolama teknolojisine sahip cihazlarda RAM Plus özelliği önerilmemektedir. Bu cihazlarda veri okuma/yazma hızı düşük olduğundan, sanal RAM verimli çalışmaz ve depolamanın ömrünü azaltabilir.

UFS 2.1 altı depolama teknolojisi kullanan bazı Samsung modelleri şunlardır:

• Galaxy A12
  • Galaxy A21s
  • Galaxy A31
  • Galaxy M11
  • Galaxy M12
  • Galaxy M21
  • Galaxy A02s
    Bu modellerde RAM Plus kullanımı sınırlı fayda sağlarken, cihazın genel sağlığı açısından zararlı olabilir.

Sonuç olarka: RAM Plus bazı cihazlar için küçük bir performans artışı sunsa da, özellikle eski depolama teknolojisine sahip modellerde dikkatli kullanılmalıdır. Samsung kullanıcılarının bu özelliği cihazlarına göre değerlendirerek aktif etmeleri tavsiye edilir.

8 Comments
Solution
Ecrịn
Expert Level 1
Diğer
Zaten android boşta max 3gb kullanıyor, eğerki ram miktarı yetersizse sistemin kapladığı alan gerektiğinde küçülebilir. Özellikle 2gb rama sahip A10'u kullanırken yaşıyordum Oyun gibi şeyler çalıştığında sistemin kullandığı ram miktarı düşüyor. Ram plus'ı sadece Render yada emulator gibi işlerde kullanın onun haricinde kattığı hiçbirşey yok. Zaten cihaz 4gb ve üstü rama sahipse yeterlidir.(pubg, genshin gibi oyunlarda yetmeyebilir)burada sistemin akıcılığını belirleyen şey arka planda çalışan uygulamarın servis sayısı ve bindirdiği yüke bağlıdır
ienes
Expert Level 3
Diğer
Özetle depolama alanı hızınız ufs 3.0 ve üstü değilse pek bir işe yaramaz gibi
0 Likes
plochy
Active Level 7
Diğer
😂 pek öyle değil altı ise kullanmayın üstü ise kullanın ama cihazınız alt segmentise
0 Likes
ienes
Expert Level 3
Diğer
3.0 ve üstü genelde üst segment cihazlarda oluyor yani pek kullanışlı bir özellik değil bence
0 Likes
blackjack11
Active Level 5
Diğer
Benim telde açıkmış şimdi baktım s24+ kapatayım mı
0 Likes
plochy
Active Level 7
Diğer
Bence kapatın
blackjack11
Active Level 5