Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Galaxy cihazlarda USB otg bağlantı sorunları hk📱👇

(Topic created on: 04-09-2024 09:35 PM)
2012 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
USB OTG (hareket halindeyken), cihazınızın bir USB cihazındaki verileri okuyup yazmasına olanak tanıyan belirli bir standart özelliktir. OTG, bir USB ana bilgisayarı haline gelir ve Android’e bağlanabilmesi için dijital kamera, klavye, flash sürücü, fare vb. gibi cihazlara kolayca bağlanabilir.

Tüm android cihazlar USB OTG’yi desteklemez. USB OTG sürücüsünün telefonunuza bağlanmaması gerçekten can sıkıcıdır. Bazen çözümlerin hiçbiri bunu düzgün bir şekilde düzeltemez. Doğrulamanız gereken ilk şey, cihazın USB OTG’yi destekleyip desteklemediğidir. Önce cihazın özelliklerini arayın ve ardından OTG desteği olup olmadığını kontrol edin. Çoğu kullanıcı, cihazın USB OTG’yi destekleyip desteklemediğinden emin değildir.

Android cihazlarda USB OTG ile ilgili sorunların nasıl çözüleceğini öğreneceğiz, ancak bundan önce sorunların nedenini bilmek çok önemlidir. Bu şekilde sorunları daha da hızlı çözebilirsiniz.

image

1. Farklı bir dosya yöneticisi uygulama kullanın : 

Cihazınızdaki yazılım, kendisine bağlı olan çevre biriminin dosya formatını tanımadığında, dosya yöneticisi uygulamalarına geçmek olacaktır. OTG bağlantılı cihazı okumak ve ona doğru şekilde bağlanmak için gelişmiş algoritmalar kullanan bir uygulama kullanmanız gerekir 

2. USB belleğin dosya sistemini kontrol edin : 

Yanlış dosya biçimi, android akıllı telefonlar’da OTG cihazını tanımadığı için bir sorun ortaya çıkar. Bu sorunun çözülebilmesi için USB belleğinizin formatının NTFS değil FAT32 olarak ayarlanması gerekiyor. 

3. USB settings hizmetinin verisini ve ön bellegini silin :

Android işletim sistemi içerisinde yer alan ve USB yi denetleyen USB settings hizmetinin verisini ve ön bellegini silmeniz sorununuzu çözebilir. Bunun için : ayarlar uygulamalar sistem uygulamalarını göster yapınız.

4. USB belleği , bağladığınız cihazı ve otg kablosunu kontrol edin : 

USB belleği , bağladığınız cihazı ve otg kablosunun çalışıp çalışmadığınıda mutlaka kontrol edin.

Bu makalemizde USB OTB’ye bağlı yaygın sorunlarla ilgili çeşitli düzeltmeler hakkında net bir fikriniz olduğunu umuyorum.

5 Solutions

Accepted Solutions
Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Bilgilendirici gönderi olmuş.

View solution in context

Solution
Diğer
Eline sağlık tolga 😍

View solution in context