cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

MS SwiftKey vs SM Klavye

(Topic created on: 10-04-2024 03:56 PM)
626 Views
Siberizm
Expert Level 5
Options
Diğer
Sanal klavye seçmekte birçoğumuz genelde GBoard tarafında yer alır. Ancak Samsung’un bazı cihazlarına gömülü gelen ve benimde şahsen çok uzun süreler kullandığım SwiftKey ile Samsung Klavye arasında ne **bleep** var hangisini kullanmamız daha avantajlı bakalım.

image

『Samsung Klavye』

Bence tasarım açısından gayet hoş bir klavye. Özellik bakımından da AI desteği gibi ek özellikler bulunsa da her cihaz için geçerli değil.

Samsung’un dinamik renkleriyle uyumluluk yakalayan bu klavyede varsayılan olarak pek bir özelleştirme mümkün değil. Birçok klavyede varolan arka plana resim koyma gibi özelleştirmelerden mahrum kalıyor.

image

Samsung Klavye öğrenen bir klavye. Günlük hayatınızda fazlaca kullandığınız kelimeler bir süre sonra otomatik tahmin edilebiliyor. Ancak biraz kıt bir öğrenme zekasına sahip.

Benim en sevdiğim özelliği Samsung Pass ve Galaxy AI ile tama uyumlu çalışması. Elbette Galaxy AI her cihazda olmadığından bu biraz üst segment görüşü.

Samsung Klavye kıt bir beyine ve özelleştirmeye sahip. Basitlik baz alınarak geliştirilmiş. Ancak varsayılan haliyle yeterince şık bir görünüme sahip bence.

『Microsoft SwiftKey』

8 yıldan daha uzun süredir kullandığım bir klavye. Kabul etmek gerekirse güncel özelliklere gördüğüm kadarıyla 3 dev arasında en geç ulaşan klavye.

Microsoft SwiftKey içerisinde onlarca tema barındıran bir klavye uygulaması. İçerisinde herkese hitap eden bir tema elbette bulunacaktır. Çok uzun yıllardır eski berbat mavimsi koyu temaya sahip klavyesiyle idare ettim. Bir kaç yıl öncede Fluent temalara geçiş yaparak tasarım konusunda iyi bir yere ulaştı.

image

SwiftKey Copilot AI ile tam uyumlu çalışıp içerisinde aman aman olmasa da Samsung Klavyeden daha fazla özelleştirme seçeneği mevcut.

Yine öğrenebilen bir klavye olup hesap bağlayarak her cihazda da senkron çalışabiliyor. Microsoft'un sahiplik yaptığı klavye yine Microsoft'un Windows'u ile de pano senkronizasyonu yaparak sürekli aktif bir ekosisteme sahip. Benim en sevdiğim özelliği de budur.

Peki sizin tercihiniz ne olurdu?

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
DENỊZ
Expert Level 5
Diğer
Özetleyeyim kardeşim Hemen, Samsung Klavye Daha Minimal Bir tasarıma Sahip, Simidi Bi SwiftKey'i indirdim eskiler Gözüme vurdu. 😅

Seviyorum Microsoft key'i Şimdi Her görseli buraya uzun uzun atmam gereksiz olur, ama Son cümlelerinden Microsoft key'in daha Fazla Özelleştirmeye sahip olduğu yazmakta Şimdi Baktımda uzun zaman öncede kullandığımda da Aynıydı, Copilot uyumu baya Bir iyi olmuş bi ara gene geçerim ben SwiftKey'e GBoard'dan iyidir sonuçta. 😄

Dediğim gibi Görsel ve Cihaz içi uyumlulukta Samsung Klavye kesinikle önde, SwiftKey'de Özelleştirme var ama Samsung key'de Daha Fazla Bulunmakta. Bunu göstermek için ileteyim görselleri. Biri birinden iyi demek için Cümle kurmam ben zaten.

View solution in context

32 Comments
DENỊZ
Expert Level 5
Diğer
SwiftKey'de Samsung Klavyeden daha az Özelleştirme Bulunmakta Kardeşim. 😊
Diğer
Emin misin 😅
DENỊZ
Expert Level 5
Diğer
Emin olmak için 1 yıl aradan sonra bi tekrar indireyim o zamana. 😅
Diğer
1 yıl mı 😳 😅 o köprünün altından çok sular aktı 😄 indir bakalım kardeşim gör farkı 😊
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
Bahsettiğim görsel açıdan özelleştirme hocam. Ben hiç bir klavyeyi özelliği için kullanmadım güzel gözüksün yeter 😂
D_n_z
Expert Level 5
Diğer
Bu konuyu dikkate alarak Microsoft swiftkeyi deneyeceğim uzun zaman oldu kullanalı
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
Deneyin hocam. Alıştıktan sonra vazgeçmesi şahsen zor bir klavye
DENỊZ
Expert Level 5
Diğer
SwiftKey'de kullandım, Valla Ne yalan Söyleyeyim Microsoft iyidir cidden, Dediğin gibi Copilot Uyumuda Daha Fazla. Huaweilerimde çok Kullanırdım Şahsen SwiftKey derim.
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
Bende SwiftKey tercih ederim kesinlikle ama Samsung Klavyeye alıştım hocam. Ne olursa olsun SwiftKeyi babamın malı gibi savunmaya devam ederim ama 😂